ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Οι μικροί μας αθλητές να ετοιμάζονται για τις παράπλευρες δραστηριότητες.  Εκτός από την προπόνηση και τη συμμετοχή σε αγώνες και ημερίδες το πρόγραμμα των αθλητών  μας περιλαμβάνει.

1)  ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ:

Το φετινό μας θέμα θα είναι «ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ στην προπόνηση». Παιδιά μπορείτε να ζωγραφίσετε την οποιαδήποτε εικόνα, που σας έκανε εντύπωση ή σας έμεινε στο μυαλό σας από τις καθημερινές προπονήσεις.  Οι (3) καλύτερες ζωγραφιές (λαμβάνοντας υπόψη τις ηλικίες  των ζωγράφων) θα βραβευτούν. Εκτός των άλλων …  θα συμπεριληφθούν και στο Ημερολόγιο του ΑΣ ΡΗΓΑΣ για το 2012. Παιδιά βάλτε τα δυνατά σας (μαμάδες και μπαμπάδες …  μακριά από τις ζωγραφιές των παιδιών – αγωνιζόμαστε Τίμια).

2) ΔΙΠΛΩΜΑ ΡΟΥΧΩΝ:

Μαμάδες όταν  θα έρθει η ώρα του διαγωνισμού, θα δείξετε μια δυο φορές στα παιδιά σας πως διπλώνουμε τα ρούχα (μπλουζάκια, φόρμες, μπουφάν).  Την ημέρα του διαγωνισμού, θα ζητηθεί από τα  παιδιά να διπλώσουν  κάποιο ρούχο.  Ίσως σε δεύτερη φάση να διαγωνιστούν και στην ταχύτητα διπλώματος. Πέρυσι είχαμε πάνω από 5 που ισοβάθμησαν στην  πρώτη θέση, ήταν όλοι «άψογοι» στο δίπλωμα.
Μαμάδες, ακολουθούμε την Κινέζικη παροιμία που λέει:  «Αντί να σου πιάνω κάθε φορά ψάρια για να φας, είναι καλύτερα  να σου μάθω να ψαρεύεις».  Εννοείται ότι ο απώτερος στόχος είναι να διπλώνουν τα ρούχα τους και στο σπίτι και  να διατηρούν το δωμάτιό τους τακτοποιημένο. (Εδώ θα χρειαστεί να συνεργαστούμε). Μέχρι και «έφοδος» από τους προπονητές, στο δωμάτιό τους  μπορεί να σκηνοθετηθεί, για να διαπιστωθεί αν είναι νοικοκύρηδες.  Άντε, πάλι για σας δουλεύουμε μαμάδες! Θέλουμε κέρασμα.

3) ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ:

Θα οριστεί εβδομάδα ανακύκλωσης  όπου σε  κάθε προπόνηση τα παιδιά θα έρχονται με τη σακουλίτσα τους φέρνοντας τα ανακυκλώσιμα από το σπίτι (χαρτί, πλαστικά , αλουμίνια κ.α.). Θα τα καταγράφουμε και θα τα  ρίχνουμε στους κάδους ανακύκλωσης που υπάρχουν στο Καυτανζόγλειο. Το ρεκόρ από πέρυσι είναι 30 σακούλες σε μια προπόνηση (βλέπω να το συντρίβουμε, φέτος είμαστε πολύ περισσότεροι.)

4) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΓΩΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ:

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος για τα Χριστούγεννα θα συγκεντρώσουμε φαγώσιμα τα οποία θα μοιράσουμε σε άπορες οικογένειες. Πέρυσι γεμίσαμε ένα μεγάλο καρότσι σουπερμάρκετ φέτος πάμε για δύο καρότσια (ο αριθμός των παιδιών διπλασιάστηκε στο σύλλογο). Εμπρός για ένα νέο ρεκόρ.

5) ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΩΡΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ:

Θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα για τις ανταλλαγές δώρων.

6) ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ:

Κάθε ηλικιακή ομάδα των παιδιών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, θα “υιοθετήσει” κάποιο κομμάτι της αίθουσας Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ  το οποίο θα πρέπει να φροντίζει και να το κρατάει καθαρό.  Η ομάδα που θα δημιουργήσει την ομορφότερη γωνιά  στην αίθουσα θα είναι η νικήτρια.

7) ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ – ΕΛΕΓΧΟΙ:

Κάθε τρίμηνο, όταν τα παιδιά παίρνουν βαθμούς, φωτοτυπία των ελέγχων παραδίδεται στους προπονητές. Παιδιά που δεν προσπαθούν όσο πρέπει στα μαθήματά τους δεν θα γίνονται δεκτά στην προπόνηση!!! Χρησιμοποιήστε το σαν κίνητρο για περισσότερη προσπάθεια στα μαθήματά του,  εφόσον βλέπετε ότι «περνάει καλά» και του αρέσει το κλίμα της προπόνησης και του συλλόγου.

8)  ΤΟ ΘΕΜΑ Νο 8

το αφήνουμε στους γονείς και κηδεμόνες.  Πείτε μας τι δεν πάει καλά με το παιδί σας στο σπίτι  και εμείς θα φροντίσουμε να το περάσουμε με τέτοιο τρόπο που σίγουρα θα εκπλαγούμε όλοι από το αποτέλεσμα.  (Μέχρι και φακές θα τρώνε, ρωτήστε τον Ιωάννη!!!).  Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να επηρεάσουμε το παιδικό μυαλό και έχουμε τη διάθεση να βελτιώσουμε συμπεριφορές και να αλλάζουμε συνήθειες. Αν δε συνεργαστούμε … μπορούμε να κάνουμε θαύματα.

Μετά την πρωτοχρονιά θα ακολουθήσει ο Β γύρος δραστηριοτήτων.

Γονείς, Πείτε μας την ιδέα σας για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα και εμείς θα φροντίσουμε να την υλοποιήσουμε. Περιμένουμε τις προτάσεις σας περιμένουμε τη βοήθειά σας.

print

Written by