ΟΙ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ (Π/Κ) ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

Την Τρίτη 27/5/14 (μεσάνυχτα προς Τετάρτη 28.5) θα αναχωρήσει η ομάδα Π-Κ της Ελλάδας για το ΜΠΑΚΟΥ του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα γίνουν ΟΙ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ (Trials) των  αθλητών/τριών της Ευρώπης.  Εκεί οι αθλητές/τριες θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους για συμμετοχή στους 2ους  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (Π/Κ), που θα γίνουν τον Αύγουστο στην Κίνα (18-28/8/14).
Στους αγώνες αυτούς συμμετέχουν 15 αθλητές σε κάθε αγώνισμα από τις 5 Ηπείρους. Με τον περιορισμό ότι από κάθε ήπειρο συμμετέχει υποχρεωτικά 1 αθλητής (ανεξαρτήτως επίδοσης), οι υπόλοιποι 10 θα προκριθούν από αυτή τη φάση των αγώνων (την προκριματική). Η κάθε Ήπειρος κάνει τους προκριματικούς της για να βγάλει την Ομάδα της Ηπείτου. Ο αριθμός, των αθλητών που θα προκριθούν από κάθε Ήπειρο, έχει καθοριστεί  από την IAFF ανάλογα με το επίπεδο του αγωνίσματος στην κάθε ήπειρο.  Π.Χ. στα 3000 μ. (Π) η Αφρική θα στείλει 11 (αφού κυριαρχεί παγκοσμίως στο αγώνισμα) και οι άλλες ήπειροι θα στείλουν μόνον από 1.  Αντίθετα στη Σφύρα και στο Ακόντιο (Π) η Ευρώπη θα στείλει 10 η Αφρική 2 η Αμερική 1, η Ασία 1, και η Ωκεανία 1.
 Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα ας πατήσει στο Team Manual  του 2nd European Youth Olympic Trials   www.eyot2014baku.com   και να ανατρέξει στη σελίδα 44, όπου αναφέρεται ο αριθμός των αθλητών/τριών που θα προκριθούν σε κάθε αγώνισμα από κάθε Ήπειρο.
Η ελληνική αποστολή για το ΒΑΚΟΥ αποτελείται από 23 αθλητές και αθλήτριες και 6 συνοδούς.
Από τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ συμμετέχουν στην αποστολή ο αθλητής Τριανταφύλλου Γεώργιος (στο άλμα επί κοντώ) και ως συνοδός προπονητής ο υπογράφων.
Το οργανωτικό – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ καθώς και τα ονόματα αθλητών και συνοδών της αποστολής θα το βρείτε ΕΔΩ.
Όσο για τις καιρικές συνθήκες στο Αζερμπαιτζάν (περίπου όπως και στην Ελλάδα) πατήστε ΕΔΩ για την πρόγνωση καιρού στο Μπακού.

print

Written by