ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ Γ.Σ. Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Με πιθανά λάθη, με περιττές -ίσως- ή και επαναλαμβανόμενες παραγράφους, ακόμη και με προβλήματα στη διατύπωση, που όμως όλα αυτά μπορούν πολύ εύκολα να διορθωθούν  (βλέπετε άρθρο 35 § 13,14), εγκρίθηκε ο Εσωτερικός κανονισμός από τη Γενική Συνέλευση του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

Μέχρι και διαφορετικές απόψεις  για την ανάγκη παρουσίας του Εσωτερικού Κανονισμού ακούστηκαν. Όσα ακούστηκαν είναι σεβαστά όπως και σεβαστή πρέπει να είναι από δω και πέρα η γνώμη των πολλών.

Πώς είναι δυνατόν να συμφωνήσουν όλοι σε κάτι όταν αυτό το κάτι είναι περιορισμός ή υποχρέωση ή και δικαίωμα που ο Κανονισμός πλέον καθορίζει;

Υπενθυμίζουμε σε όποιον διαβάσει τον κανονισμό και ίσως κάτι δεν θα του αρέσει ή με το οποίο δε θα συμφωνήσει, ότι ο Κανονισμός φτιάχτηκε για να προστατεύει το σύλλογο και μόνο με αυτό το κριτήριο θα πρέπει να τον κρίνει.

Αν δε εντοπίσει κάτι το οποίο δεν προστατεύει το σύλλογο (όχι τους προπονητές, τους αθλητές ή τον οποιοδήποτε εξωτερικό συνεργάτη) τότε θα εκτιμούσαμε την όποια παρατήρησή του, που θα φτάσει στο σύλλογο εγγράφως . Ο υπογράφων αναλαμβάνει την υποχρέωση,  τις όποιες σοβαρές παρατηρήσεις να τις μεταφέρει στο Δ.Σ. και από εκεί πλέον, ανοίγεται  ο δρόμος για τη «βελτίωση του κανονισμού».

Σημασία έχει ότι στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ υπάρχουν πλέον κανόνες, που έχουν εφαρμογή σε οποιονδήποτε είναι κοντά ή θα ήθελε από δω και πέρα να έρθει κοντά στο σύλλογο.

Παίρνουμε στα σοβαρά τη συνδιαλλαγή μας με κάθε  άνθρωπο που βρίσκεται σε επαφή με το  σύλλογο και θέλουμε να τηρούμε το «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», γιαυτό από σήμερα 17.3.2016 στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ υπάρχουν και οι κανόνες των «καλών λογαριασμών».

Οι άτυποι -άγραφοι αλλά ουσιαστικοί κανόνες που καθορίζουν τη φιλοσοφία του Συλλόγου είναι γνωστοί πλέον αφού με αυτούς έφτασε ο σύλλογος εδώ που έφτασε. Ο Εσωτερικός Κανονισμός έρχεται να δέσει τη λειτουργία του συλλόγου και να θωρακίσει το σύλλογο από την κάθε ακραία περίπτωση. Ευχόμαστε να μη χρειαστεί να επικαλεστεί ο σύλλογος τα άρθρα του κανονισμού.  Όμως σε περίπτωση που θα χρειαστεί  θα είναι εκεί σαφή και ξεκάθαρα. Αυτή είναι η διαφορά του να έχεις κανόνες λειτουργίας από το να λειτουργείς χωρίς κανόνες.

Στην αρχή όταν ο σύλλογος αποτελούνταν από 20 και 30 παιδιά όλα ήταν παιδιά φίλων και συναδέλφων και υπήρχε αυτό το οικογενειακό κλίμα στο οποίο τόσες φορές αναφερθήκαμε.

Ο σύλλογος γιγαντώθηκε, ο φίλος έφερε το φίλο και ο φίλος το γνωστό του  … γίναμε πολλοί με διαφορετικές απόψεις (τι πιο φυσικό), με  ορατό τον κίνδυνο να χαθεί αυτό το οικογενειακό κλίμα.

Για να λειτουργήσει λοιπόν  αυτός ο σύλλογος, που σιγά σιγά παίρνει τις διαστάσεις «γίγαντα» θα πρέπει όλα τα μέλη του να σέβονται  και να τηρούν τις αποφάσεις αυτών που επέλεξαν για να τους διοικούν και που απαρτίζουν το εκάστοτε Δ.Σ.

Ο μόνος τρόπος να συνεχίσει να λειτουργεί ο σύλλογος, όπως λειτουργούσε μέχρι τώρα, χωρίς να ταλανίζεται από τις εκάστοτε διαφορετικές  απόψεις (που φυσικό είναι να υπάρχουν), είναι να υπάρχουν «κανόνες».

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ  (ΙΣΧΥΕΙ από 17.3.16). (Βλέπετε κεντρική σελίδα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ κάτω από το Καλωσόρισμα του Δ.Σ.)

print

Written by