ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ – ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ & ΟΦΕΛΗ

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ είναι ένας σύλλογος διαφορετικός από τους άλλους.

Έχει την τύχη αλλά και το «βαρύ φορτίο», να είναι σύλλογος ζωντανός, καθημερινός, σύλλογος που τους «ανθρώπους του» τους «συναντάς καθημερινά στο δρόμο».

Ακόμη και τον κ. ΡΗΓΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ, το όνομα του οποίου φέρει ο σύλλογος, τον άνθρωπο που μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε το σύλλογο, τον βρίσκεις «στο δρόμο» (μένει και κινείται στην Αθήνα γύρω από την Ακρόπολη, 85ρης πλέον). Ευχόμαστε στον κ. ΡΗΓΑ «μας» να είναι γερός και δυνατός για πολλά χρόνια ακόμη. (Η φωτογραφία από το Πανελλήνιο Κλειστού 2014, ο κ. Ρήγας Ευσταθιάδης ανάμεσα στα Ρηγάκια του).

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ είναι μία αθλητική Κυψέλη.
Είναι μία παρέα ανθρώπων, που δημιούργησαν  μία διευρυμένη οικογένεια, και που με συνδετικό κρίκο «το παιδί» «πολεμούν και μάχονται» με στόχο να περάσουν στα παιδιά «τα οφέλη» που προκύπτουν από τον υγιή αθλητισμό.

Δεν αφήνουν τίποτε το ευτελές να τους παρασύρει. Είναι τέτοιο το κλίμα του συλλόγου που ακόμη και αυτό το οικονομικό των συναδέλφων προπονητών, πάει πίσω!  Ο σύλλογος με αίσθημα ευθύνης και προσγειωμένης φιλοσοφίας «νηστικό αρκούδι δε χορεύει», κάνει ό,τι μπορεί για να ικανοποιήσει στο μέτρο του δυνατού, τους εκλεκτούς συναδέλφους.

Δεν είναι επιχείρηση, δεν επιζητούμε τη γιγάντωση του συλλόγου. Αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα στη λειτουργία μας  (λόγω έλλειψης χώρου στο Στάδιο τους χειμερινούς μήνες) που η γιγάντωση του συλλόγου (κυρίως με την προσθήκη των πολύ μικρών παιδιών) μας αποσυντονίζει.

Έτσι φτάσαμε να είμαστε ένας σύλλογος που εμπιστεύονται οι γονείς και καθημερινά μεγαλώνει (Ακαδημίες και προαγωνιστικά τμήματα) αλλά στο αγωνιστικό κομμάτι μόλις τα παιδιά φτάσουν στη Γ΄ Λυκείου όσα δεν πέτυχαν -κάτι σημαντικό- μέχρι εκείνη την ηλικία  … χάνονται.

Δεν παραπονιόμαστε, αντιθέτως νιώθουμε ικανοποιημένοι και ευτυχείς διότι θωρακίσαμε με ό,τι μπορούσαμε, από εφόδια για τη ζωή, τους αθλητές μας.  Συμβάλαμε στη διαμόρφωση του Χαρακτήρα, της προσωπικότητας, αναδείξαμε τις Αρχές και τις Αξίες, μέσα από τον αθλητισμό, και αφήσαμε τον κάθε αθλητή τις  ΑΡΧΕΣ και τις ΑΞΙΕΣ, που θα επιλέξει να υπηρετεί με σθένος, για την υπόλοιπη ζωή του.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Όμως ο σύλλογος είναι «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ». Με άλλα λόγια εκτός από τη συνεισφορά του συλλόγου στο κομμάτι -προσωπικότητα και χαρακτήρας- των παιδιών, στοχεύει και στην αξιοποίηση των όποιων προσόντων ή κινητικών χαρακτηριστικών, διαθέτει το κάθε παιδί.

ΓΚΡΟΥΠ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

Α.  ΓΚΡΟΥΠ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ:
Σε αυτά εντάσσονται τα παιδιά κάτω των 11 χρόνων. (Για το 2016 όσα είναι γεννημένα το 2005 & μικρότερα).

Προσοχή στο τέλος της εβδομάδος που διανύουμε (δηλ. το Σάββατο 12.9.15) θα ανακοινώσουμε εάν λειτουργήσει ο 2ος Κύκλος (ΔΕ-ΤΡ-ΠΕ στις 19:00-20:30) για τις ηλικίες αυτές. Μέχρι σήμερα (8.9.15) ο αριθμός των παιδιών που επέλεξαν το 2ο Κύκλο (ΔΕ-ΤΡ-ΠΕ) είναι μικρός, τόσο, που να μη δικαιολογεί τη λειτουργία αυτού του Κύκλου. Αν υπάρχουν και άλλα παιδιά που τους βολεύει ο 2ος Κύκλος, αλλά δεν το δήλωσαν, έχουν περιθώριο να μας το δηλώσουν μέχρι το Σάββατο. (Το Σάββατο 12.9.15 θα σας γνωστοποιήσουμε αν θα λειτουργήσει ο 2ος Κύκλος, για να ξέρετε τι θα κάνετε).

Εάν δεν λειτουργήσει ο 2ος κύκλος κάθε προπονήτρια θα είναι υπεύθυνη για μια συγκεκριμένη ηλικία αθλητών.

Προσχέδιο λειτουργίας των προπονητριών*

1) ΜΙΚΡΑ ΡΗΓΑΚΙΑ (2010-2009-2008) κ. Ελένη

2) ΜΕΓΑΛΑ ΡΗΓΑΚΙΑ (2008-2007) κ. Χριστίνα

3) ΣΟΥΠΕΡ ΜΙΝΙ  (2007-2006) κ. Νικολέττα

4) ΜΙΝΙ (2006-2005) κ. Σοφία

* Οι ομάδες θα οριστικοποιηθούν την άλλη εβδομάδα.

Β.    ΠΡΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΚΡΟΥΠ:

Σε αυτά συμμετέχουν α παιδιά που είναι πάνω από 11 χρόνων. (Για το 2016 όσα είναι γεννημένα το 2004-2003 (ΠΠ-ΠΚ/Β), και  όσα είναι του 2002-2001 (ΠΠ-ΠΚ/Α) και είναι κάτω από 6 μήνες στο σύλλογο).

Β.1   ΓΚΡΟΥΠ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ  (κ. Χατζηλαζαρίδης Ιωάννης).

α) Στο γκρουπ αυτό (υποδοχής) θα εντάσσονται όλοι οι νέοι αθλητές για λίγο ή περισσότερο, μέχρι να αποφασιστεί από κοινού (αθλητής και προπονητής, αλλά με κυρίαρχη τη γνώμη του έμπειρου προπονητή) η ομάδα των αγωνισμάτων που θα κατευθυνθεί το παιδί .

β) Επίσης, στο γκρουπ αυτό θα παραμένουν τα παιδιά –μέχρι να προταθούν– από τον προπονητή να μετακινηθούν προς κάποια ομάδα αγωνισμάτων (θα πρέπει να το θέλουν και τα ίδια).

Β.2  Σημείωση: Πιθανά, (εάν ο αριθμός των παιδιών είναι πολύ μεγάλος) να δημιουργηθεί και 2ο Γκρουπ -Υποδοχής και αξιολόγησης- όπου θα εντάσσονται και οι αθλητές/τριες,  που επιθυμούν μεν να γυμνάζονται, αλλά δεν επιθυμούν να αγωνίζονται με μεγαλύτερη μηνιαία συνδρομή (θα καθοριστεί εφόσον δημιουργηθεί το γκρουπ).

Γ.    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΚΡΟΥΠ:

Απαρτίζονται από τα παιδιά που δικαιουνται να αγωνιστούν στα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ:
(ΠΠ-ΠΚ/Α), 2002-2001 (Όσοι είναι πάνω από 6 μήνες στο σύλλογο. Οι νέοι αθλητές παραμένουν για μερικούς μήνες στα Προ-αγωνιστικά γκρουπ).
(Π-Κ) 2000-1999
(Ε-Ν) 1998-1997
(ΝΕΟΙ κάτω των 23 ετών) 1996-1995-1994
(Α-Γ) 1993 και μεγαλύτεροι

Οι αθλητές που είναι μεγαλύτεροι από 11 χρόνων, θα πρέπει να ενταχθούν σε ομάδες αγωνισμάτων (οι μικρότεροι), και σε συγκεκριμένα αγωνίσματα (2-3), οι μεγαλύτεροι.

Δ.     ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

Δ.1  ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΓΚΡΟΥΠ  (Ταχύτητες και οριζόντια άλματα) κ.Παπαιακώβου Γ.

Δ.2  ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΓΚΡΟΥΠ (Ταχύτητες και κάθετα άλματα – κ. Κοσμάς Χατζιόπουλος)

Δ.3  ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΓΚΡΟΥΠ  (Εμπόδια – ημιαντοχή- αντοχή) κ. Σπανός Νικόλαος

Δ.4  ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΓΚΡΟΥΠ (Ρίψεις ) κ. Φαρμάκης Γεώργιος.

Όσοι βρίσκονται στα ΠΡΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ γκρουπ και δείχνουν στοιχεία βελτίωσης, θα κατευθύνονται στα αγωνιστικά γκρουπ. Για την αλλαγή, “μετράει” η επιθυμία των αθλητών αλλά υπερτερεί η γνώμη των υπευθύνων προπονητών) .

Για να ενταχθεί κάποιος στα αγωνιστικά γκρουπ θα πρέπει απαραίτητα να “πιάνει” το όριο βαθμολογίας του διασυλλογικού πρωταθλήματος, τουλάχιστον σε ένα αγώνισμα, από την ομάδα των συγγενών αγωνισμάτων και να δείχνει ότι προσπαθεί σοβαρά.

ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

1.  Αθλητές που εντάσσονται  από τα προαγωνιστικά γκρουπ στα ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΚΡΟΥΠ (βλέπετε παρακάτω), μετά από πρόταση των προπονητών τους και τη σύμφωνο γνώμη- αποδοχή, από τους προπονητές των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΓΚΡΟΥΠ, θα έχουν μείωση στην ετήσια συνδρομή κατά 40% (από 25€ το μήνα, θα πληρώνουν μόνο 15€ το μήνα).
2.  Επίσης θα έχουν ελάφρυνση κατά 40% σε παντός είδους ιματισμό που θα πλήρωναν οι αθλητές (φόρμες μπλούζες κλπ).

3. Αθλητές που πιάνουν τα όρια Πανελληνίων αγώνων (για όλες τις κατηγορίες), αγωνίζονται και βαθμολογούνται σε Πανελλήνιους αγώνες δεν πληρώνουν για την επόμενη χρονιά (εφόσον συνεχίζουν να αγωνίζονται).

4. Όσοι αθλητές, από την κατηγορία των Π/Κ και μεγαλύτεροι (αθλητές) -ΟΧΙ οι ΠΠ-ΠΚ/Α-, περάσουν σε τελικό Πανελληνίου πρωταθλήματος (12αδα)  και βαθμολογηθούν, γυμνάζονται εφεξής δωρεάν, εφόσον αγωνίζονται τουλάχιστον στους «αξιολογημένους αγώνες» (Διασυλλογικά & Πανελλήνια)  για τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

5.  Επίσης θα δικαιούνται δωρεάν παντός είδους «ιματισμό», που θα διανεμηθεί -με πληρωμή- στους άλλους  αθλητές (φόρμες, μπλούζες κλπ).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΚΡΟΥΠ

Κ. Παπαιακώβου Γεώργιος (οριζόντια άλματα και Ύψος)

Κ. Κατσίκας Φώτιος (Άλμα επί κοντώ)

Κ. Σπανός Νικόλαος (Δρόμοι: Εμπόδια- Ημιαντοχή -αντοχή)

Κ. Φαρμάκης Γεώργιος (Ρίψεις).

8.9.15
Για τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ
Κατσίκας Φώτιος

print

Written by