ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΝΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Λόγω ασθένειας της τελευταίας εβδομάδος, (τι να κάνουμε αρρωσταίνουμε και εμείς κάπου κάπου, έτσι για κρατάμε τις ισορροπίες), επιλέξαμε μια σίγουρη συνταγή για να σας περιγράψουμε ξεκούραστα, «με δύο λόγια» ουσίας, την παράδοση των τροφίμων. Τι πιο σίγουρο από το να σας μεταφέρουμε κατά λέξη το λιτό  ε-μαιλ που μας έστειλε η κ. Σοφία Γκοτζαμάνη, που μαζί με τον Έφορο Στίβου και «πανταχού παρών» κ. Σταύρο Καρματζόγλου, παρέδωσαν τα τρόφιμα. Γράφει η κ. Γκοτζαμάνη.

 

«Όλα καλά με τα τρόφιμα. Πήγαμε και στις δύο εκκλησίες. Συναντήσαμε τον π. Νικόλαο στην Παναγία Φανερωμένη και τους π. Κυριάκο και π. Σταύρο στην Πέτρου και Παύλου. Φεύγοντας από τα Γιαννιτσά είδαμε και τον πατήρ Απόστολο. Έχετε πολλές ευχαριστίες και ευχές από όλους.
Αυτή τη φορά ένιωσα πόσο πιο ζορισμένα είναι τα πράγματα. Όταν φτάσαμε στη Πέτρου κ Παύλου ο π. Σταύρος,  που είναι υπεύθυνος για τη διανομή των τροφίμων χάρηκε πάρα πολύ και μου είπε ότι τώρα θα έχουν να δώσουν έστω ένα πακέτο μακαρόνια και μια σάλτσα σε όσους καθημερινά τους ζητάνε. Μπαίνοντας στην αποθηκούλα του ναού (εκεί ο ναός είναι σα στο σπίτι μου, κυκλοφορώ άνετα…), είδα μάλλον για πρώτη φορά τα ράφια άδεια! Ενώ ξέρω πολύ καλά πόσο προσπαθεί ο π. Κυριάκος και όλοι οι ιερείς και διαρκώς προμηθεύονται τρόφιμα ή αγοράζουν από το ταμείο του ναού. Η προσπάθεια του συλλόγου μας έχει καταρχήν παιδαγωγικό χαρακτήρα. Όμως πλέον έχει τεράστια αξία και το ότι με τα τρόφιμα αυτά θα «ανακουφιστούν» κάποιοι συνάνθρωποί μας.

Και δεν φτάνει αυτό, το άλλο να διαβάσετε! Την επιστολή- απάντηση του υπευθύνου του Ιερού Ναού ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ Πρωτοπρ. Κυριάκου  Χατζηδήμου. Μας γράφει ο π. Κυριάκος…..

print

Written by