ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ … ΣΙΓΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Αύριο Τρίτη 9.5.17 ανακοινώνεται η προκήρυξη για τους «Παμβορειοελλαδικούς αγώνες των kids’ athletics” που θα γίνουν την Κυριακή το απόγευμα 28 Μαΐου 2017 στο Καυτανζόγλειο.

Είναι η ένατη (9η) συνεχόμενη χρονιά που ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ  διοργανώνει αγώνες (Νικολοπούλεια 2009, 7  Χειμωνίδεια (2010-2016) και ΡΗΓΕΙΑ 2017].

Όπως πολύ καλά ξέρετε όταν διοργανώνουμε αγώνες  ή τους διοργανώνουμε -βάζοντας όλες μας τις δυνάμεις- ή δεν ασχολούμαστε καθόλου.

Τα «ΡΗΓΕΙΑ» 2017 έχουν όλες τις προδιαγραφές να αποτελέσουν -σταθμό ζωής- για τους μπόμπιρες και αυτός είναι ο στόχος μας.

Τονίζουμε ότι «ΤΑ ΡΗΓΕΙΑ»  περιλαμβάνουν αγώνες μόνον για μικρά παιδιά και αυτό μας κάνει να είμαστε υπερήφανοι.

Προσφέρουμε σε όσους «δεν μπορούν να μας ωφελήσουν» εδώ και τώρα.

Κάποιοι άλλοι θα θερίσουν…

Ε! και;

Εμείς ξέρουμε ότι ο σπόρος που θα σπείρουμε δε θα πάει χαμένος. Το πόσο μεγάλα θα γίνουν «τα σπαρτά» θα εξαρτηθεί από το πόσο θα τα ποτίσουν, θα τα φροντίσουν  και θα τα αγαπήσουν, οι έχοντες «τους αγρούς»…

ΤΟΣΟΣ ΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ  – ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ;

Τα μικρά θέλουν σωστές παραστάσεις και εικόνες για να ξεκινήσουν το ταξίδι του αθλητισμού και αυτό σκοπεύουμε να τους δώσουμε.

Ευχόμαστε δε το ταξίδι του αθλητισμού, που για πολλά παιδιά θα ξεκινήσει ΚΑΙ από ΤΑ ΡΗΓΕΙΑ, να κρατήσει για όλη τους τη ζωή.

Ίσως για κάποιους να φαντάζει  «χαμένος κόπος» και εκδήλωση «χωρίς νόημα», γιατί δεν έχει φώτα, δεν έχει κάμερες, δεν έχει  μεγάλες επιδόσεις και ρεκόρ και -σε τελική ανάλυση-  δεν «πουλάει».

Ε! και;

Ποιος είπε ότι κάνουμε τους αγώνες για να πουλήσουμε;

Να χαρίσουμε θέλουμε και μάλιστα σε αυτούς που και το παραμικρό «δωράκι» θα πιάσει τόπο.

ΤΑ ΦΩΤΑ – ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΚΟΡ

Όσοι βλέπουν τον αθλητισμό μόνο μέσα από τα ρεκόρ και τις επιδόσεις των μεγάλων, ξεχνούν ότι χωρίς την πλατιά βάση στον αθλητισμό η κορυφή και τα ρεκόρ είναι μόνο θέμα τύχης.

Όποιος δεν το κατάλαβε ακόμη δεν μπορεί να υπερηφανεύεται ότι φροντίζει για τον κλασικό αθλητισμό της χώρας μας και γενικότερα για τον Αθλητισμό.

Για τα δικά μας τα μυαλά, για τη δική μας φιλοσοφία, ούτε τα φώτα, ούτε οι μεγάλες επιδόσεις, ούτε τα ρεκόρ μπορούν να μας δελεάσουν.

Εάν πρόκειται να δούμε 500+ πιτσιρίκια ντυμένα με διαφορετικά χρώματα, να κάνουν παρέλαση, να γεμίζουν το χόρτο του Καυτανζογλείου, να μαθαίνουν την ευγενή άμιλλα, να χαίρονται τη συμμετοχή τους και να «ξεσκίζονται» για να κερδίσει η ομάδα τους,  και μέσα από τον αγώνα -να κάνουν φίλους- τότε,  δε χρειαζόμαστε κανέναν προβολέα.

 Όλα τα φώτα της δημοσιότητας και όλους τους προβολείς  τους χαρίζουμε για τους αγώνες των «μεγάλων» μήπως μπορέσουν να γίνουν τα ρεκόρ.

Εμάς μας φάνουν τα χαμόγελα και οι τσιρίδες των 500 και πλέον παιδιών και η χαρά των 1000 και πλέον γονέων και κηδεμόνων,  που στις κερκίδες θα χαίρονται  με τη χαρά των παιδιών τους.

Σε έναν τόσο «μεγάλο αγώνα» -για τα μάτια των μικρών μας αθλητών- (38 ομάδες των 14 παιδιών στα Kids και ποιός ξέρει πόσα παιδιά στον ατομικό αγώνα), μόνο υπεράνθρωπες προσπάθειες αρμόζουν.

 Ε! είμαστε διατεθειμένοι να τις κάνουμε.

Αγαπητοί μου φίλοι,

γονείς και κηδεμόνες όλων των παιδιών, παράγοντες και προπονητές όλων των συλλόγων, βοηθήστε και εσείς να δώσουμε στα παιδιά μας ό,τι καλύτερο μπορούν να πάρουν από τον αθλητισμό, τόσο για το υπόλοιπο του καλοκαιριού τους όσο και για το υπέροχο και ευχόμαστε “και μεγάλο” ταξίδι της ζωής τους.

print

Written by