ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΠ-ΠΚ/Α, ΠΠ-ΠΚ/Β ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΜΑΤΑ!!!

Ημερίδα Κλειστού Στίβου για τις μικρές ηλικίες προκήρυξε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για το Σάββατο 20-02-2010 στους Αμπελόκηπους.

Παγκόσμια πρωτοτυπία …… σε όλα τα άλματα (οριζόντια και κάθετα) επιτρέπονται μόνον τρεις προσπάθειες !!!!  Όχι δεν σας κάνω πλάκα … διαβάστε την προκήρυξη !!!!

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Για τους Φίλους που δεν είναι προσεκτικοί όταν διαβάζουν παραθέτουμε την πρόταση που κατά τη γνώμη του υπογράφοντος είναι απαράδεκτη όταν αναφερόμαστε σε αγώνα άλματος επί κοντώ στην κατηγορία των ΠΠ/ΠΚ-Α δηλαδή στους μικρότερους αθλητές που έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στο επί κοντώ. Η παράγραφος είναι η Νο 7 και συγκεκριμένα το Β) :

7. ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΥΨΗ: Α) Τα αρχικά ύψη στο άλμα σε ΥΨΟΣ και ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ θα καθοριστούν από τον έφορο του αγωνίσματος σε συνεργασία με τους αθλητές-τριες .  Β) Στα άλματα όλοι οι αθλητές–τριες  έχουν μόνον τρεις προσπάθειες. !!!!

ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕΤΩΝ ΑΛΜΑΤΩΝ;

Εδώ η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ να μας επιτρέψει να πούμε ότι το παρακάνει. Διοργανώνει αγώνα ΠΠ/Α και ΠΚ/Α και δίνει το δικαίωμα μόνον τριών αλμάτων στα ΚΑΘΕΤΑ ΑΛΜΑΤΑ (Ύψος και επί κοντώ) !!!.
Το να δώσουν τρείς προσπάθειες στα οριζόντια άλματα (στο Μήκος) το καταλαβαίνουμε,  τις περισσότερες φορές παρουσιάζονται 40 και 50 αθλητές σε αυτές τις κατηγορίες. Το να περιορίζει όμως το επί κοντώ και το ύψος στις τρείς συνολικές προσπάθειες (έγκυρες ή άκυρες) είναι πρωτόγνωρο. Στο επί κοντώ με το ζόρι εμφανίζονται 2-3 αθλητές σε αυτή την ηλικία (αν εμφανιστούν και αυτοί) με ποιο σκεπτικό έρχεται η ΕΑΣ να εφαρμόσει και στα Κάθετα άλματα τον περιορισμό των τριών προσπαθειών;

Ερωτήσεις προς την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1. Ως διοργανώτρια Αρχή, Πήρατε απόφαση να αλλάξετε τους Κανονισμούς στα Κάθετα   Άλματα;  Αν ΝΑΙ, πότε;

2. Αν πήρατε τέτοια απόφαση γιατί δεν την τηρείτε και στον αυριανό αγώνα (Ημερίδα 13-2-2010) όπου δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός.

3. Στην αρχή πιστέψαμε ότι εκ παραδρομής δεν γράφτηκαν οι λέξεις (οριζόντια άλματα) γι’αυτό και επικοινωνήσαμε με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ. Όμως στη συνέχεια πήραμε  την απάντηση από τις υπαλλήλους της ΕΑΣ  που επικοινώνησαν με τους αρμόδιους, ότι δεν έγινε από λάθος αλλά αυτή είναι η απόφαση!!! (Ποιανού απόφαση; είναι το ερώτημα μας).

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ! 

Στην εποχή που προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να μυήσουμε τους μικρούς αθλητές μας στο επί κοντώ και στο ύψος, την εποχή που επί τέλους θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα προσπαθώντας να περάσουν το 1,80 ή τα 2,00 μέτρα, έρχεται η πρωτάκουστη στα χρονικά του Παγκοσμίου Αθλητισμού προκήρυξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης να μας πει (ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΟΝΟΝ) ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΜΑΤΑ !!! 

Τη στιγμή αυτή δεν εξετάζουμε την προτροπή του Κανονισμού της ΙΑΑΦ

Note: It is recommended that Members adopt the Rules of the IAAF for the conduct of their own athletics competitions.

Σημείωση: Συνιστάται στα μέλη της Ομοσπονδίας να υιοθετούν τους κανόνες της IAAF για τη διεξαγωγή των αγώνων τους.

Περιμένουμε απαντήσεις στα ερωτήματά μας …… Περιμένουμε τη διόρθωση της προκήρυξης.

Με τιμή

Κατσίκας Φώτης

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Σάββατο 13-2-10 ώρα 13.00, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Πρόεδρο της ΕΑΣ κ. Γάκη Δ. μας διαβεβαίωσε πως πρόκειται  για λάθος στη σύνταξηδιατύπωση και όχι καθορισμό τριών προσπαθειών στα κάθετα άλματα.

Τέλος καλό όλα καλά;



print

Written by