ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ

ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ … ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Καλούμε όλους, όσους μπορούν, να προσφέρουν οτιδήποτε φαγώσιμο σε συσκευασία (μακαρόνια, ρύζια, όσπρια), να αρχίσουν να φέρνουν ή να στέλνουν το δεματάκι τους στο Καυτανζόγλειο (αίθουσα Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ) καθημερινά από τις 18.00 μέχρι τις 21.00. Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ θα συγκεντρώσει ό,τι μπορέσει και στη συνέχεια θα τα προωθήσει σε ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

Δε χρειάζεται να κουβαλήσουμε όλο το Σουπερμάρκετ (μισό κιλό μακαρόνια ή μισό κιλό όσπρια είναι αρκετά). Αν ο καθένας μας φέρει το σακουλάκι του όλοι μαζί θα μπορέσουμε να δείξουμε ότι τουλάχιστον δεν είμαστε αδιάφοροι. Ακόμη και να μην καταφέρουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μιας οικογένειας για πάνω από ένα μήνα, θα μπορέσουμε όμως να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μας και να τα μάθουμε να βλέπουν τους συνανθρώπους τους με «πνεύμα» συμπαράστασης και αλληλεγγύης. 

Γονείς, στην επόμενη προπόνηση, μαζί με το νεράκι που βάζετε στην τσαντούλα του παιδιού σας, βάλτε και ένα σακουλάκι μακαρόνια ή όσπρια και εξηγήστε στο παιδί σας γιατί το στέλνετε.

Τα παιδιά δεν ξέρουν, πρέπει να μάθουν από τα πλέον απλά πράγματα μέχρι τα πλέον δύσκολα για το παιδικό τους μυαλό. Αν κανένας δεν τους πει ότι πρέπει να νοιάζονται για τους γύρω τους, ότι πρέπει να αγαπούν την καθαριότητα, ότι πρέπει να ακούν και να σέβονται τους μεγαλύτερους, ότι πρέπει να συμπεριφέρονται «κόσμια», ότι πρέπει να κάνουν φίλους, ότι πρέπει αγαπούν τα ζώα, να αγαπούν τους συνανθρώπους τους και τόσα άλλα, τότε πώς θα τα μάθουν; Πώς θα αγαπήσουν το διπλανό τους; πώς θα νοιώσουν τη χαρά της προσφοράς; Πώς θα γίνουν «καλοί κ’ αγαθοί»; Πώς θα ζήσουν ευτυχισμένα;

Τα παιδιά δεν ξέρουν ότι υπάρχουν παιδάκια στην ηλικία τους που στερούνται ακόμη και αυτό το μισό κιλό μακαρόνια. Τα παιδιά ίσως να νομίζουν ότι όλα τα παιδάκια έχουν ότι έχει και αυτό. Μόνο τότε τα παιδιά μας θα εκτιμήσουν αυτά που τους προφέρουμε όταν θα γνωρίσουν ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που στερούνται τα πλέον βασικά αγαθά για να ζήσουν. Το κυριότερο, εάν μάθουμε στα παιδιά μας ό,τι κρίνουμε ότι πρέπει να μάθουν για να συμπεριφέρονται «σωστά» τότε και μόνον τότε θα μπορούμε να λέμε ότι τουλάχιστον από την πλευρά μας, την πλευρά των μεγάλων σε ηλικία, προσπαθήσαμε κα «καλλιεργήσουμε» τον τρόπο σκέψης τους και να τους εφοδιάσουμε με χορδές ευαίσθητες. Το πώς θα αξιοποιήσουν αργότερα αυτά που τους μάθαμε θα είναι δική τους επιλογή δική τους ευθύνη. Το σίγουρο είναι ότι με πολλές χορδές και μάλιστα αρκετά ευαίσθητες η «μουσική» που θα παίζουν ή θα ακούν θα έχει πολλές νότες.

print

Written by