ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤ-ΜΑ Ε/Ν

Με τέσσερες αθλητές/τριες συμμετείχε ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε/Ν της Λάρισας. 

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

1) ΜΠΕΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ: (92) άλμα επί κοντώ. Με 4.60 ήταν τρίτος Πανελληνιονίκης Πολύ καλά!  2) ΚΟΛΟΒΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ (92) Άλμα σε Ύψος. Με 1.65 (ισοφ. Ρεκόρ) 4η νικήτρια. Υπέροχη. 3) ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ (95) πέρασε στον τελικό με 3.10 και στον Τελικό πέρασε τα 3.20. Ήταν υπέροχη. 4) ΜΙΧΑΗΛ ΑΘΗΝΑ (92) Άλμα επί κοντώ. Με 3.10 πέρασε εύκολα στον Τελικό. Στον Τελικό όμως είχε 3 άκυρα (δικαιολογημένα) λόγω μικροπροβλήματος που την επηρέασε, οπότε η παρουσία της θεωρείται επιτυχημένη έστω και με άκυρα στον Τελικό.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ (κούκλε! και κούκλες) με την παρουσία σας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και την αγωνιστική σας παρουσία δώσατε στο Σύλλογο έναν ακόμη λόγο για να είναι υπερήφανος για τους αθλητές του.

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Χωρίς να έχουμε  πλήρη εικόνα από όλα τα αγωνίσματα, η γενική εικόνα του πρωταθλήματος για το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ είναι:  «Κατώτερη των περιστάσεων».  Δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες όμως  θα τονίσω επιγραμματικά τις ελλείψεις εστιάζονται στα:

 1) Καμία μέριμνα για ασφαλείς αγώνες (το ίδιο στρώμα που πριν μερικά χρόνια είχαμε τονίσει ότι είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια των αθλητών.  Θα δανειστώ τη φωτογραφία από το παλαιό σχόλιο για να καταλάβετε ότι δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την ασφάλεια των αθλητών στο άλμα επί κοντώ!!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

2) Η εφαρμογή των κανονισμών (τουλάχιστον στο επί κοντώ) – κατώτερη από τοπικούς αγώνες ή απλές ημερίδες! Λάθη χοντρά ….  

Αυτό συνετέλεσε στο επί κοντώ των Νεανίδων να … περάσουν 15 στον τελικό!. Οι 15 του τελικού ήταν αποτέλεσμα της καλής θέλησης των προπονητών του επί κοντώ για να μη χαλάσει το αγώνισμα!!!  Οι προπονητές του επί κοντώ  είναι φυσικό να γνωρίζουν τα πάντα για το αγώνισμά τους.  Υπάρχει ένα κλίμα αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης (παντού υπάρχουν και οι εξαιρέσεις!) κάτι που λειτούργησε θετικά για να μη χαλάσει το κλίμα του αγωνίσματος. Όλα αυτά χρειάστηκαν γιατί έγιναν ΧΟΝΤΡΑ λάθη στην εφαρμογή των κανονισμών.  Ευτυχώς ο κόσμος του επί κοντώ …το διασκέδασε και έτσι το αγώνισμα .. κάποτε έφτασε στο τέλος του. Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος (στο 3.55 έσπασε ο αριστερός στυλοβάτης) και το αγώνισμα … πήγε μέχρι … τα μεσάνυχτα!!!!

3) Η παρουσίαση των αθλητών του Τελικού … ανύπαρκτη. (Απλή αναφορά των αθλητών που συμμετέχουν) όπως και στις ημερίδες….

4) … Έλλειψη ικανού αριθμού ενημερωμένων κριτών. Υπήρχαν κριτές παρακαθήμενοι στα τραπεζάκια, με τα τσιγάρο τους στον αγωνιστικό χώρο και τους καφέδες τους, οι οποίοι κάθε άλλο παρά στην ομαλή λειτουργία των αγώνων συντελούσαν.

5) …  6) …  Για να αποδώσω τα του Καίσαρος τω Καίσαρι ….

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Π/Κ ΣΕΡΡΕΣ  VS ΠΑΝΕΛ. ΠΡΩΤ/ΜΑ Ε/Ν ΛΑΡΙΣΑ2 -0

***************************************************************************

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ (3) ΧΡΟΝΙΑ 2008 ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΡΩΜΑ!!!


 


Στο πηγαδάκι των προπονητών του επί κοντώ και με αφορμή μια “πτώση” ενός αθλητή του επί κοντώ … η κουβέντα πήγε στο επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των ΠΠ-ΠΚ/Α που θα γίνει στη Λάρισα.


 


Οι προπονητές από τώρα επισημαίνουν ότι θα πρέπει οι διοργανωτές να φροντίσουν για την ασφάλεια των επικοντιστών αντικαθιστώντας το επικίνδυνο στρώμα του άλματος επί κοντώ. (Ένας λόγος παραπάνω γιατί αγωνίζονται οι ΠΠ-ΠΚ/Α οι μικροί/ες χωρίς πολλές εμπειρίες.)


 Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες το στρώμα είναι “πανάρχαιο“.


{Αξίζουν τα συγχαρητήρια στους υπαλλήλους του Σταδίου που περιποιούνται και συντηρούν το στρώμα για τόσα χρόνια. Σε άλλα Στάδια θα είχε σαπίσει προ πολλού}. Όμως …


ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ


  1. Είναι στενό.


  2. Είναι μικρό (τα αυτιά του δεν έχουν το ελάχιστο μήκος του κανονισμού)


  3. Το σημαντικότερο είναι ότι τα στρώματα, τα γύρω από τη βαλβίδα, (τη σκάφη) δεν έχουν την κλίση των 45ο που ορίζει ο κανονισμός (είναι κάθετα).


  4. Επειδή λοιπόν είναι κάθετα (εικόνα 1η) δύο πράγματα συμβαίνουν. 
    α) Για να μη “βρίσκουν” στο στρώμα τα κοντάρια όταν λυγίζουν (και ξελυγίζουν πρόωρα), τα στρώματα πρέπει να μετακινηθούν σε μια (Χ)  απόσταση από τη βαλβίδα! (βλέπετε φωτογραφία 3, όπου πέρυσι, όλοι μαζί μετακινούμε το στρώμα για να μη βρίσκουν τα κοντάρια).
    β) Αν όμως πάνε τα στρώματα πολύ πίσω και πλάγια (τα γύρω από τη βαλβίδα) ο κίνδυνος να πέσουν οι αθλητές στο κενό μεγαλώνει. Η πτώση στη βαλβίδα είναι κάτι που συμβαίνει συχνά όταν ο αθλητής δεν “περάσει μέσα” γιαυτό και ο Κανονισμός ορίζει ότι το στρώμα πρέπει να αρχίζει  10 με 15 εκατοστά το πολύ από το πίσω μέρος της βαλβίδας!


ΠΡΟΤΑΣΗ: Αντικαταστήστε το στρώμα με σύγχρονο και ασφαλές. Αν το οικονομικό δεν το επιτρέπει τουλάχιστον μεταφέρετε κάποιο ασφαλές στρώμα από τις γύρω πόλεις).


Μακάρι να το έχετε ρυθμίσει ήδη και ας είναι άστοχη η πρόταση μας, θα “το αντέξουμε” !!

print

Written by