Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

Μπορεί οι μικροί μας αθλητές στη φωτογραφία, να χαίρονται σήμερα μόνο για τη νίκη τους στο διαγωνισμό των έλξεων των Ακαδημιών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ και για το υπέροχο Δίπλωμα που φιλοτέχνησε η προπονήτριά τους (κ. Σοφία).

[Στη φωτογραφία οι νικητές (από το γκρουπ της κ. Σοφίας), με τα διπλώματα στο χέρι είναι: 1ος Τσιάλης Μιχαήλ, 2ος Μαντιός Δημήτριος και 3ες ΠαπουνίδουΖωή και Παντακίδου Μαρία].

 Όμως σε μερικά χρόνια, όταν θα διαβάσουν για την ιστορία του Στίβου και θα μάθουν, θα χαίρονται και για κάτι άλλο.

Θα δείχνουν τη σημερινή φωτογραφία στους φίλους τους ή στα παιδιά τους και θα λένε όλο περηφάνια. Να! σε αυτή τη φωτογραφία είμαι με τον κ. Δημήτρη Πατρώνη, (τον πρωταθλητή του άλματος σε ύψος,  που στις 7/06/1975 σε Μίτινγκ στην Μπρατισλάβα ήταν 1ος με επίδοση 2.22).

Ο κ. Δημήτρης Πατρώνης, από τα μεγαλύτερα ταλέντα του στίβου της δεκαετίας 1970-80 είχε την τύχη να «πάρει» από τους δύο ξεχωριστούς προπονητές του Στίβου της Θεσσαλονίκης.

Υπήρξε αθλητής τόσο του Νίκου Ζαχαριάδη (στην αρχή της καριέρας του) όσο και του Κώστα Χειμωνίδη, όταν εξειδικεύτηκε στο άλμα σε ύψος (όπου και μεγαλούργησε).

 Ένα «δενδράκι» που μεγάλωσε ανάμεσα σε δύο τόσο δυνατά στηρίγματα (Ζαχαριάδη και Χειμωνίδη) δεν θα μπορούσε παρά γίνει ένα πανέμορφο «κυπαρίσσι», που «χαίρεσαι να το βλέπεις».

Δεν γράφουμε περισσότερα γιατί θα μας «κράξει» ο. κ. Πατρώνης.  Δεν φτάνει που ως χαρακτήρας ήταν πάντα σωστός και μετρημένος «πήρε» και από το «Δάσκαλο» και τον …χάσαμε.

Με το ζόρι εξασφαλίσαμε τη συγκατάθεσή του, να είναι αυτός που θα έκανε τα αποκαλυπτήρια του ονόματος «ΚΩΣΤΑΣ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ» στην αίθουσα του άλματος επί κοντώ του Καυτανζογλείου, όταν το 2010 ονομάστηκε -αίθουσα «Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ».

Το σεβόμαστε και του χαρίζουμε μόνον μία λέξη …Respect”.  Αυτή, κατά τη γνώμη μας, ταιριάζει γάντι στην ιστορία του Δημήτρη Πατρώνη.

print

Written by