Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

 

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΙΩΡΗΣΗΣ

&

ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Σήμερα για πρώτη φορά δοκιμάσαμε τη λειτουργία του μηχανισμού εξομοίωσης της κίνησης του άλματος επί κοντώ.  Με την αιώρηση από το σχοινί μπορούμε να βιώσουμε τις διάφορες φάσεις του άλματος επί κοντώ σε ασφαλέστερες συνθήκες από ότι σε ένα πραγματικό άλμα με κοντάρι. (Στην πρώτη φωτογραφία με το Τζιν! ο καταδρομέας της παρέας μας κ. Κοσμάς Χατζιόπουλος, ο οποίος μόλις πήρε μια Τιμητική άδεια 6 ημερών! ήρθε στο Στάδιο και δεν άντεξε έστω και με το τζιν να δοκιμάσει το μηχανισμό. Στη διπλανή φωτογραφία Ο Νίκανδρος Στυλιανού).

Με ένα υψηλότερο σημείο έναρξης της αιώρησης (περίπου 2 μέτρα ύψος) οι αθλητές θα μπορέσουν να επαναλάβουν πολλές αιωρήσεις και να “δουλέψουν” σε ασφαλείς συνθήκες, την κάθε φάση του αγωνίσματος χωριστά (από τη φάση της αιώρησης, της αναστροφής, του τραβήγματος, του γυρίσματος, του περάσματος του πήχη κ.α.).

Η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς δεν έχουμε καμία βοήθεια από το Καυτανζόγλειο. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την αίθουσα του «Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ» (του άλματος επί κοντώ). Η ειρωνεία είναι ότι με τη φροντίδα και το μεράκι των ανθρώπων που χρησιμοποιούν την αίθουσα, η αίθουσα του Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ εξελίσσεται σε μια από τις ωραιότερες αίθουσες του Σταδίου. Να φανταστείτε ότι από αυτήν την αίθουσα ξεκινούν την ξενάγηση  σε επισκέπτες και ξένους αθλητές οι υπεύθυνοι του Σταδίου.

Όμως παρόλα τα έγγραφα προς την επιτροπή διοίκησης για τον εξοπλισμό της αίθουσας με προστατευτικά στρώματα για την πιθανή πτώση των αθλητών του επί κοντώ, από σχοινιά, μονόζυγα, δίζυγο, ή τον μηχανισμό αιώρησης, δεν έχουμε καμία ενέργεια της Επιτροπής διοίκησης. Έχουμε στείλει ήδη 4 έγγραφα και θα στείλουμε και άλλα, όμως τι θα γίνει αν στο μεταξύ χρονικό διάστημα έχουμε κανένα ατύχημα; Πληρώνουμε από την τσέπη μας το οτιδήποτε έχει τοποθετηθεί στην αίθουσα «Κ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ». Επίσης, τρέχουμε από εδώ και από εκεί να βρούμε μονόζυγο, δίζυγο, ίππο με λαβές, μηχανισμούς για ειδικές ασκήσεις για να εξοπλίσουμε το Καυτανζόγλειο. Υποχρεωνόμαστε σε φίλους και γνωστούς να τοποθετήσουν τις διάφορες βάσεις για σούστες και τροχαλίες και … (ένα κάρο άλλα … για να μη γράφω μέχρι αύριο). Η επιτροπή διοίκησης κωφεύει εδώ και χρόνια καμία μα καμία αγορά ή δαπάνη για τον εξοπλισμό της αίθουσας.

Εύχομαι να μην έχουμε κάποιο ατύχημα γιατί τότε … θα είναι αργά για όλους όσους υποτίθεται πως καταλαμβάνουν κάποιες θέσεις για να υπηρετήσουν την αθλούμενη νεολαία και να φροντίσουν τουλάχιστον για τη σωματική της ακεραιότητα.

Προς την Επιτροπή Διοίκησης του Καυτανζογλείου

Κύριοι,
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΣΚΗΣΕΙΣ  ΑΙΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ…

και ξεχωριστό 5ο έγγραφο

print

Written by