ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ

Ακόμη ένας από τους ΑΞΙΟΥΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ μας έφυγε.  Είναι ο Γιάννης Αμοιρίδης καθηγητής Φ.Α. και καθηγητής εκατοντάδων γυμναστών που πέρασαν από την ΕΑΣΑ Θεσσαλονίκης, από την πρώτη χρονιά που λειτούργησε η ΕΑΣΑ (1969-1970) μέχρι και για πολλά χρόνια ακόμη.

Η φωτογραφία από τη συνάντηση των Γυμναστών της πρώτης φουρνιάς της ΕΑΣΑ Θεσσαλονίκης 1969-1972, που έγινε στο Βόλο το 2010 (μετά 40 χρόνια). Ο Γιάννης Αμοιρίδης πρώτος αριστερά με την Ελένη Αμοιρίδου 4η από αριστερά), φωτογράφος ο υπογράφων.

Ο Γιάννης Αμοιρίδης μας άφησε τη Δευτέρα 1 Μαΐου και η κηδεία του έγινε την Τρίτη 2 Μαΐου 2017. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Στη ζωή του «φώτισε μονοπάτια» τόσο ως άνθρωπος όσο και ως καθηγητής Φυσικής αγωγής, δείχνοντας στους μαθητές του το πώς πρέπει να είναι ένας πραγματικά «Μεγάλος». …

Για την απώλεια του Γιάννη Αμοιρίδη μάθαμε (δυστυχώς σήμερα 5.5.17) από το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας του Κιλκίς  «Ο Μαχητής», το κείμενο της οποίας σας παραθέτουμε.

«Στην αθανασία πέρασε ο σπουδαίος Κιλκισιώτης καθηγητής φυσικής αγωγής και επί μακρόν καθηγητής προπονητικής στην εθνική ακαδημία σωματικής αγωγής (ΕΑΣΑ) «πρόδρομο» του τμήματος επιστημονικής φυσικής αγωγής και αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Αμοιρίδης, ο πασίγνωστος με το υποκοριστικό του Γιαννούλης.

Ένας άνθρωπος με πολύπλευρη και ουσιαστική όσο και «αθόρυβη» προσφορά στον κιλκισιώτικο αθλητισμό, την οποία ουδέποτε «εξαργύρωσε» εις ουδένα άλλο χώρο, ενώ πρώτος ανέδειξε σε «πέτρινα χρόνια» την ανάγκη μιας στοιχειώδους υποστέγου κατασκευής για τον κλασικό αθλητισμό, ώστε τα στελέχη του να μπορούν να προπονούνται απρόσκοπτα και στις περιόδους κακοκαιρίας.

Γι’ αυτήν την προσφορά το όνομά του αξίζει να μνημονεύεται εσαεί, μέσω του χώρου τον οποίο τόσο πιστά υπηρέτησε, δηλαδή της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού.

Και η καλύτερη εσαεί μνημόνευση του ονοματός του είναι να δοθεί αυτό στο κλειστό προπονητήριο-προθερμαντήριο κάτω και δίπλα από την παλαιά κερκίδα του δημοτικού σταδίου Κιλκίς, όποτε αυτό αποπερατωθεί. Να ονοματοδοτηθεί, δηλαδή αυτός ο χώρας σε προπονητήριο «Γιαννούλης Αμοιρίδης», ως ελάχιστος φόρος τιμής της αθλητικής και όχι μόνο κοινωνίας του Κιλκίς στην μνήμη του.»

 

print

Written by