Η Β ΜΟΙΡΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΜΠΕΡΕΔΕΣ

Σε μία καταπληκτική ημέρα και ένα πανέμορφο τοπίο, στο στρατόπεδο Ζαφειράκη στη Νάουσα, ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους ακόμη 150 καταδρομείς.  Γονείς, συγγενείς και φίλοι τίμησαν την τελετή παράδοσης των μπερέδων στους νέους μας Καταδρομείς. Ο Νίκος Σπυρόπουλος … μας έκανε υπερήφανους γιατί μετά το πρόσφατο πτυχίο που πήρε από το ΤΕΦΑΑ της Θεσσαλονίκης τελείωσε επιτυχώς και την εκπαίδευση του Καταδρομέα. Μπράβο στους νέους Καταδρομείς, συγχαρητήριά στους γονείς των Καταδρομέων, ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ.

Η σύγκριση των επιδείξεων:  Ε΄ ΜΟΙΡΑ (Δράμα – ΚΟΣΜΑΣ 2010)  VS   Β΄ ΜΟΙΡΑ  (Νάουσα – ΝΙΚΟΣ 2011) = 1 – 0.


Σας υποσχεθήκαμε μια τίμια ανταπόκριση από την Τελετή παράδοσης των μπερέδων της Β Μοίρας Καταδρομών της Νάουσας. Το ότι εκφράζουμε την προσωπική μας άποψη “Τίμια” δεν σημάνει ότι είναι και η σωστή. Απλά είναι η δική μας άποψη, την οποία σχηματίσαμε από όσα είδαμε και την οποία δεν έχουμε πρόβλημα να τη μοιραστούμε μαζί σας.

Πάνω από 150 πράσινοι μπερέδες κοσμούν αντίστοιχα “κεφάλια” των νεαρών Καταδρομέων που εκπαιδεύτηκαν με την 2010 Δ΄  ΕΣΣΟ στη Νάουσα. Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζοντας την εκπαίδευση των Καταδρομέων και την ιστορία των μονάδων Καταδρομών, περιμέναμε περισσότερα πράγματα

Ίσως το μικρό χρονικό διάστημα της εκπαίδευσής των Καταδρομέων (3 εβδομάδες) να δικαιολογεί μεν την κατάσταση, δεν αλλάζει όμως την άποψή μας η οποία αντικατοπτρίζεται στην παρακάτω πρόταση.  Αρκετοί από τους σημερινούς “Καταδρομείς”  δεν έπρεπε να φορέσουν  τον ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΕΡΕ.


Δε θα  σχολιάσω  το Νίκο Σπυρόπουλο, (Γυμναστή και πρωταθλητή σε Τραμπολίνο, Καταδύσεις  και άλμα επί κοντώ) γιατί η πολύχρονη εκπαίδευσή του στον αθλητισμό και μάλιστα στα δυσκολότερα των αγωνισμάτων σε συνδυασμό με τον “ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΟ” χαρακτήρα του, τον καθιστούν  “ΟΡΙΣΜΟ” του Καταδρομέα. ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟ. (Όπως βλέπετε οι εκπρόσωποι των προπονητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ έχουν τον Νίκο “από κοντά”).

Δεν μιλάμε λοιπόν για τους καταδρομείς της κλάσης του Νίκου, που ήταν και η συντριπτική πλειοψηφία.    Αυτοί είναι ΑΞΙΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ.

Μιλάμε για ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό, σχεδόν 10% που, όσο αυστηρό και αν ακούγεται, δεν θα τους δίναμε “τον Πράσινο Μπερέ”!!!  (Έχοντας κατά νου ότι Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΜΠΕΡΕΣ σήμαινε και σημαίνει το κάτι ξεχωριστό, το κάτι παραπάνω από το μέσο όρο). 

Το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, ο κ. Ταξίαρχος αλλά και ο Διοικητής του Κέντρο εκπαίδευσης  θα πρέπει να ξέρουν ότι:
Αν, όπως είπατε κ. Ταξίαρχε, θέλετε να είμαστε υπερήφανοι όσοι φορέσαμε τον πράσινο μπερέ, κρατήστε το χρώμα του ζωηρό, μην τον αφήνετε στον ήλιο και ξεθωριάζει. Κρατήστε τον  ψηλά, μην τον δίνετε σε άτομα που δεν είναι διατεθειμένα  να τον τιμήσουν. Τα άτομα αυτά φαίνονται με την πρώτη ματιά, δεν μπορεί να σας διέφυγαν!!!  Δείχνουν  από μακριά ότι ή δεν μπορούν ή ότι δεν θέλουν να προσπαθήσουν, για να γίνουν αντάξιοι του ΜΠΕΡΕ.
Όπως και να έχει  δεν δικαιούνται να “κάνουν λεζάντα” φορώντας τον Τιμημένο Πράσινο Μπερέ!

Δίνοντας τον Μπερέ και σε αυτούς, ρίχνετε τόσο χαμηλά το “Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ“, που είναι το Μότο των Καταδρομών, που …   Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΜΠΕΡΕΣ επαναστατεί και ….χάνει το χρώμα του.

Μα τιμή
Φ. Κατσίκας
 

print

Written by