Ο ΜΑΡΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ “ΠΑΡΩΝ” ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ (Ε.Κ.) ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Ένα ευχάριστο απόγευμα πέρασαν όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ το απόγευμα της Δευτέρας 29.12.14. Αθλητές (μικροί και μεγάλοι),  οι προπονητές αλλά και οι γονείς των αθλητών «το χαρήκαμε». Καμία σημασία δεν έχει που αγωνιστικά λίγοι τα πήγαν καλά. Οι αθλητές δοκίμασαν τις δυνάμεις τους  και ανακάλυψαν ότι το άλμα επί κοντώ εκτός από τα προσόντα θέλει και επαφή με το αγώνισμα. Τη μια μέρα περνάς ύψη «μεγάλα» και την άλλη μέρα (αν δεν είσαι έτοιμος) δεν μπορείς να περάσεις πήχη όσο και χαμηλά να τον βάλεις.
Είναι τόσες οι λεπτομέρειες του αγωνίσματος, που το παραμικρό λάθος (στη φορά , στην τοποθέτηση, στην απογείωση, στην αιώρηση ή στο πέρασμα, οδηγεί στην πτώση του πήχη,  οδηγεί σε -άκυρο- άλμα. Αρκετοί αθλητές σήμερα ένοιωσαν αυτή την έλλειψη αγωνιστικής επαφής με το αγώνισμα.

Ο στόχος ήταν να χαρούμε την προπόνηση -μέρες που είναι- και να κάνουμε μια δοκιμή της «επαφής» που έχουμε με το αγώνισμα και τα συγκεκριμένα «εύκολα» κοντάρια.

Ο στόχος αυτός επετεύχθη και με το παραπάνω. Ήταν τόσο ωραίο το κλίμα, που ακόμη και ο Μάριος Ευαγγέλου πήρε μέρος στο αγώνισμα, (ο παλιός μας αθλητής, με ατομική επίδοση 5.62, και ο μόνος Έλληνας επικοντιστής που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004). Με 6  διασκελισμούς στην αρχή και στη συνέχεια με 8, και χωρίς να λυγίσει το κοντάρι  «με μεταλλικό παλμό» πέρασε το 3.70 και μας χάρισε ωραία άλματα στο 3.90. Ο Τριανταφύλλου Γιώργος και η Σολομωνίδου Δήμητρα το γλέντησαν και μας αφιέρωσαν υπέροχα άλματα αλλά  … άκυρα.  Είναι οι λεπτομέρειες που λέγαμε παραπάνω, πού κάποιες στιγμές ό,τι και να κάνεις ο πήχης πέφτει!!!
Θα επαναλάβουμε την Ημερίδα σε δύο εβδομάδες κάπου στις 12 με 19 Ιανουαρίου (για να προλάβουμε και τις εκλογές). Θα οριστικοποιήσουμε την ημερομηνία με την επιστροφή μας από τις διακοπές. Εσείς να ετοιμάζεστε.

Μερικές φωτογραφίες από την ημερίδα. Περνάμε και ένα άλμα του Νίκανδρου για να θυμηθούμε την ένταση της τοποθέτησης και να τη βάλουμε καλά στο μυαλό μας, όσοι θέλουμε να κερδίσουμε τον κ.Ανδρέα!!!, και όχι μόνον αυτοί… Θεοφάνη και Γιώργο, ξεχάστε τα … 4.30 …. του ΧΡΟΝΟΥ!


 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

print

Written by