ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ Π/Κ ΟΙ ΔΗΛΩΘΕΝΤΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Για το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Π/Κ (1993-94 & 95-96*)  δικαιούνται να αγωνιστούν οι αθλητές και αθλήτριες του ΑΣ ΡΗΓΑΣ που δηλώθηκαν.

Οι δηλώσεις έγιναν “βιαστικά” λόγω της πίεσης να δηλώσουμε μέχρι 6-4-10. Εάν υπάρχουν διαφορετικές “προτάσεις” …. να τις ακούσουμε!!!

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Π/Κ.

* =  Για τους μικρότερους αθλητές 1995-96 οι δηλώσεις έγιναν  για να αποκτήσουν εμπειρίες όσοι και όσες επιθυμούν να αγωνίζονται.

Για μερικούς αθλητές/τριες που έρχονται για να γυμνάζονται και να χαλαρώνουν από τα διαβάσματά τους τα όρια για να βαθμολογηθούν είναι πολύ δύσκολα. Τους αθλητές αυτούς δεν τους δηλώσαμε στη μεγαλύτερη κατηγορία,  για να μην τους αγχώσουμε.

Απεναντίας δηλώσαμε τους αθλητές που έρχονται στις προπονήσεις και ασχολούνται με Τεχνικά αγωνίσματα για παράδειγμα το άλμα επί κοντώ, για να αποκτούν εμπειρίες, ανεξάρτητα του αποτελέσματος.

Επειδή η Φιλοσοφία του Συλλόγου είναι “να συμμετέχουν στους αγώνες” οι αθλητές μας, διευκρινίζουμε ότι:

1) Αγώνες ΜΙΝΙ. Τα παιδιά που είναι στις κατηγορίες ΜΙΝΙ αγωνίζονται για να γνωρίσουν τα αγωνίσματα και να βιώσουν την αγωνία των αγώνων. Οι μικροί αθλητές δεν προσφέρουν ΒΑΘΜΟΥΣ στους Συλλόγους.

2) ΑΓΩΝΕΣ ΠΠ/Β (1997-1998 για φέτος). Στην κατηγορία αυτή οι Σύλλογοι βαθμολογούνται με την παρουσία και μόνον των αθλητών (ανεξάρτητα επιδόσεων και κατάταξης). Εάν οι αθλητές κάποιου Συλλόγου είναι πάνω από 5 παίρνουν 5 βαθμούς, εαν είναι πάνω από 10 παίρνουν 10 βαθμούς). Είναι φυσικό στις ηλικίες αυτές η απουσία από τους αγώνες να είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Ακόμη και χωρίς να αγωνιστούν εφόσον είναι παρόντες “προσφέρουν” στο Σύλλογο. Απουσίες σε αυτή την κατηγορία είναι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ.

3) Από τις κατηγορίες των ΠΠ/Α (1995-1996), Π/Κ (1993-94), και μεγαλύτεροι αθλητές η Βαθμολογία των αθλητών είναι συνάρτηση των προσόντων τους και κατάταξης στους αγώνες. Σε αυτές τις κατηγορίες η Βαθμολόγηση των αθλητών είναι αρκετά δύσκολη, δεν βαθμολογούνται όλοι οι αθλητές. Για να Βαθμολογηθούν οι αθλητές από 14 ετών και μεγαλύτεροι θα πρέπει: Αφενός μεν να είναι στους πρώτους 12 του αγωνίσματος αλλά και Αφετέρου να έχουν επιδόσεις που είναι καλύτερες από κάποια ΟΡΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ που ορίζει κάθε χρόνο ο ΣΕΓΑΣ (για φέτος τα έκανε πολύ δύσκολα). Μπορείτε να δείτε τα όρια βαθμολογίας για την κατηγορία των Π/Κ. 

Ανάλογοι πίνακες (ΟΡΙΑ) υπάρχουν για τους ΠΠ/Α, Π/Κ, Ε/Ν, ΝΕΟΥΣ-ΝΕΕΣ, & Α/Γ.  Η Βαθμολογία σε αυτές τις κατηγορίες είναι αρκετά δύσκολη για τους αθλητές που έρχονται “όποτε μπορούν &για να χαλαρώσουν).  Χαιρόμαστε να έχουμε στην παρέα μας αθλητές – μαθητές που ο κύριος στόχος τους είναι τα μαθήματά τους. Οι αθλητές αυτοί εφόσον είναι μακριά από τα ΟΡΙΑ μπορούν να αγωνίζονται ή όχι ανάλογα με τις επιθυμίες τους. Όσοι όμως, έστω και με αυτή την προπόνηση είναι κοντά ή πάνω από τα όρια βαθμολογίας, τότε η συμμετοχή τους είναι επιθυμητή και επιβεβλημένη για τις ανάγκες λειτουργίας του Συλλόγου.

Εάν δεν αγωνιστούν και οι μετρημένοι στα δάχτυλα αθλητές, που μπορούν να προσφέρουν βαθμούς στο Σύλλογο, τότε ο Σύλλογος θα διαλυθεί.

Το ρεζουμέ από τη μικρή αναφορά στις Βαθμολογίες είναι:

1) ΤΑ ΜΙΝΙ … ΔΕΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ αγωνίζονται για να νοιώσουν τη χαρά των αγώνων, αποτελούν το Μέλλον κάθε Συλλόγου.

2) Η συμμετοχή των ΠΠ/Β είναι επιβεβλημένη, μόνο με την παρουσία τους προσφέρουν στο Σύλλογο.

3) Στις μεγαλύτερες ηλικίες προσφέρουν βαθμούς όσοι μπορούν να είναι στους 12 των αγώνων και να επιτυγχάνουν επιδόσεις πάνω από τα ΟΡΙΑ. Ακόμη και πρώτος να είναι, αν δεν πιάσει το όριο ΔΕΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.

4) Ακόμη πιο δύσκολο είναι να βαθμολογηθεί αθλητής σε Πανελλήνιους Αγώνες. Για να βαθμολογηθεί πρέπει πρώτα να προκριθεί. Για τους Πανελλήνιους αγώνες προκρίνονται  (κατηγορία π/κ) όσοι επιτύχουν τις επιδόσεις του προηγούμενου πίνακα, που είναι πολύ πιο δύσκολες του πίνακα βαθμολόγησης των διασυλλογικών. Θα βαθμολογηθούν αν βρεθούν στους Πανελλήνιους και εκεί καταφέρουν να καταταχθούν μέσα στους 12 καλύτερους του Αγωνίσματος. Οι αθλητές αυτοί είναι σχετικά λίγοι για κάθε Σύλλογο και στην ουσία ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ βαθμολογικά τους Συλλόγους. Φανταστείτε όμως αυτοί οι λίγοι αθλητές που έχουν ικανότητες να βαθμολογηθούν σε Πανελλήνιους Αγώνες …. Να μην έρθουν να αγωνιστούν !!!    

Ε!    τότε όλη η προσπάθεια των ανθρώπων του Συλλόγου … πάει χαμένη. Ακόμη και αυτοί που μπορούσαν να βαθμολογηθούν δεν ήρθαν !!!

Γίνεσαι «Τούρκος» ή όχι; 

print

Written by