ΟΙ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ

Με την ανανέωση της σελίδα μας, είναι ευκαιρία να υλοποιήσουμε τις όποιες ιδέες είχαμε ή συγκεντρώσαμε τόσο από τους ανθρώπων του συλλόγου αλλά και φίλους του διαδικτύου.
Παράλληλα έστω και απρόσωπα  ευχαριστούμε όλους όσους νοιάζονται για το κοινό καλό.

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΩΝ  ΙΔΕΩΝ
Θέλουμε να παίζουμε –σωστά- το παιχνίδι της άντλησης και αξιοποίησης των ιδεών που βρίσκουμε τόσο στο διαδίκτυο όσο και από προσωπικές συζητήσεις.

Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
Ο Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ & ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Είναι καιρός που ο κ. Παπαδόπουλος Απόστολος μας πρότεινε να «οργανώσουμε» τους γονείς προς όφελος όλων. Αν και κάναμε μερικά βήματα δε φτάσαμε στην υλοποίηση της ιδέας του.
Πρόσφατα επανήλθε με επιχειρήματα και με προτροπή να επισκεφτούμε τη σελίδα του Μουσικού σχολείου Παλλήνης.
Το κάναμε…
…    Μας άρεσαν αρκετά στοιχεία από την υπέροχη δουλειά του Μουσικού σχολείου Παλλήνης.  Τους γράψαμε και ζητήσαμε την άδειά τους να χρησιμοποιήσουμε κάποιες από τις ιδέες τους και να τις εφαρμόσουμε στο σύλλογό μας π.χ. (Copy rights και απογραφή των γονέων).

Η ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ
#420 ΑΠ: ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ — Μουσικό Παλλήνης 28-01-2017 21:36

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Αγαπητέ κ. Κατσίκα
Χαιρόμαστε που σας αρέσει η σελίδα μας και ευχαριστούμε για τα σχόλια.
Η απογραφή γονέων είναι έργο του προέδρου του συλλόγου που τυχαίνει καλός γνώστης της πληροφορικής, αν θέλετε μπορείτε να βρείτε το τηλ. του στη σελίδα γονέων για περισσότερες πληροφορίες. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ιδέες και τη φόρμα του ιστότοπου, παρθενογένεση δεν υπάρχει, κι εμείς από άλλους αντλήσαμε τις ιδέες που προσφέρονται ως κοινό κτήμα. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε ένα άρθρο, απλά μνημονεύστε τον συγγραφέα, αν θέλετε όμως να αναδημοσιεύσετε ένα έργο (μέθοδος διδασκαλίας οργάνου ή άλλο) παρακαλώ πείτε μας ποιο για να πάρουμε τη συγκατάθεση του δημιουργού.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Τονίζουμε ξανά, ότι τα παρακάτω στοιχεία τα δανειστήκαμε, με την άδειά του, από την ιστοσελίδα του Μουσικού σχολείου Παλλήνης  http://www.pmglp.org

Για να ενθαρρύνουμε ή και να τονίσουμε τις επαινετές προσπάθειες των αθλητών μας (μικρών ή και μεγάλων) δημοσιεύουμε κατά καιρούς φωτογραφίες ή και βίντεο των προσπαθειών των αθλητών.  π.χ. τη στιγμή της απονομής ή ένα ωραίο άλμα.

Μέχρι τώρα μόνο ένας γονέας μας ζήτησε να αφαιρέσουμε τη φωτογραφία του παιδιού του από τη σελίδα μας.
Για να είμαστε σωστοί με όλους τους γονείς, ακόμη και τους λίγους που ίσως δε θέλουν να δημοσιεύουμε φωτογραφίες των παιδιών τους θα τους δώσουμε την ευκαιρία να μας το ΔΗΛΩΣΟΥΝ.

  • Στους γονείς θα δοθεί η δυνατότητα (μέσα από τη σελίδα μας), δήλωσης άρνησης γονικής συγκατάθεσης για την ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο δραστηριοτήτων στην ιστοσελίδα του συλλόγου και συμμετέχουν τα παιδιά τους. Γονείς που δε θα αποστείλουν στο σύλλογο  την παραπάνω δήλωση (σε διάστημα δύο μηνών από τη δημοσίευσή της), αυτομάτως επιτρέπουν την ανάρτηση φωτογραφιών κλπ. των παιδιών τους.
    Οι  αναρτήσεις θα γίνονται με τις παρακάτω προϋποθέσεις :
  • Δε θίγονται προσωπικά δεδομένα των αθλητών. Δηλαδή  δεν ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του συλλόγου πληροφορίες όπως η διεύθυνση κατοικίας, το τηλέφωνο επικοινωνίας (σταθερό ή κινητό),  κ.ά.  των αθλητών, σύμφωνα και με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
    Για τα βίντεο ή φωτογραφίες που έχουν ήδη αναρτηθεί από τρίτους (γονείς ή παιδιά) σε άλλους ιστότοπους (πχ. you tube, facebook κλπ.) και απλώς αναδημοσιεύονται εδώ, ο σύλλογος και ο ιστότοπος δεν φέρει καμία ευθύνη. Οι υπεύθυνοι του ιστότοπου φέρουν την ευθύνη μόνο για δημοσιεύσεις των ιδίων.
  • Οι γονείς που δεν επιθυμούν να αναρτώνται φωτογραφίες κλπ. των παιδιών τους ή επιθυμούν να αποαναρτηθούν ήδη αναρτημένες δημοσιεύσεις,  παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με fotkatsi@phed.auth.gr ή να το δηλώσουν με φυσική παρουσία τους στο χώρο προπόνησης των παιδιών τους.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – COPYRIGHTS  ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Η νέα σελίδα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ  που τίθεται σε  λειτουργία το Μάρτιο του 2017 ενημερώνει ότι:

  • Τα πνευματικά δικαιώματα του υλικού και γενικά του περιεχομένου αυτού του ιστότοπου (copy rights) ανήκουν στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ και στους ανθρώπους του, όπου αυτοί αναφέρονται.
  • Για τα αναρτημένα στοιχεία αθλητών, φωτογραφίες, ηχητικά ντοκουμέντα, video κλπ δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναδημοσίευση  από τρίτους χωρίς την άδεια του Δ.Σ.  ή των κατά περίπτωση συγγραφέων – δημιουργών.
  • Οι εργασίες, άρθρα, σημειώσεις , είναι πνευματικές  ιδιοκτησίες των συγγραφέων που έχουν κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα αυτών.
    Οι παραπάνω «δημιουργοί» δημοσιεύοντας τα έργα τους σε αυτό τον ιστότοπο δηλώνουν ότι “επιτρέπεται η χρήση” των δημιουργημάτων τους από το κοινό.
    Με τον όρο “επιτρέπεται η χρήση” νοείται η προσωπική χρήση ενός ή δύο αντιγράφων και όχι η μαζική αναπαραγωγή και πολύ περισσότερο η οικονομική εκμετάλλευσή τους. Σε κάθε χρήση των άρθρων που πρωτοδημοσιεύτηκαν στη σελίδα μας, το ελάχιστο που περιμένουμε από όσους τα χρησιμοποιήσουν είναι να αναφέρουν την πηγή  (το συγγραφέα και τη σελίδα) από την οποία τα δανείστηκαν.
    Οι δημιουργοί με τον όρο “επιτρέπεται η χρήση“, δεν παραιτούνται από τα πνευματικά τους δικαιώματα  και διατηρούν το δικαίωμα να προσβάλλουν οποιονδήποτε προσεταιριστεί όλο ή μέρος από το έργο τους.  Η αναδημοσίευση έργου – άρθρου που δημοσιεύεται στη σελίδα μας  -σε άλλο ιστότοπο ή άλλο ηλεκτρονικό μέσο- επιτρέπεται μόνο μετά από συνεννόηση με τον συγγραφέα και έγγραφη άδεια από τον “δημιουργό”.
print

Written by