“ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ 2011”: 368 “ΑΣΤΕΡΙΑ” ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ !

Α.Σ. “Ρήγας” – “Χειμωνίδεια 2011”: 368 “Αστέρια” στο Καυτανζόγλειο !

Ναι, είναι Γεγονός. 368 “Αστέρια” άστραψαν με την αγωνιστική παρουσία τους την 28η Μαΐου 2011 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης, στα “Χειμωνίδεια 2011″, που διοργάνωσε και εφέτος με τιτάνιες προσπάθειες ο Α.Σ.”Ρήγας”!

Τριακόσιοι εξήντα οκτώ (368) ήταν συνολικά οι αθλητές και οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν εχθές στο Καυτανζόγλειο τιμώντας την μνήμη του αξέχαστου Μακεδόνα πρωταθλητή Στίβου στο άλμα σε ύψος και προπονητή Κώστα Χειμωνίδη! 207 ήταν οι άνδρες που έλαβαν μέρος σε 16 τελεσθέντα αγωνίσματα και 161 ήταν οι γυναίκες που συναγωνίστηκαν σε άλλα 14 αγωνίσματα!

Δεν υπάρχει άλλη διοργάνωση αγώνων Στίβου σε ολόκληρη την Ελλάδα (εκτός από τα Πανελλήνια πρωταθλήματα) με τέτοιον αριθμητικό “όγκο” συμμετοχής αθλητών. Και μόνον αυτό το γεγονός αποδεικνύει την εξαιρετική επιτυχία του συγκεκριμένου αγώνα αλλά και την μεγάλη προσφορά του διοργανωτή συλλόγου “Ρήγας” Θεσσαλονίκης στην αθλούμενη νεολαία της πατρίδας μας!
 

Αφήνουμε ασχολίαστο το καταπληκτικό πρόγραμμα Kids’ Athletics, το οποίο προηγήθηκε των «Β ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΩΝ»  με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών της κατηγορίας ΜΙΝΙ. Το συντονισμό του προγράμματος είχε  ο Επίκουρος Καθηγητής των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και προπονητής του ΑΣ ΡΗΓΑΣ κ. Παπαϊακώβου Γεώργιος.


Πέραν όμως της “πλημμυρίδας” των αγωνισθέντων, υπήρξε και πλήθος αξιόλογων επιδόσεων. Ιδιαίτερα ξεχώρισαν οι παρακάτω.

Στους Άνδρες:
Στα 200 μ. οι 3 πρώτοι με επιδόσεις καλύτερες από 21.48 (αγωνίστηκαν 52 σπρίντερς)! Νικητής ο υψηλόσωμος 22χρονος Δαρδανελιώτης από τα Γιαννιτσά με επίδοση 21.32.
Στο μήκος επικράτησε ο Ροδίτης Διακονικόλας με 7,35 μ.
Στο άλμα με κοντάρι την “πρωτιά” πήρε ο Κύπριος (από την Λεμεσό) Στυλιανού του “Ρήγα” (με προπονητή τον Φώτη Κατσίκα) υπερπηδώντας τα 5,20 μ., πέντε μόλις μέρες πριν από την συμμετοχή του με την Εθνική ομάδα της Κύπρου μας στους αγώνες μικρών κρατών Ευρώπης  (Α.Μ.Κ.Ε.) στο Λιχτενστάιν.
Στη δισκοβολία θριάμβευσε ο 22χρονος Τρέμος Γιώργος  των Τρικάλων με 60,33 (νέο ατομικό ρεκόρ και όριο Νέων), που γυμνάζεται με την επίβλεψη του Δημήτρη Μιχελαράκη. Στο ίδιο αγώνισμα οι πέντε καλύτεροι ξεπέρασαν τα 52,10 μ.!

Στις Γυναίκες:
Στα 100 μ. νίκησε η Γάτου του Ηρακλή με επίδοση 12.11, τρεις μέρες μετά την ήττα της στα “Αλεξάνδρεια” της Έδεσσας από την Κεραμιδά του Τρίτωνα, η οποία δεν αγωνίστηκε στα Χειμωνίδεια.
Στα 400 μ. η 19χρονη Γαβαλά της Κομοτηνής συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ πετυχαίνοντας επίδοση 56.01. Να σημειωθεί ότι η 7η στην κατάταξη αυτού του αγωνίσματος σημείωσε χρόνο 59.59.
Στα 1500 μ. η χαρισματική Δραμινή Πάνου κυριολεκτικά “πετούσε” σημειώνοντας επίδοση 4.19.16 διεκδικώντας συμμετοχή στους επικείμενους Ευρωπαϊκούς αγώνες Εθνών της Σμύρνης.
Στο μήκος αιφνιδίασε η Επταθλήτρια Κολοκυθά της Αλεξάνδρειας κερδίζοντας με άλμα 6,10 μ. την Εδεσσαία Γαλένη του Αρη που περιορίστηκε στα 5,88 μ. (έχει ατομικό 6,30 μ. από πέρυσι).
Στο άλμα σε ύψος Κορασίδων,  δύο 17χρονες, η Κολτσίδου του Πρωτέα Αλεξ/πολης και η Ζαγόρα του Πανελληνίου πέρασαν το 1,75 μ. (όριο για το Παγκόσμιο Π/Κ), ενώ στις Γυναίκες  πρώτη ήταν  η 20χρονη Κουσινά της Δράμας υπερπηδώντας το 1,72 μ.
Στη δισκοβολία νίκησε η 20χρονη Αναγνωστοπούλου από τα Φάρσαλα με βολή 53,00 μ. (όριο Νέων).

Αξιοσημείωτο και το νέο ατομικό ρεκόρ και (όριο Κορασίδων 47,16 μ.) της δεύτερης στην κατάταξη μόλις 17χρονης ρίπτριας Ακράνη του Αίολου (που την προπονεί ο Γιάννης Δήλιας).

Ευελπιστώ, ότι τα “Χειμωνίδεια 2012” θα σημειώσουν ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία από τη φετινή διοργάνωση, αλλά και ότι οι διοργανωτές θα αντιμετωπίσουν στην υλοποίησή τους λιγότερα εμπόδια από τους “καρεκλοκένταυρους” του ΣΕΓΑΣ.

Νίκος Μουρατίδης, Θεσσαλονίκη, 29-5-2011.

ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ 2011  ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

print

Written by