ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΡΗΓΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ – ΑΘΗΝΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΡΗΓΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ – ΑΘΗΝΑ

Κύριε Ρήγα Ευσταθιάδη, αγαπητέ κ. Ρήγα μας.

Σήμερα το ποτήρι ξεχείλισε, μπήκε και το «κερασάκι στην τούρτα». Από σήμερα μπήκαμε σε τροχιά «γύρω από τη Γή», τροχιά που δεν αλλάζει με τίποτα.  Έχουμε πλέον σαφή εικόνα και αποδείξεις, για το τι γίνεται στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ.  Στο σύλλογο που δημιουργήθηκε για να ακολουθήσει το δικό σας τρόπο σκέψης, τη δική σας αντίληψη -περί του τι είναι ο αθλητισμός-, τη δική σας φιλοσοφία και το δικό σας παράδειγμα.

Επί τέλους μπορούμε να σας «αναφέρουμε» ότι στο σύλλογο που φέρει το όνομά σας, στον «ΑΣ ΡΗΓΑΣ» … κάτι γίνεται.

Όχι δεν είναι όλα ρόδινα, ούτε εύκολα,  ούτε αγγελικά πλασμένα, όπως λέει και η προπονήτριά μας κ. Σοφία, στο βιντεάκι που έκανε προ πολλού για να πει αυτά που σας αναφέρουμε  και εμείς.  Τώρα όμως έχουμε “ντοκουμέντα”.

Δε θα σας κουράσω άλλο, θα μπω κατευθείαν στο θέμα και θα σας παραθέσω δυο τρεις λόγους, για τους οποίους είμαστε υπερήφανοι και μπορούμε πλέον να σας κοιτάμε στα μάτια.

1) ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΚΟΥΣ: Η φροντίδα όλων μας για το Καυτανζόγλειο είναι δεδομένη. Εκτός από το ότι «βοηθάμε» σε τακτά χρονικά διαστήματα στην καθαριότητα, καθημερινά όλο και κάτι προσθέτουμε, όλο και κάτι διορθώνουμε, όλο και για κάτι φροντίζουμε να μη χαλάσει. Εδώ και μέρες πασχίζουν οι κ.κ. Καρματζόγλου Σταύρος Έφορος στίβου και ο κ. Ρόκας Κώστας, γονέας αθλητριών μας, να στηρίξουν στο ταβάνι μια βάση για ένα ζευγάρι Κρίκους. Μέχρι και ακροβάτες γίνανε, με σκάλα δεμένη σε σχοινί, για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Το ότι δεν έχουν τα εργαλεία, τη μια λείπει η μεγάλη μπαλαντέζα, την άλλη το μεγάλο τρυπάνι για σίδερο,  δεν τους πτοεί. Επανέρχονται την επόμενη οργανωμένοι και πασχίζουν. Νοιάζονται για το χώρο  και το δείχνουν με έργα, για το καλό όλων. Κύριοι, σας ευχαριστούμε όχι τόσο για το έργο σας όσο γιατί αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση ενδιαφέροντος και προσφοράς, στους νεαρούς αθλητές μας.

 

2) ΤΟ ΦΕΡΜΟΥΑΡ:  Σήμερα σε ένα διάλειμμα μεταξύ δρόμων και ασκήσεων ενδυνάμωσης, χάσαμε το Θεοφάνη Μπέλο! Τον αναζητήσαμε και τον είδαμε ιδρωμένο να πολεμάει να διορθώσει το φερμουάρ που συγκρατεί το κάλυμμα από το στρώμα του επί κοντώ! Κανείς δεν του το ζήτησε, νομίζαμε ότι δεν γίνεται, αρκετές φορές προσπαθήσαμε χωρίς να το καταφέρουμε. Τελικά ο Θεοφάνης με τη βοήθεια του Φώτη Δρόσου και της Μαρκέλλας το κατάφερε! Το έφτιαξε! Ενθουσιασμένοι φωνάξαμε «Μπράβο Θεοφάνη» το κατάφερες και όλοι χειροκροτήσαμε.

Και εδώ έρχεται το δεύτερο «αυτοκολλητάκι» του Θεοφάνη. (Όταν  τα μικρά κάνουν κάτι ξεχωριστό, οι κυρίες τους , τους δίνουν ένα αυτοκολλητάκι  για την καλή τους πράξη. Στο τέλος του μήνα βραβεύονται όσοι έχουν τα περισσότερα).  Χωρίς να χάσει στιγμή ο Θεοφάνης  προσθέτει, «αν είναι να πάρω το Μπράβο θα πρέπει να το πάρουν και ο Γιώργος (Τριανταφύλλου) και ο Απόστολος (Σολομωνίδης) γιατί μαζί το ξεκινήσαμε εχθές αλλά δεν τα καταφέραμε!

Τρελαίνομαι με το μεγαλείο που κρύβεται πίσω από παρόμοιες αντιδράσεις. Παθιάζομαι με τη μεγαλοψυχία και τη γενναιοδωρία, όταν τη συναντάμε στα παιδιά μας. Ευτυχώς, κύριε Ρήγα Ευσταθιάδη, αυτή τη γενναιοδωρία τη συναντάμε πλέον πολύ συχνά στα παιδιά μας και γιαυτό νοιώθουμε υπερήφανοι.

 Η χαρά που νοιώθουμε έχει και τα θετικά της. Μαζί με το Μπράβο που απαιτεί ο Θεοφάνης και για το Γιώργο και Αποστόλη, ανακαλείται και η τιμωρία των Γιώργου και Αποστόλη «το πότισμα των γλαστρών της αίθουσας  για ένα μήνα» (για ένα τους παράπτωμα)! Τυχεροί!!!!!

Με τη σειρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Ρήγα Ευσταθιάδη γιατί μας έδειξε, με το παράδειγμά του, το δρόμο για να περάσουμε στα παιδιά όλες αυτές τις Αρχές και τις Αξίες,  που σχετίζονται με τον Αθλητισμό. Μας έδειξε ότι αρκεί να τις πιστεύεις και να ζεις με αυτές. Όποιος «έχει μάτια» θα τις δει και θα τις πάρει μόνος του.

 Όποιος όμως δεν μπορεί να «δει», δεν θα τις πάρει ποτέ όσα χρόνια και αν περάσει στα στάδια και στα γυμναστήρια, αν δεν του δείξει κάποιος τον τρόπο.

Ο Πρόεδρος του ΑΣ ΡΗΓΑΣ κ. Θεοφανίδης Θεοδόσιος, τα μέλη του Δ.Σ., οι προπονητές, οι γονείς  του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, ευχαριστούν τον κ. Ρήγα Ευσταθιάδη γιατί με το παράδειγμά του  έδειξε το δρόμο του «υγιούς αθλητισμού», τον οποίο έκτοτε ακολουθούμε με αποτελέσματα όπως τα παραπάνω.

print

Written by