«Πώς πρέπει να λειτουργώ ως μεγάλος, όταν ό,τι κάνω το βλέπει το παιδί;»

Ένας γονιός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και μας λέει τόσα πολλά σε τόσο λίγες γραμμές, που μας θυμίζει την ιστορία με το Δημοσιογράφο (από την καλή της πλευρά).

Ένας δημοσιογράφος δίνει κάθε μέρα μία σελίδα στην εφημερίδα του.
Κάποια μέρα δίνει δύο σελίδες!
– Γιατί σήμερα δύο σελίδες;
– Δεν είχα το χρόνο να γράψω μία!

Η ΕΡΓΑΣΙΑ

Θέμα για σκέψη, κάποιος γονιός πιο έμπειρος είπε, όταν είναι μικρά κλαίνε όταν είναι μεγάλα ακούνε!!  Μιας και ακούνε λοιπόν πρέπει να τα υπολογίζεις ακριβώς όπως έναν μεγάλο!!!

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι τα παιδιά είναι πιο ¨καθαρά¨ από εμάς τους μεγάλους!!! Γινόμαστε σκάρτοι μεγαλώνοντας αφήνοντας την ύπαρξή μας να διαβρωθεί από ένα σωρό κακόβουλες σκέψεις και συναισθήματα!!!

Πώς λοιπόν θα καταφέρω να κάνω το παιδί μου όχι κατ΄ εικόνα και ομοίωση αλλά κάτι καλύτερό? Θα του τα λέω όλα! Ναι όλα!!! θα συμμετέχει κανονικά και θα έχει άποψη! Να μάθει να επεξεργάζεται τις πληροφορίες και να διαμορφώνει άποψη!! Αν και έχω σκοπό να του μάθω να αμφισβητεί αργότερα, θα ήθελα να έχει κρίση από νωρίς!!! Αξίες βασικές είναι ο σεβασμός στα  πρόσωπα και στις επιλογές, τις δικές του και των άλλων.

Η δικαιοσύνη επίσης στον εαυτό του  και στους άλλους, γενικά  ενισχύουμε την ολόπλευρη καλλιέργεια του παιδιού  απευθυνόμενοι όχι µόνο στη νόηση, αλλά και στη βούληση και στο συναίσθηµα!

Υπάρχουν και στιγμές που το παιδί πρέπει να το προστατεύεις. Είναι οι στιγμές  που πρέπει να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να  πείσεις και εσύ τον ίδιο σου τον εαυτό ότι ζεις σε ένα παραμύθι με λυπημένο τέλος, εκεί θέλει δύναμη, απεριόριστη δύναμη {που την βρήκα, άγνωστο ακόμα}.

Εκεί  οφείλεις να αφήσεις έξω τα παιδιά και να συνεχίσεις με την προσφορά των βασικών συστατικών που είναι η αγάπη η στοργή και η φροντίδα όπως πολύ σοφά είπε ο Κύριός Μηνάς δικαστής σε δικαστήριο ανηλίκων στην Καστοριά.

«Δεν ξέρω αν είμαι ένας καλός γονέας, μα ξέρω ότι δεν υπάρχει συνταγή και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να δίνεις χωρίς να ζητάς πίσω το ελάχιστο»!!!  Συνοπτικά, αυτά!!

Ανάλυση [Χωράει αρκετή) συνοδεία ποτού {ουίσκι κατά προτίμηση!!!)

Ο κολλητός μου κ. Τζόν Ροκφέλερ στους  «κανόνες ζωής» που ακολούθησε στην ζωή του, και που τον βοήθησαν να φτάσει σε τόση μεγάλη επιτυχία –  αλλά και ανθρώπινη αξιοπρέπεια περιλαμβάνει και τον:

 «Πάντα στόχευε στο να μετατρέψεις μια καταστροφή σε ευκαιρία».

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕ ΠΑΤΕΡΑ

print

Written by