Α΄ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ .. ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Τους αγώνες θα τους σχολιάσουμε …. αργότερα, τώρα είναι μεσάνυχτα και βάλε…..    

Μετά από όλες αυτές τις ημέρες και τις νύχτες που ένα μεγάλο σύνολο ανθρώπων προσπαθήσαμε να ετοιμάσουμε τους αγώνες όσο καλύτερα μπορούσαμε …… επί τέλους ηρεμία.

Βέβαια μετά από τόση προσπάθεια μένει το κομμάτι των αποτελεσμάτων, το οποίο θα ολοκληρώσει την εικόνα των αγώνων.

Όμως, σήμερα από το πρωί οι υπάλληλοι του ΣΕΓΑΣ τα έδωσαν ΟΛΑ. Όλο το πρωί είχαν το διασυλλογικό των ΠΠ/Β (ΧΑΜΟΣ).  το απόγευμα ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ με αριθμό συμμετοχών στα περισσότερα αγωνίσματα επιπέδου  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Ε! θα ήταν παράλογο να ζητήσουμε να έχουμε και τα αποτελέσματα όπως συνήθως, δηλαδή μετά από δύο τρεις ώρες. Αύριο θα περάσουμε εμείς τους τρεις πρώτους των αγώνων και από Δευτέρα-Τρίτη (μόλις τα πάρουμε, θα περάσουμε  ΟΛΑ τα αποτελέσματα). Μέχρι αύριο …. Καλή σας νύχτα. 

ΤΑ ΠΑΝΤΑ, στα δικά μας μάτια (που δεν βλέπουν και τόσο καλά) ήταν ΥΠΕΡΟΧΑ.

Αλήθεια εσείς πώς είδατε τους Αγώνες τα  Α’ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ;

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ:   ΑΝΔΡΩΝ:   100 M.  ΚΟΥΤΣΟΘΕΟΔΩΡΟΥ Γ. 10″60, 200 Μ.  ΚΟΥΤΣΟΘΕΟΔΩΡΟΥ Γ. 21″30 ΓΡΑΒΑΛΟΣ 21″36,  400 Μ ΝΤΟΒΟΛΗΣ Ι 48″90, ΚΑΜΠΑΝΗΣ Κ. 48″94, ΜΗΚΟΣ ΜΠΟΥΛΓΚΟΥΡΙΔΗΣ Γ. 7.03 ΦΙΛΑΝΔΑΡΑΚΗΣ 7.00, ΥΨΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Μ. 2.00, ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ  ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Ν. 5.20, ΔΙΣΚΟΣ ΠΕΝΤΙΚΗΣ Ε. 56.02 ΣΦΑΙΡΑ (Π) ΣΕΝΙΚΙΔΗΣ Δ. 18.48, 1500 Μ ΣΠΥΡΟΥ Χ. 4΄09″07, 150 ΠΠ/Α ΧΡΥΣΑΦΗΣ Ι. 17″46

 

 

ΓΥΝΑΙΚΩΝ:  100 Μ. ΓΑΤΟΥ Μ. 12″17, ΜΑΛΑΚΗ Χ. 12″82, 200 Μ ΠΙΝΤΗ Α. 25″18, 400 Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ Μ. 55″86, 100Μ. ΕΜΠ. ΠΕΡΙΣΙΔΟΥ Ε 14″43, ΜΗΚΟΣ ΠΟΛΟΖΟΚ Ι. 5.68, ΑΛΕΞΟΥΛΗ Χ 5.63, ΥΨΟΣ ΝΑΖΙΡΗ Δ. 1.70, ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ Δ. 3.40, ΣΦΑΙΡΑ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΟΥ Ε. 12.92, ΔΙΣΚΟΣ ΤΣΙΓΓΕΛΗ Δ, 45.71,  1500 Μ. ΜΠΑΜΠΑΤΣΟΥ Π 4΄51″48, 150 (ΠΚ/Α) ΤΣΑΠΑΝΙΤΗ Ε. 20″04

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ.

 

Η φωτογραφία αφιερωμένη στον “Αδελφό” του ΔΑΣΚΑΛΟΥ τον Γιώργο Λιθοξόπουλο. Παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας ήταν ΕΚΕΙ. Ήρθε να Τιμήσει το Φίλο του, το Συνάδελφο του,  τον “Αδελφό” του!  Μας δείχνει ότι όταν ΘΕΛΩ κάτι  “ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ”.  Αν δεν το βλέπουμε και σε πράξεις όπως αυτές  τότε πουθενά δεν θα το δούμε, απλά θα είμαστε πάντα με τη δικαιολογία στο στόμα …..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ: 

Μη νομίζετε ότι θα ασχοληθώ με τον ίδιο, τον προ των αγώνων ζήλο, στη συνέχεια, τώρα που σχεδόν  όλα τελείωσαν.

Προσπαθήσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Το μόνο που πρέπει να κρατήσουμε από την όλη προσπάθεια είναι ότι ΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ.

Μπορεί να ξεκινήσαμε αλλιώς να πήγαμε αριστερά και στη συνέχεια δεξιά αλλά δε χαθήκαμε.  Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο και όλοι μαζί φτάσαμε στην Τετάρτη 26-5-2010 και από εκεί στο Σάββατο 29-5-2010. 

Για όλους εμάς που ζήσαμε αυτές τις δύο αυτές ημέρες ένα είναι σίγουρο· ότι θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μας. Είναι σίγουρο ότι οι δύο αυτές ημέρες θα αποτελούν σημείο αναφοράς στις συζητήσεις μας γύρω από το ΔΑΣΚΑΛΟ. Ούτε ένας δεν πρέπει να έχει ενδοιασμούς για το αν πετύχαμε το στόχο μας.

ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ  “ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ” από όλες τις απόψεις είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάζει μέχρι τώρα ο Στίβος της Θεσσαλονίκης.  Δεν διεκδικούμε πρωτιές και βραβεία η αγωνία μας στρέφεται στο αν Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ είναι ευχαριστημένος με αυτά που πετύχαμε ή ΟΧΙ.  Η απάντηση είναι μία και “καρατσεκαρισμένη”.     ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ.

Ποιόν να πρωτοευχαριστήσουμε χωρίς να κινδυνεύουμε να κάνουμε λάθος;

 Όχι δεν θα εμπλακούμε σε αυτό το παιχνίδι.

Όλοι μας πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από ό,τι κάναμε, από ότι προσφέραμε για τον κοινό στόχο να Τιμήσουμε ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ. Άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του. Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ κατάφερε να μας ενώσει και να κάνουμε πράγματα που, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, φάνταζαν ακατόρθωτα. Ο  φίλος Χάρης Λαζαρίδης στα δύο λόγια που είπε στην Τελετή ονομασίας της ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ τόνισε ότι «Είμαστε μια πολύ μεγάλη δύναμη». Ναι αυτό πρέπει να μείνει στο μυαλό μας, μπορούμε να κάνουμε πράγματα που ούτε τα σκέφτονται οργανωμένοι Φορείς με Δ.Σ. και επιτροπές.

Είμαστε “Τυχεροί” μέσα στην ατυχία μας, να χάνουμε απανωτά ονόματα όπως Ζαχαριάδης, Χειμωνίδης, Κιορπές, Καραμανλής, Ζησόπουλος (και σταματάω εδώ στις πιο πρόσφατες ΑΠΩΛΕΙΕΣ γιατί σίγουρα κάποιον θα ξεχάσω και δεν θα το ήθελα). «Τυχεροί» γιατί η αξία των ονομάτων αυτών δεν αφήνει περιθώρια για κόντρες και αντιπαραθέσεις. Όλοι οι φίλοι του Στίβου είμαστε μαζί όταν πρέπει να Τιμήσουμε ανθρώπους που άφησαν το στίγμα τους στο χώρο μας.

Ζαχαριάδης-Χειμωνίδης ή Χειμωνίδης-Ζαχαριάδης κατάφεραν να ενώσουν όλους εμάς που ζήσαμε τον κλασικό αθλητισμό και σαν δύο χέρια από το ίδιο κορμί το ένα να βοηθάει το άλλο. Οι Φίλοι Βετεράνοι αθλητές του Ηρακλή στάθηκαν στο ύψος τους και βοήθησαν. Εξάλλου όλοι μας είμαστε παιδιά του ενός ή του άλλου και μερικοί και των δύο. Βλέπω για παράδειγμα κάποιες φωτογραφίες του Τάκη του  Πατρώνη με τον Κύριο Νίκο και γνωρίζουμε στη συνέχεια την ιστορία του και ττο δέσιμό του με το ΔΑΣΚΑΛΟ.

Όταν αποφασίσαμε να βιντεοσκοπήσουμε την εκδήλωση της «Αίθουσας» ζητήσαμε από τον Σωτήρη τον Πάγκαλο να βιντεοσκοπήσει την εκδήλωση της Τετάρτης 26-5-20. Χωρίς δεύτερη κουβέντα ο Σωτήρης ήταν εκεί. Τράβηξε, έκοψε, έραψε το βίντεο και μας παρουσίασε ένα DVD, το οποίο δείξαμε στην γιγαντοοθόνη, την ημέρα των αγώνων. Το  DVD μπορεί να προμηθευτεί ο οποιοσδήποτε φίλος το επιθυμεί. (Λίγο αργότερα θα κάνουμε  τόσα αντίγραφα όσα μας ζητηθούν και θα σας τα μοιράσουμε).    Σωτήρη Πάγκαλε, σε ευχαριστούμε.

Να πάω στο φίλο το Θωμά Ζυμάρα. Λόγω των υποχρεώσεων μας την ημέρα των αγώνων δεν μπορέσαμε να βγάλουμε ούτε μία προσωπική φωτογραφία. Βγάλανε άλλοι για μας. Μέσα σε αυτούς εμφανίστηκε ο Θωμάς Ζυμάρας, και μας έστειλε e-mail με τη διεύθυνση στην οποία μπορούμε να βρούμε φωτογραφίες από τα ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ. Βρίσκονται μαζί με τις φωτογραφίες που έχουν συγκεντρώσει οι Βετεράνοι αθλητές του Ηρακλή.  Μας δίνει δε την άδεια  να χρησιμοποιήσουμε όποια φωτογραφία θέλουμε. (Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες από τα Χειμωνίδεια ή και τις φωτογραφίες των παλαιών αθλητών του Ηρακλή στο σύνδεσμο http://picasaweb.google.gr/iraklistivos). Βέβαια το ίδιο ισχύει αρκετό καιρό τώρα και για τις φωτογραφίες που περνάμε στο Menu  Gallery της σελίδας μας. Κύριε Ζυμάρα, αγαπητέ φίλε Θωμά, σε ευχαριστούμε.

Η συνέχεια αργότερα …..

print

Written by