ΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΑΙ«ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ»

Διαβάσαμε το παρακάτω άρθρο που υπογράφει (ο κ. ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΑΡΙΣ) και από αυτό επιλέξαμε μερικά σημεία που κατά τη γνώμη μας είναι και η ουσία της όλης υπόθεσης.

Όποιος έχει υπόψη του τις παρακάτω πληροφορίες θα ξέρει … θα μπορεί να είναι σίγουρος ότι «κάτι συμβαίνει» σε κάθε παράξενη και ξαφνική επιτυχία τουλάχιστον στο Στίβο.

Κανείς δεν μπορεί από τη μετριότητα και «το πουθενά» (σε σχέση με τον παγκόσμιο αθλητισμό) να γίνει ξαφνικά «Ολυμπιονίκης». Κανείς δεν μπορεί να μας πείσει ότι ο παραπάνω Ολυμπιονίκης «είναι ή ήταν καθαρός» εφόσον δεν είναι σε θέση να επιτυγχάνει επιδόσεις που, από καιρού εις καιρόν, να επιβεβαιώνουν τις κορυφαίες τους επιδόσεις.

θεωρούμε λόγια στον αέρα όταν ακούμε να λένε μα …. πέρασε από τόσους Ελέγχους! Ε! και! ……..  Να θυμηθούμε την περίπτωση της Marion Jones,  που ποτέ δεν πιάστηκε ντοπαρισμένη αν και πέρασε εκατοντάδες Ελέγχους ή να θυμηθούμε … αλλά γιατί να θυμηθούμε; Ας πάμε κατευθείαν στις τελευταίες σειρές του παρόντος άρθρου και «να μελετήσουμε» την πρόταση: Η δε Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επέβαλε αιφνίδιους ελέγχους με χρονικό περιθώριο για την παρουσία των ελεγχομένων τα 60 πρώτα λεπτά!

Σε 60  λεπτά!  Γιατί σε 60; Τι μπορεί να συμβεί μετά τα 60 λεπτά; Δηλαδή οι μέχρι τώρα έλεγχοι που γίνονται ή γίνονταν σε ώρες ή και σε μερικές περιπτώσεις σε 12ωρα -μέχρι να ειδοποιηθούν και να βρεθούν οι αθλητές-! Τι ρόλο παίζουν; Μήπως είναι και ήταν το άλλοθι για τους «διαβασμένους» κακούς αθλητές και προπονητές;

Έχοντας μόνον αυτό κατά νου θα σας αφήσω να διαβάσετε τις παρακάτω πληροφορίες από το όρθρο του κ. Νικολάκη και σας εύχομαι ……. καλά συμπεράσματα. Αφήστε το μυαλό σας να σας οδηγήσει σε λογικά συμπεράσματα για κάθε παράδοξο και παράξενο συμβαίνει στο χώρο που αγαπάτε και υπηρετείτε …..

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ. Σου επιτρέπει να έχεις άποψη και να μπορείς να πεις τη γνώμη σου όταν ΕΣΥ κρίνεις ότι πρέπει να μιλήσεις ….

Γράφει ο κ. Νικολάκης

  • Το ντόπινγκ είναι η υπ’ αριθμόν 1 απειλή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
  • Όσοι πιστεύουν, πάντως, ότι η σχετική (παράνομη φυσικά…) αγορά κυριαρχείται από «επιθετικά» προϊόντα ντόπινγκ πλανώνται πλάνην οικτράν. Η βιομηχανία του θανάτου στηρίζεται ουσιαστικά στην παραγωγή της περιβόητης «μάσκας».

Τι εστί «μάσκα»; Η παραλλαγή ή -στην καλύτερη περίπτωση- η προστασία των ντοπαρισμένων από τους αντιντόπινγκ ελέγχους. «Είναι ο… φερετζές του ντοπαρισμένου», συνήθισε να λέει (…παθός μεν, αλλά μαθός όχι) προπονητής με επιτυχίες σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων. Γι’ αυτό στην Κίνα, στη Νότια Κορέα, στις ΗΠΑ και σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής -εκεί «φιλοξενούνται» τα μεγαλύτερα εργαστήρια παραγωγής απαγορευμένων ουσιών- χρηματοδοτήθηκε η έρευνα για νέες και ασφαλέστερες «μάσκες», παρά για νέα και ισχυρότερα προϊόντα!

Είναι δε χαρακτηριστική η αγωνία στον υπόλοιπο σκοτεινό κόσμο της χρήσης, της εμπορίας και της παραγωγής αναβολικών για τα… επιτεύγματα φύσει μυστικοπαθών Κινέζων. Παραδοσιακές «υπερδυνάμεις» του χώρου ανησυχούν μη τυχόν και χάσουν μετάλλια και ρεκόρ από την εξέλιξη της κινεζικής επιστήμης στις «μάσκες». Όλα αυτά, φυσικά, κόντρα στον οργανωμένο, εκτεταμένο και ιδιαίτερα σκληρό πόλεμο της Πολιτείας κατά του ντόπινγκ. Στην Κίνα ιδιαίτερα, αλλά και σε όλες τις χώρες, έχουν ληφθεί απίστευτης έμπνευσης μέτρα για την καθαρότητα των μελών των ολυμπιακών αποστολών.

ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ  «Η ΜΑΣΚΑ της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ»

Έλεγχοι
Η δε Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επέβαλε αιφνίδιους ελέγχους με χρονικό περιθώριο για την παρουσία των ελεγχομένων τα 60 πρώτα λεπτά! Το νέο αυτό μέτρο ισχύει από τις 27 Ιουλίου, πρώτη ημέρα λειτουργίας του Ολυμπιακού Χωριού στην κινεζική πρωτεύουσα, μέχρι και την τελευταία, στις 26 Αυγούστου.

Κάθε ολυμπιακή αποστολή πρέπει να έχει ακριβές στίγμα κίνησης των μελών της για την έγκαιρη ενημέρωση και την άμεση υποβολή τους σε έλεγχο. Η ΔΟΕ προετοιμάζει 41 σταθμούς συλλογής δειγμάτων -κοντά στη «Φωλιά του Πουλιού» – με 180 εξειδικευμένους επιστήμονες σε 24ωρη λειτουργία. Προγραμματίζει δε συνολικά 4.500 ελέγχους στους Ο.Α. του Πεκίνου (κατά 90% αυξημένοι σε σχέση με του Ο.Α. του Σύδνεϋ) έναντι των 3.600 στους Ο.Α. της Αθήνας. Ανάμεσά τους, οι πέντε πρώτοι κάθε αγωνίσματος και δύο ακόμη κατ’ επιλογήν!

Με λίγα λόγια; Η παράσταση «κλέφτες κι αστυνόμοι» είναι έτοιμη ν’ ανέβει και επί σκηνής Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Με πολλές εκπλήξεις από τους δύο «αιώνιους» αντιπάλους. Το ντόπινγκ και το αντιντόπινγκ!

ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΑΡΙΣΕλεύθερος Τύπος

Μικρή προσθήκη από τον Φ. Κατσίκα, 25-7-08