ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ LAVILLENIE ΣΤΟ 6,21

Για όσους δεν είναι του αγωνίσματος (του άλματος επί κοντώ) και πιθανά θα αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν, το ένα άλμα να είναι τέλειο και να οδηγεί τον Lavillenie σε ένα παγκόσμιο ρεκόρ με 6,16 και το άλλο άλμα σε οικτρή αποτυχία και με μεγάλο κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού.
Η απάντηση βρίσκεται στη φωτογραφία που επισυνάπτω και δείχνει ότι ο Lavillenie δεν βρήκε βαλβίδα! Είτε η τοποθέτηση έγινε στη βαλβίδα αλλά το κοντάρι αναπήδησε και βρήκε κόντρα στο στρώμα (ευτυχώς) είτε δεν βρήκε καθόλου βαλβίδα και το άλμα έγινε σαν να είχε πατήσει δύο παπούτσια πίσω. Ενώ ο αθλητής περιμένει να βρει την κόντρα και να αρχίζει το άλμα, αυτή η κόντρα (στο πίσω τοίχωμα της βαλβίδας) δεν ήρθε την κατάλληλη στιγμή αλλά πολύ αργότερα. Αποτέλεσμα ο αθλητής να «μπει κάτω από το κοντάρι»  και μόνο με την ψυχραιμία του έμπειρου αθλητή αποφεύχθηκε ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός. Ευχόμαστε να μην έγινε τίποτε σοβαρό και να ξαναδούμε γρήγορα τον παγκόσμιο ρέκορντμαν του επί κοντώ σε καινούριες πτήσεις.
Η Στεφανία, ο Lavillenie αλλά και πολλοί άλλοι, από λάθος στην τοποθέτηση δεν “βρίσκουν βαλβίδα”. Είναι λάθος που μπορεί να στοιχίσει  και θα πρέπει να μας απασχολεί σοβαρά.

print

Written by