ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ 6.11.16

Σήμερα το μεσημέρι ανεβήκαμε στο Χορτιάτη μέχρι το σημείο συνάντησης και ελέγξαμε τη διαδρομή και το  χώρο που θα καθίσουμε. Τα πάντα βρέθηκαν ΑΨΟΓΑ! Ιδιαίτερα ο χώρος που συνήθως κάνουμε το BBQ είναι στρωμένος με φύλλα, που φαντάζουν σαν ένα πολύχρωμο χαλί που μας περιμένει. Οι φωτογραφίες από τη σημερινή ανάβαση. (σε λίγο)

Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
η κάθε οικογένεια μετακινείται με δικό της μέσο. Οι ανήλικοι αθλητές θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς ή κηδεμόνες τους ή να βρίσκονται με την παρέα φίλων που θα έχουν και την ευθύνη σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Οι προπονητές δε συνοδεύουν αθλητές στην εκδρομή.

Η ΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ 10:30:
για να έχουμε χρόνο να τακτοποιηθούμε στο χώρο και να ετοιμαστούμε για το περπάτημα.

ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ
ξεκινά  στις 11:01΄ (όσοι αργήσουν περπατούν μόνοι τους)!

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ
αρχίζει κατά βούληση για όσους δεν περπατήσουν με ότι έχουν μαζί τους η κάθε παρέα, όμως τα ψητά, θα είναι έτοιμα μετά τις 13:00

Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ 
Από το Καυτανζόγλειο, είναι 26,6 χιλιόμετρα.
Ο χρόνος που χρειαστήκαμε  για να πάμε -από το Καυτανζόγλειο- μέχρι το σημείο συνάντησης (με κανονική ταχύτητα και μερικές στάσεις για φωτογραφίες) είναι 43 λεπτά.  Ξεκινήστε στην ώρα σας για να πιάσετε και καλό μέρος εμείς θα πάμε από τους πρώτους, για να πιάσουμε το «καλύτερο» μέρος (αυτό κοντά στην ψησταριά)!
Από το κέντρο του Χορτιάτη μέχρι το σημείο συνάντησης η απόσταση είναι 7 χιλιόμετρα. 
Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος είναι 4,5 χιλ. (από τα τελευταία σπίτια του Χορτιάτη – από τη ΡΕΜΒΗ-  μέχρι τις κεραίες).
Στη διασταύρωση, (100 μέτρα μετά την ταμπέλα για το ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Θεόδωρος Λίτσας), θα βάλουμε μια κόκκινη μπλούζα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ με ένα βέλος που θα δείχνει την κατεύθυνση. Αριστερά, στο χωματόδρομο και να θέλατε να πάτε ίσια -προς τις κεραίες- δεν επιτρέπεται – υπάρχει απαγορευτικό.
Ο χωματόδρομος μέχρι το σημείο συνάντησης είναι 2,5 χιλιόμετρα (καλός με λίγες λακκούβες, οδηγούμε προσεκτικά).

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
Βρίσκεται 2,5 χιλιόμετρα στο χωματόδρομο 100 μέτρα πριν την ταμπέλα που γράφει προς Καταφύγιο ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΣΕΟ.
Θα υπάρχουν δύο σημαίες (κόκκινη και άσπρη), στο αριστερό δένδρο. Εκεί, λίγο μπρος – λίγο πίσω παρκάρετε (σε σημείο που να χωράει να περάσει αυτοκίνητο)!
Αν είστε από τους πρώτους -οπότε δεν θα υπάρχουν ακόμη αυτοκίνητα- και περάσετε το σημείο συνάντησης, στα 100 μ. ο δρόμος χωρίζεται στα δύο. Εκεί υπάρχει ταμπέλα που γράφει προς Καταφύγιο ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΣΕΟ (και από τη μια και από την άλλη κατεύθυνση)! Από δεξιά το καταφύγιο είναι στα 400 μ. ενώ από τα αριστερά είναι στα 600 μ.).

ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ:
Στο περπάτημα ας είμαστε άνετοι (με αθλητική φόρμα και αθλητικά υποδήματα ή με ρούχα άνετα και παπούτσια για περπάτημα. Στο περπάτημα ό,τι και να φοράμε είναι Ο.Κ. ακόμη και κοντομάνικο (όταν περπατάμε δεν κρυώνουμε). Όμως με την υγρασία και το περπάτημα σίγουρα θα ιδρώσουμε. Εκεί χρειάζεται προσοχή. Τόσο στις στάσεις όσο και όταν φτάσουμε στο τέλος θα πρέπει να έχουμε κάτι να βάλουμε στην πλάτη μας και ίσως να αλλάξουμε τα ιδρωμένα. Ένα νερό και κάτι να φορέσουμε θα πρέπει να το έχουμε μαζί μας σε κάποιο σακίδιο ή στην πλάτη. Επειδή υπάρχουν και μονοπάτια όποιος έχει καμιά μαγκούρα ή κανένα «Μπατόν πορείας» καλό θα είναι να το φέρει.
Η Μικρή διαδρομή (κυκλική 1000)
Η διαδρομή μέχρι το Καταφύγιο ΣΕΟ και επιστροφή είναι 1000μ. Αυτή τη διαδρομή θα κάνουν όσοι θέλουν ομαλό δρόμο και έχουν και μικρά παιδιά. Μπορούν στη διαδρομή να μαζέψουν κάστανα.
Η Μεγάλη διαδρομή (γύρω στα 6-7 χιλιόμετρα). Στη μέση της διαδρομής θα χωριστούμε σε δύο γκρουπ. Όσοι θέλουν γυρίζουν πίσω στο μισό της διαδρομής και όσοι θέλουν συνεχίζουν να ολοκληρώσουν τη διαδρομή.  

ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ:
Όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε υπάρχουν καστανιές. όμως τα κάστανα (που είναι κοντά στο δρόμο είναι μικρά) και βρίσκονται στο περίβλημά τους που έχει «αγκάθια». Όσοι θέλετε να μαζέψετε κάστανα άνετα, πάρτε κανένα ζευγάρι γάντια θα γλιτώσετε τα τσιμπήματα από τα αγκάθια.

ΤΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ:
Εκεί που θα καθίσουμε για  φαγητό υπάρχουν και μερικά βατόμουρα. Δεν σας λέω που είναι!!! γιατί είναι λίγα! Ψάξτε να τα βρείτε!

Η ΥΓΡΑΣΙΑ:
Στο σημείο που θα ψήσουμε, επειδή βρίσκεται κάτω από τα δένδρα υπάρχει σχετική υγρασία. Όσοι σκοπεύετε να στρώσετε και να καθίσετε «κάτω», θα χρειαστείτε και κάποιο νάιλον. Όσοι έχετε καρέκλες και τραπέζια για πικ νικ φέρτε τα.

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Το BBQ θα γίνει με τη συμμετοχή όλων. Τα έξοδα για το ψήσιμο (κρεατικά, ψητάς, κ.α) θα κατανεμηθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.
Οι ενήλικες (άνω των 18 ετών) πληρώνουν ολόκληρο, τα παιδιά (κάτω των 18 μέχρι και 5 ετών) πληρώνουν ½ και οι μπόμπιρες (κάτω των 5 ετών) δεν πληρώνουν.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
μετά το φαγητό και τα όποια δρώμενα (τραγούδια, παιχνίδια, χορούς κλπ) υπολογίζεται γύρω στις 16:00) όποιος έχει υποχρεώσεις φεύγει ότι ώρα θέλει.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4.11.16 στην προπόνηση, για να γνωρίζουμε τι κρεατικά να παραγγείλουμε.
Μπορείτε να καλέσετε τους φίλους και τους γνωστούς σας να περπατήσουν μαζί μας και όλοι μαζί να χαρούμε το BBQ (μη διστάσετε όλοι συμμετέχουμε στο ρεφενέ).

ΑΝΑΒΟΛΗ Η ΜΑΤΑΙΩΣΗ!
Εάν και εφόσον ο καιρός μας τα χαλάσει τότε θα ματαιώσουμε την εκδρομή οριστικά (δεύτερη αναβολή δε θα υπάρξει)  γιατί στις 20 ετοιμαζόμαστε για τους αγώνες και την ΕΚΔΡΟΜΗ στο Βελβεντό Κοζάνης.  
Σάββατο πρωί, θα έχουμε την τελευταία ανακοίνωση με νέα γύρω από την εκδρομή στη σελίδα του συλλόγου, ρίξτε την μια ματιά…

print

Written by