ΤΕΤΑΡΤΗ 28.6.17 – 4 ΕΠΙΚΟΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΟΥ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΘΛΗΤΗ ΣΟΥ

Στις 08:30 αναχωρούν οδικώς αθλητές και προπονητής του ΑΣ ΡΗΓΑΣ για τη Θήβα όπου θα λάβουν μέρος στους αγώνες που διοργανώνονται στη μνήμη του Χρήσου Βουδούρη, του προπονητή που έδωσε «το είναι» του για τον αθλητισμό στη Θήβα και όχι μόνον. Η αποστολή απαρτίζεται από τον προπονητή κ. Κατσίκα Φώτιο και τους «επικοντιστές»:  Μπέλο Θεοφάνη, Καμόλλι Ματέο, Τριανταφύλλου Αθανάσιο και Ντούρο Ιωάννη.

Σκοπός του ταξιδιού είναι αφενός μεν μία αγωνιστική ευκαιρία σε όλους, αλλά και η απόκτηση εμπειριών από τους μικρούς της αποστολής. Το ότι θα ταξίδευαν αθλητές 14 ετών στη Θήβα για να αγωνιστούν στο επί κοντώ, πριν μερικά χρόνια ήταν όνειρο, τώρα στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ γίνεται πραγματικότητα.

Με αφορμή αυτό το ταξίδι θέλουμε να πούμε προς όλους τους αθλητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ ότι «οι άνθρωποι» του συλλόγου (Δ.Σ. και προπονητές) δεν υπολογίζουν κόπο, χρόνο και έξοδα, για να δώσουν αγωνιστικές ευκαιρίες στους αθλητές τους αρκεί να βλέπουν  σοβαρή προσπάθεια και διαρκή διάθεση για βελτίωση.

Τα ταξίδια είναι ένα από τα ΚΑΛΑ που έχει να προσφέρει ο αθλητισμός. Όμως για να είσαι εσύ αυτός που θα ταξιδέψει, αυτός που θα εκπροσωπήσει το σύλλογο, την πόλη, την Ελλάδα, θα πρέπει να ξεχωρίσεις.

Το μυστικό δε για να ξεχωρίσεις, τουλάχιστον στην αρχή, είναι η σοβαρή προσπάθεια και η διαρκής προσοχή σε προπόνηση και σε αγώνες. Για μεγάλους αγώνες (Πανελλήνια πρωταθλήματα, Πανευρωπαϊκά και Παγκοσμία), χρειάζονται οπωσδήποτε και τα ανάλογα προσόντα.

Όμως είναι πολλά τα παραδείγματα αθλητών με προσόντα που -τα είχαν- τους τα δώρισε «η φύση» και αυτοί απλά τα κοιτούσαν τα θεωρούσαν δεδομένα, ποτέ δεν τα εκτίμησαν και ποτέ δεν τα αξιοποίησαν.

Πάμπολλα όμως και τα παραδείγματα αθλητών με λιγότερα προσόντα που η συγκέντρωση στο στόχο τους και η αγάπη προς αυτό που επέλεξαν τους έκαναν να ξεχωρίζουν και να χαίρονται τον αθλητισμό.

Το άλλο μυστικό τουλάχιστον για τις μικρές ηλικίες είναι να κάνεις ένα βήμα πριν το κάνει ο συναθλητής σου. Έτσι θα βρίσκεσαι μπροστά και δεν θα ακολουθείς αλλά θα σε ακολουθούν.

Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν κάνεις το πρώτο βήμα -στην ώρα του- και το κάνεις την επόμενη χρονιά! τότε ποτέ δε θα διακριθείς ποτέ δε θα έχεις την ευκαιρία να ξεχωρίσεις και να χαρείς τα όσα η όποια διάκριση θα σου επιτρέψει.

Και μιας και μιλάμε για επί κοντώ, κάνω το πρώτο βήμα σημαίνει δουλεύω, προσπαθώ, κουράζομαι είμαι έτοιμος για το βήμα, το επιβεβαιώνει ο προπονητής μου και εγώ απλά θα πρέπει να το τολμήσω.

Το αν θα κάνεις το πρώτο βήμα -όταν πρέπει- είναι το εισιτήριο για τα όσα (ταξίδια και διακρίσεις) μπορεί ο αθλητισμός να σου προσφέρει.

Θέλεις να είσαι μπροστά, τώρα ξέρεις: Δούλεψε, προετοιμάσου όσο καλύτερα γίνεται και ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΟΥ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΘΛΗΤΗ ΣΟΥ.

print

Written by