Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

ΣΤΗ ΔΟΜΗ: Το Προπονητικό δυναμικό

Το χαρακτηριστικό του συλλόγου μας είναι το οικογενειακό κλίμα, η οικογενειακή ατμόσφαιρα και αγάπη και εκτίμηση που υπάρχει τόσο μεταξύ των ανθρώπων του συλλόγου όσο και μεταξύ αθλητών και προπονητών.

Αγαπάμε και εκτιμούμε αφάνταστα τις συναδέλφους μας, τις προπονήτριες μας, γιαυτό και τις επιλέξαμε να είναι κοντά μας, να είναι μαζί μας. Μετά από τόσα χρόνια, που είναι στο Σύλλογο και ασχολούνται με τα «παιδιά μας» μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι που τις επιλέξαμε. Αγαπάνε το να βρίσκονται με τα παιδιά και να προσπαθούν μέσα από  τον αθλητισμό να περάσουν στη συμπεριφορά τους Αρχές και Αξίες που θα δώσουν χρώμα στη μετέπειτα ζωή τους.  Ούτε μια στιγμή δεν αντιμετώπισαν την παρουσία τους στο σύλλογο ως «υποχρέωση ή ως επάγγελμα»!

Πως θα μπορούσαν τα τόσα λίγα ευρώ που έπαιρναν να ήταν ο λόγος της παρουσίας των στο σύλλογο; Αυτά που έπαιρναν ούτε τις βενζίνες για τις μετακινήσεις τους δεν κάλυπταν. Να μην πάμε και παρακάτω που τις περισσότερες φορές βάζανε από την τσέπη τους για διάφορα όργανα γυμναστικής και δωράκια προς τα παιδιά.

Καλά όλα αυτά αλλά, είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε και την πραγματικότητα. Καλό το κλίμα στο σύλλογο, καλή η ενασχόληση με τα παιδιά μας, αλλά … είναι νέα κορίτσια στην αρχή της επαγγελματικής τους αποκατάστασης και είναι υποχρεωμένες να φροντίσουν και για το μέλλον τους.

Από τη μία η οικονομική κρίση και ο πληθωρισμός, τα πάντα ακριβαίνουν και από την άλλη η απουσία της πολιτείας από την ενίσχυση των Συλλόγων ….  αναγκάζουν τους προπονητές/ητριες να ψάξουν για κάτι καλύτερο.   Οι δυσκολίες για την επαγγελματική αποκατάσταση των προπονητριών μας τις υποχρεώνει να «κοιτάξουν και το μέλλον τους».

Από την άλλη εβδομάδα η παρέα των προπονητών του Συλλόγου θα περιοριστεί αρχικά στους τέσσερις (Κατσίκας, Σπανός, Χατζιόπουλος, Γκοτζαμάνη) με πιθανή προσθήκη ενός ή δύο συναδέλφων.

 

Με αλλαγές στο προπονητικό δυναμικό θα συνεχίσει ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ  έφτασε να απασχολεί οκτώ προπονητές (η αλήθεια είναι ότι ήταν πολυτέλεια να είμαστε οκτώ!) όταν σε άλλους συλλόγους υπάρχει ένας ή δύο για τα τμήματα υποδοχής.
Οι καιροί αλλάζουν τα οικονομικά πιέζουν ο Σύλλογος προσαρμόζεται.
Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακατατάξεις τόσο στους υπεύθυνους προπονητές για τα ηλικιακά γκρουπ όσο και στον αριθμό των αθλητών που θα βρίσκονται σε κάθε γκρουπ.
Αφού γίνουν γνωστές οι προθέσεις των προπονητών και η ανακατανομή των αθλητών – προπονητών θα γίνουν οι ανάλογες προτάσεις προς το Δ.Σ. του Συλλόγου και θα ληφθούν αποφάσεις.

 

 

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ:

Τμήματα Υποδοχής και Γενικής Φυσικής Κατάστασης:

·         Τα τμήματα Υποδοχής και Γενικής Φυσικής Κατάστασης θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

·         Από αυτά τα τμήματα θα περνούν όλοι οι νέοι αθλητές μέχρις ότου να δείξουν αφενός μεν τα φυσικά τους χαρακτηριστικά (τα προσόντα τους) όσο και την αγωνιστική τους διάθεση.

·         Παιδιά τα οποία δεν προσαρμόζονται στο κλίμα του συλλόγου και δημιουργούν προβλήματα τόσο στους συναθλητές τους όσο και στους προπονητές δυστυχώς δεν θα γίνονται δεκτά στις προπονήσεις.

·         Παρακαλούνται οι γονείς να μην παρεμβαίνουν στο έργο των προπονητών κυρίως στα θέματα πειθαρχίας των μικρών παιδιών. Ένα από τα στοιχεία που έχει να προσφέρει ο αθλητισμός στα παιδιά είναι και η υπακοή τόσο στους κανόνες του «παιχνιδιού» όσο και στους κριτές, προπονητές και μεγαλύτερους.

·         Συστηματικές συμπεριφορές του «έρχομαι όποτε θέλω φεύγω όποτε θέλω» δεν θα γίνονται δεκτές.

·         Παρακαλούνται οι γονείς να είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το Σύλλογο. Οι προπονητές πληρώνονται κυρίως από τις συνδρομές των αθλητών.

Ο αγωνιστικός Αθλητισμός.

·         Ο σύλλογος θα δώσει  περισσότερη έμφαση στον αγωνιστικό αθλητισμό.

·         Τα παιδιά που συμπληρώνουν τα εννέα (9) έτη θα πρέπει να βγάζουν Δελτίο αθλητικής ιδιότητας για να μπορούν να αγωνίζονται.

·         Από την ηλικία των 12-13 ετών τα παιδιά που δείχνουν αγωνιστική διάθεση και βελτίωση θα προωθούνται σε «ομάδες αγωνισμάτων».  

·         Όσοι ξεχωρίζουν από τα παιδιά της  ηλικίας τους σε κάποια φυσική ικανότητα ή στον τρόπο με τον οποίο «μαθαίνουν», θα προωθούνται σε «ομάδες αγωνισμάτων» ανάλογες με τα προσόντα τους.

·         Στη συνέχεια θα γίνεται επιλογή δύο ή τριών (συγγενών αγωνισμάτων) για τις μικρές ηλικίες μέχρις ότου να φτάσουν σταδιακά να ειδικεύονται σε ένα ή δύο αγωνίσματα που θα ταιριάζουν στα προσόντα και τη διάθεση των αθλητών.

·         Για όσους ξεχωρίζουν θα προστεθεί  μία ημέρα ακόμη στις προπονήσεις (για το Επί κοντώ π.χ. κατά προτίμηση το Σάββατο πρωί ~ 10:30)   ή ….

·         Περισσότερες λεπτομέρειες … λίγο αργότερα.

print

Written by