ΣΤΗΡΙΖΕΣΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΝΤΑΡΙ – ΕΙΣΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΠΙΚΟΝΤΙΣΤΗΣ

Μια ξεχωριστή ημερίδα θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο κλειστό των Αμπελοκήπων με διοργανωτή Τον σύλλογο  ΑΠΣ ΠΥΓΜΗ ΕΥΟΣΜΟΥ. Για να εξηγήσουμε το επίθετο «ξεχωριστή» θα πρέπει να σας πούμε ότι: Μεταξύ των διαφόρων αγωνισμάτων που υπάρχουν στο πρόγραμμα ξεχωρίζουμε  και το αγώνισμα του άλματος επί κοντώ για ΜΙΝΙ αθλητές και αθλήτριες δηλαδή γεννημένων το 2002 και 2003 (των 10-11 ετών).

Όσοι δεν ασχολούνται ειδικά με το αγώνισμα, ίσως να αναρωτιούνται «τι  το ιδιαίτερο» υπάρχει σε αυτόν το αγώνα, που μας δίνει το ερέθισμα να το σχολιάσουμε.

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ:

Πάνε πάνω από 10 χρόνια που προτείνουμε στον ΣΕΓΑΣ να εντάξει το επί κοντώ (υποχρεωτικά με μεταλλικό παλμό) στα αγωνίσματα των ΠΠ/Β. Μάλιστα από το 2008 και μετά σχεδόν σε κάθε ΕΠ.Α.Κ.Α.Β. στέλνουμε έγγραφη  πρόταση στην Επιτροπή, προτείνοντας να εντάξουν το επί κοντώ στην κατηγορία αυτή (τις προτάσεις θα τις βρείτε στο τέλος του κειμένου, για να μη διακόψουν τη συνέχεια της «κουβέντας»).

Όπως θα διαβάσετε στις προτάσεις, προσπαθούμε να πείσουμε στους υπευθύνους της Ανάπτυξης να εντάξουν το αγώνισμα στους ΠΠ-ΠΚ/Β (όπως το προτείνουμε).

Δυστυχώς δεν είχαμε καμία απάντηση στις έγγραφες προτάσεις μας (σύνηθες φαινόμενο για τους πολυάσχολους υπευθύνους του ΣΕΓΑΣ).

Προσέξτε, η πρότασή μας αναφέρεται στις ηλικίες των ΠΠ/ΠΚ-Β (12-13 ετών) όπου δεν υπάρχει ακόμη το επί κοντώ ως αγώνισμα!

Και έρχεται η μεθαυριανή ημερίδα να βάλει το επί κοντώ σε ακόμη μικρότερη κατηγορία, αυτή των ΜΙΝΙ (10-11 ετών)! Ακόμη και εμάς που ασχολούμαστε ειδικά με το αγώνισμα μας εκπλήσσει η ένταξη του αγωνίσματος στο πρόγραμμα, αλλά θα το στηρίξουμε. Θα προσπαθήσουμε να πλαισιώσουμε το αγώνισμα με όσα παιδιά μπορέσουν να πιάσουν το κοντάρι και να κάνουν άλμα.  Δεν γνωρίζουμε  τον αριθμό των συμμετοχών, θα τον μάθουμε σε μια βδομάδα.

Εάν όμως παρουσιαστούν ΜΙΝΙ αθλητές (10-11 ετών) και καταφέρουν να περάσουν έστω 1.30, 1.40.,1.50 … τότε θα πρέπει οι έχοντες την ευθύνη της Ανάπτυξης του αγωνίσματος να μας αιτιολογήσουν γιατί δεν επιτρέπουν σε αυτά τα παιδιά να ασχολούνται και με το επί κοντώ , όπως κάνουν με όλα τα άλλα αγωνίσματα. Τα παιδιά που θα δείξουν ότι μπορούν να στηριχτούν στο κοντάρι άρα είναι «εν δυνάμει επικοντιστές» θα πρέπει να περιμένουν άλλα 3-4 χρόνια για να μπορέσουν να αγωνιστούν. Μέχρι τότε, σίγουρα θα έχουν στραφεί σε άλλα αγωνίσματα … Να γιατί δεν έχουμε πολλούς αθλητές του επί κοντώ στις κατηγορίες των ΠΠ-ΠΚ/Α στα Διασυλλογικά και Πανελλήνια πρωταθλήματα.  

Θα περιμένουμε να δούμε τη συμμετοχή των μικρών (ΜΙΝΙ) και στη συνέχεια ίσως να ξαναστείλουμε «ΤΗΝ ΙΔΙΑ» πρόταση και στην ΕΠ.Α.Κ.Α.Β. του 2014) μόνο ημερομηνίες θα αλλάξουμε).  Ίσως ο μεθαυριανός αγώνας των μικρότερων αθλητών (ΜΙΝΙ) να τους πείσει ότι τουλάχιστον οι ΠΠ-ΠΚ/Β μπορούν να ασχοληθούν και με το επί κοντώ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ 2008  ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟ 2012   ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2014! (Γεροί να είμαστε κάποτε θα τους πείσουμε)!!!

print

Written by