Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΒΟΥ Σάββατο 30-1-10 στο Αλεξάνδρειο…. ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΕΣ

Χωρίς κριτές Στίβου θα γίνει η Ημερίδα που προκήρυξε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης για αύριο Σάββατο 30-1-10 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Ακούσαμε όμως ότι θα υπάρχει “Ηλεκτρονική χρονομέτρηση” με τη βοήθεια του κινητού συστήματος των Σερρών !  Κατά τα άλλα οι αγώνες δεν θα διαφέρουν από μια “Εσωτερική ημερίδα” όπως αυτήν  που θα διοργανώσει σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα Κ. Χειμωνίδης ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ (για το Επί κοντώ).

Σε τελική ανάλυση τους προπονητές, τους Συλλόγους  και τους μικρούς αθλητές δεν τους ενδιαφέρουν και τόσο ….. η αναγνώριση των ρεκόρ. Η ευκαιρία για αγώνα είναι το σημαντικό και αυτή  είναι δεδομένη. Ποιός νοιάζεται αν θα μετρήσει το ρεκόρ ή όχι (τουλάχιστον για τις μικρές ηλικίες) ή αν τα πινάκια θα τα υπογράψουν επίσημοι κριτές !!! (Οι φτασμένοι αθλητές αν επιθυμούν τόσο πολύ να αγωνιστούν για την αναγνώριση κάποιου ρεκόρ, μπορούν να μεταβούν … στην Αθήνα)!

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ:
Με αφορμή όμως την αποχή των Κριτών (επειδή  η  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ τους χρωστάει αρκετά, και Ο Κεντρικός ΣΕΓΑΣ δεν την καλύπτει),  την αδιαφορία της Ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ για τον αναπτυξιακό αθλητισμό, αλλά και την άθλια οικονομική κατάσταση του αθλητισμού μας …… ίσως θα έπρεπε να στρέψουμε την προσοχή μας στη τη Φιλοσοφία της Πολιτείας και της Ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ γιύρω από τον Αθλητισμό. Μήπως με όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα θα έπρεπε να δει η Πολιτεία τον Αθλητισμό ως το κοινωνικό αγαθό”  με τα όσα οφέλει μπορεί να προσφέρει στην αθλούμενη Νεολαία μας και να πάψει επι τέλους να Θεοποιεί το Μετάλλιο και τη διάκρισηΤι να το κάνω το Μετάλλιο όταν τα Στάδια και οι αλάνες μας θα είναι αδεια ενώ απεναντίας οι καφετέρειες και τα Ιντερνετ καφέ θα τραβάνε τη Νεολαία μας;

print

Written by