ΤΟ ΕΙΔΟΣ «ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ» ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ


Πρόσφατα στη διαδικασία έγκρισης του Εσωτερικού κανονισμού από τη Γενική Συνέλευση και με αφορμή το μικρό αριθμό αθλητών που ξεχωρίζουν σε Πανελλήνιο επίπεδο και την ύπαρξη στο σύλλογο πολλών παιδιών που ίσως δεν είναι «γεννημένοι πρωταθλητές», ακούστηκε στη Γ.Σ. η ερώτηση «ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ;»


Το ρεζουμέ από τα όσα είπαμε στη Γενική Συνέλευση, τα οποία όμως ακούστηκαν μόνο στους λίγους! που ενδιαφέρονται και ήσαν παρόντες είναι: 

«Δεχόμαστε το οποιοδήποτε παιδί (ανεξαρτήτως αθλητικών προσόντων) που θέλει να γνωρίσει τον αθλητισμό και τα βοηθούμε να γνωρίσουν τα όσα ο αθλητισμός μπορεί να τους προσφέρει. Βέβαια στα παιδιά που ξεχωρίζουν (έχουν ξεχωριστά προσόντα αλλά και θέλουν να τα αξιοποιήσουν και προσπαθούν) τα βοηθούμε -με όλο μας το είναι- να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται».  

Όμως οι «πολυάσχολοι» γονείς, αυτοί που νομίζουν ότι χωρίς οι ίδιοι να ενδιαφέρονται ότι όλα θα γίνουν τέλεια από τους άλλους -ως δια μαγείας- δεν ξέρουν δεν άκουσαν τα όσα είχαμε να τους πούμε!


Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ


Να μια «πάσα» από τον Βαγγέλη Σταματάκη που εκπροσώπησε επάξια το σύλλογο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου, για να μάθουν και όλοι οι φίλοι μας -τί είδους Πρωταθλητισμό- κάνουμε και ποια είναι η φιλοσοφία του συλλόγου, που ταυτίζεται απόλυτα με αυτή του Βαγγέλη Σταματάκη.


Ο Βαγγέλης Σταματάκης παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο στον Αχίλλειο τένοντα, ήταν παρών στη μάχη του Ημιμαραθωνίου που δόθηκε στην Αθήνα την Κυριακή 20.3.16.

Μας γράφει ο Βαγγέλης Σταματάκης:


«Επιστροφή στη βάση λοιπόν…

Πάει και αυτή η αποστολή! 

Για μένα ήταν επιτυχημένος αγώνας. Τερμάτισα χαρούμενος γιατί κατάφερα να κάνω ένα αγώνα σε μια δύσκολη διαδρομή όχι από «πείσμα»…γιατί θεωρώ ότι το πείσμα με την μορφή του -εγωιστή- ότι μπορεί να νικήσει το σώμα, αλλά δεν κάνει πάντα καλό και είναι λάθος να λειτουργεί κάποιος έτσι.


Το σώμα μας θέλει αρμονία, ισορροπία… να το ακούς, να το φτάνεις κοντά στη κόκκινη γραμμή, κάποιες φορές ίσως να την αγγίζεις, αλλά ποτέ πιο πέρα από αυτή. Τις μάχες τις δίνουμε για να κερδίσουμε τον πόλεμο…και ο πόλεμος της ζωής και της προσπάθειας έχει μακρύ δρόμο! Αυτή είναι η φιλοσοφία μου!


Προσπάθησα πολύ αυτές τις δύο βδομάδες να φτάσω στην γραμμή εκκίνησης με τον αχίλλειο να μη με αφήνει στιγμή. Δούλεψα πολύ με το μυαλό αυτό τον καιρό για να έχω την ισορροπία με τον τραυματισμό μου! Σήμερα ήμουν έτοιμος! αν έβλεπα ότι το πόδι περνούσε την «κόκκινη γραμμή», να κάνω στην άκρη.


Δε θεωρώ ότι είναι ντροπή να πεις «μέχρι εδώ» όταν το σώμα δεν μπορεί να αγωνιστεί. Δεν το κάνεις γιατί δεν σου βγαίνει το πέρασμα στο χιλιόμετρο αλλά γιατί χάνεις την αρμονία! Για μένα ο αγώνας μου έγινε μέσα σε αυτές τις δυο βδομάδες.

Γι’αυτο είμαι χαρούμενος γιατί ο Α.Σ ΡΗΓΑΣ ήταν εκεί και έκανε αυτό που έχει την μεγαλύτερη αξία…. «να φτάσεις στο τέρμα»!!! Τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία αξία…. πόσο πόνεσα και πού πόνεσα.

Μια μάχη ήταν κι αυτή και όπως συνηθίζω να λέω, σε μια μάχη πάντα θα υπάρχουν πληγές! 

Ευχαριστώ που μου δώσατε άλλη μια ευκαιρία να δω ένα αγώνα από μια άλλη οπτική γωνία…. αυτή του πανελληνίου πρωταθλήματος ημιμαραθωνίου.»


Βαγγέλης. 

Υγ.  Τη φωτογραφία με το πόδι μου επίτηδες την έβγαλα. Ήταν αυτό που έδωσε τη μάχη όλο αυτόν τον καιρό.


ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Στους γονείς που νομίζουν ότι το κυρίαρχο στη σχέση «συλλόγου – αθλητή»  είναι η συνδρομή  και ότι πληρώνοντας τη συνδρομή είναι όλα λυμένα όπως θα τα ήθελαν ή τα φαντάζονται, τους πληροφορούμε ότι:

Ποτέ δε θα αρνηθούμε να εντάξουμε στη δύναμη του συλλόγου παιδί, ανεξάρτητα από τα αθλητικά του προσόντα (δεν επιλέγουμε μόνο τα προικισμένα από τη φύση με αθλητικά προσόντα παιδιά).  

Όμως, αφού πλέον γίναμε πολλοί με ανάλογες και διαφορετικές απόψεις και ο κίνδυνος να  παρεκκλίνουμε από τη φιλοσοφία με την οποία δημιουργήθηκε ο σύλλογος είναι ορατός, θα αναγκαστούμε να περιορίσουμε το σύλλογο.


Από τη νέα αγωνιστική περίοδο και εφεξής, ποτέ δε θα αρνηθούμε σε παιδί να έρθει στο σύλλογο με κριτήριο -τα αθλητικά του προσόντα – (αυτό είναι ένα από τα στοιχεία της φιλοσοφίας με την οποία δημιουργήθηκε ο σύλλογος). 

Όμως στην προσπάθεια να αποφύγουμε τη γιγάντωση του συλλόγου, θα αρνηθούμε σε γονείς να γίνουν μέλη της οικογένειάς μας εάν δεν είναι κοντά μας. Και αυτό γιατί, το δεύτερο στοιχείο της φιλοσοφίας του ΑΣ ΡΗΓΑΣ μας λέει ότι, δε γίνεσαι μέλος μιας οικογένειας μόνο  με την τακτοποίηση των οικονομικών σου υποχρεώσεων. Θέλουμε να ξέρουμε ότι είστε κοντά μας και μας βοηθάτε να «βαδίζουμε σωστά».

Το να είστε μακριά μας αμέτοχοι και στα “σταυροδρόμια” να θέλετε να βαδίσουμε προς τα εκεί που -ο καθένας θα νομίζει σωστό- όχι μόνο δε μας βοηθάτε αλλά τουναντίον, προκαλείτε διαταρραχές στην ομαλή λειτουργία του συλλόγου.

Ή είστε κοντά μας και χαράσσουμε μαζί την πορεία του συλλόγου, με το Δ.Σ. να έχει το τιμόνι, ή απλά επιλέγετε άλλο σύλλογο όπου το μόνο ζητούμενο θα είναι να πληρώνετε τη συνδρομή σας, αυτό εμάς δε μας αρκεί.


Από τη νέα αγωνιστική περίοδο, θα περιορίσουμε το “ανθρώπινο δυναμικό” του συλλόγου (με κάποιο τρόπο) σε όσους ενεργά δείχνουν ότι «πραγματικά φροντίζουν» για το καλό του συλλόγου και “ειλικρινά” ενδιαφέρονται γιαυτό.


print

Written by