ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΙΒΟ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ & ΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ

Η σεμνή τελετή που οραματιστήκαμε για την ονομασία της αίθουσας του άλματος επί κοντώ σε ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ (κατά την προσωπική μας γνώμη) ήταν … ΥΠΕΡΟΧΗ.

(Δεν μπορούμε και ούτε θέλουμε να καλύψουμε το θέμα δημοσιογραφικά – δεν είμαστε δημοσιογράφοι).

Από νωρίς άρχισαν να καταφθάνουν παλαιοί αθλητές με τις οικογένειές τους, φίλοι, συγγενείς, παράγοντες και πλήθος μικρών και μεγαλύτερων αθλητών.

Στην τελετή παραβρέθηκαν Από τη Νομαρχία: Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Διονύσης Ψωμιάδης, ο Μιχάλης Τζόλλας. Από το Καυτανζόγλειο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης κ. Χάρης Αηδονόπουλος και πολλοί μα πάρα πολλοί  προπονητές και παράγοντες του αθλητισμού.

Παρούσα η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου (εδώ με τον Τάκη Πατρώνη) και σύσσωμο το Δ.Σ. του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

Από τους αθλητές του ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ που έσπευσαν από κοντά και μακριά. αναφέρουμε επιλεκτικά τον Δημήτρη Πατρώνη και τον Μάκη Τρικαλιάρη οι οποίοι είπαν μερικά πράγματα για το ΔΑΣΚΑΛΟ που, μαζί με αυτά που είπε ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, συγκίνησαν τους παρευρισκομένους.

Την αποκάλυψη της πλακέτας έκαναν από κοινού ο κ. Δημήτρης Πατρώνης και ο κ. Χάρης Αηδονόπουλος.

Η τελετή βιντεοσκοπήθηκε από τον κ. Σωτήρη Πάγκαλο και έτσι αυτή η ιστορική στιγμή δεν θα χαθεί.

Για την ιστορία, η τελετή δεν έκλεισε στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ. Μια παρέα από 20 άτομα γιόρτασαν το γεγονός πίνοντας μια μπύρα παρέα με “ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ”, στην Ταβέρνα του κ. Πατσουκάκη.

 

 

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ

Όποιος επιθυμεί μπορεί να δηλώσει Φίλος Χειμωνίδη

Η ΛΙΣΤΑ ΦΙΛΩΝ συνεχώς διευρύνεται.  Μην παραπονιέστε γιατί δεν είστε στη Λίστα, ίσως δεν το ξέρατε ή δεν ενδιαφερθήκατε να δηλώσετε. (Δεν μπορούμε να γράψουμε κανέναν αν δεν δηλώσει ότι επιθυμεί να αναφέρεται ως Φίλος και να συμμετέχει στις εκδηλώσεις των Φίλων).

Τη στιγμή που πολλοί αγώνες ματαιώνονται ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ όχι μόνο θα γίνουν αλλά με τη βοήθεια της Νομαρχίας,  τις προσφορές των Φίλων και (εάν τελικά πάρουμε κάτι και από τους άλλους Φορείς που απευθυνθήκαμε –  ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΕΓΑΣ), θα είμαστε σε θέση να κάνουμε και κάποια ΔΩΡΕΑ στη ΜΝΗΜΗ του ΔΑΣΚΑΛΟΥ.

Να που χρειάζονται ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ. Αν δεν στηριζόμασταν στους Φίλους που ήδη δηλώσανε και βοηθάνε δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε. Αν κάποιος Φίλος έχει διαφορετική άποψη, είμαστε «ανοιχτοί» σε προτάσεις.

ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΤΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΟ “ΔΑΣΚΑΛΟ”  ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ

Η καταπληκτική προσέλευση των ανθρώπων του αθλητισμού, και όχι μόνον, στην τελετή ονομασίας της αίθουσας σε «ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ» θα πρέπει να μας «απελευθερώσει».

Ο κόσμος διψούσε να Τιμηθεί Ο ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ. Το απέδειξε με την προσέλευσή του και τη συγκίνηση η οποία ήταν διάσπαρτη σε όλη τη διάρκεια της τελετής.

Η τελετή αυτή θα μπορούσε να είναι και μια απάντηση στα όσα ίσως δικαιολογημένα ακούγονται κατά καιρούς, όπως  για παράδειγμα “Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ δεν τα ήθελε αυτά …” όπως γράφει  στο μικρό βιογραφικό του ΔΑΣΚΑΛΟΥ που συνέταξε ο καλος του φίλος κ. Τανακίδης Λαέρτης (στη φωτο με τον κ. Γ. ΠαπαΪακώβου): “Λιτός στη ζωή του απέφευγε κάθε μορφής προβολή και δημοσιότητα”. 

Συμφωνούμε όλοι σε αυτό, έτσι ήταν ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ.

Δικό μας χρέος είναι να αναδείξουμε αυτή την πλευρά του ΔΑΣΚΑΛΟΥ για να γίνει γνωστή για να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς και για τις επόμενες γενιές. Αυτό είναι το ΧΡΕΟΣ μας αν θέλουμε η ΖΩΗ του ΔΑΣΚΑΛΟΥ να «πιάσει τόπο».

Αν δεν κάνουμε Αγώνες ή Τελετές, γιατί ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ δεν ήταν της προβολής και της Λεζάντας, τότε όσοι Τον γνωρίσαμε από κοντά πήραμε ότι πήραμε και η Ιστορία τελειώνει ΕΔΩ.

Δεν θα ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ  ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ από μέρους μας  να μην αναδείξουμε αυτές τις αρετές και τα χαρίσματα που έκαναν αυτόν τον άνθρωπο ξεχωριστό και ιδιαίτερο, πραγματικό παράδειγμα για μίμηση;

Έχουμε πολλούς ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΔΕΣ στις μέρες μας για να παρουσιάσουμε στη νεολαία μας που έχει ανάγκη από πρότυπα και ανθρώπους με ξεχωριστά χαρίσματα για να μιμηθεί;

Εγώ πάντως θα πρέπει να ψάξω πολύ για να βρω και άλλους … ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΔΕΣ.

print

Written by