Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΠΗΓΕ «ΚΑΒΑΛΑ … ΣΤ’ ΑΛΟΓΑ» ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΠ/ΠΚ

Μπορεί η ατάκα-λογοπαίγνιο να είναι του κ. Δούναβη, αποδίδει όμως επακριβώς τα όσα συνέβησαν αυτό το διήμερα στην ΚΑΒΑΛΑ.
Με 5 αθλήτριες (Μαρκοπούλου Μ., Μουρουδέλη Α., Μπέεσε Μ., Σκλαβούνου Ν., και Δούναβη Ν.) και 6 αθλητές (Τριανταφύλλου Α., Ντούρος Ι., Παπαδόπουλος Ν., Χασιώτης Ε., Μαλέας Σ., και Μαρκόπουλος Γ.) συμμετείχε ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΠΠ-ΠΚ του Βορείου Ομίλου.

Την πρώτη ημέρα αγωνίστηκαν τα κορίτσια στο Μήκος, στο επί κοντώ και στην 4Χ80, και ο Μαρκόπουλος Γ. στα 300μ. Τη 2η ημέρα αγωνίστηκε η Σκλαβούνου Νεφέλη στα 150μ. και οι 5 επικοντιστές (στον τελικό του αγωνίσματος).

Δε θα περάσω σε λεπτομέρειες για την αγωνιστική παρουσία του καθενός, αυτές μπορείτε να τις δείτε στα αποτελέσματα των αγώνων (στο τέλος του άρθρου).

Το σημείο στο οποίο θα σταθώ είναι το υπέροχο κλίμα που δημιουργήθηκε τόσο μεταξύ των αθλητών και αθλητριών όσο και μεταξύ των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών. Τόσο την πρώτη ημέρα όσο και τη δεύτερη στην Καβάλα ταξίδεψαν γονείς και φίλοι για να ενθαρρύνουν τους κανακάρηδες και τα «αχώνευτα» αλλά να χαρούν και ένα ταξίδι στην υπέροχη ΚΑΒΑΛΑ.

Η ατμόσφαιρα θα ήταν ακόμη πιο ζεστή και οι ευκαιρίες συνύπαρξης των γονέων περισσότερες αν μπορούσαμε να κρατήσουμε τους αθλητές για δύο ημέρες στην ΚΑΒΑΛΑ. Λόγω στενότητας των ξενοδοχείωνσε κλίνες όσοι αγωνίστηκαν την 1η ημέρα έφυγαν και στη θέση τους ήρθαν οι αθλητές που αγωνίζονταν τη 2η ημέρα. Ακόμη και έτσι, η παρουσία των αθλητών, των προπονητών, των γονέων, των φίλων αλλά και των μελών του Δ.Σ. ήταν παραπάνω από αισθητή.
Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ευχαριστεί το σύνολλο των γονέων που βρίσκονται κοντά στα τόσο σοβαρά βήματα των παιδιών τους όπως είναι η πρώτη συμμετοχή σε Πανελλήνιους αγώνες με ότι αυτή συνεπάγεται.
Ευχαριστούμε τους προπονητές για τα όσα προσέφεραν τόσο στη μετακίνηση  όσο και στην καθοδήγηση των αθλητών κατά τη διάρκεια των προσπαθειών τους.

Μπορεί η αποστολή αυτή να ξεπέρασε κατά πολύ το μέσο όρο των εξόδων για αγώνες, όμως  η φιλοσοφία του συλλόγου όπως εκφράζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο, είναι τέτοια που κανένα έξοδο και κανένας κόπος δεν είναι σε θέση να ανακόψει τη διάθεση του συλλόγου να δίνει ευκαιρίες σε νέους αθλητές. Το μόνο που χρειάζεται να έχουν στο μυαλό τους οι γονείς (κυρίως) αλλά και οι αθλητές είναι ότι η συμμετοχή σε αγώνες όταν τη ζητήσει ο σύλλογος είναι  “υποχρέωση” των αθλητών προς το σύλλογο και όχι “χάρη”…

Αγωνιστικές ευκαιρίες δώσαμε σε νέους αθλητές ενώ παράλληλα τους μυήσαμε στο κομμάτι που λέγεται -γνωρίζω τον κόσμο- μέσα από τη συμμετοχή μου σε αγώνες. Μακάρι όλα τα παιδιά να αξιωθούν να ζήσουν έστω και για μία φορά τη συμμετοχή τους σε ένα «μεγάλο» πρωτάθλημα … ίσως θα το θυμούνται για όλη τους τη ζωή. Το παράξενο είναι ότι τα χρώματα με τα οποία το κάθε παιδί στολίζει τη συμμετοχή του στους αγώνες δεν έχουν να κάνουν με την ασπρόμαυρη εικόνα των μεγάλων σε ηλικία. Στα μάτια των παιδιών ξεχύνονται όλα τα χρώματα τα οποία συνδυάζονται με ένα μοναδικό τρόπο για το κάθε παιδί και το αποτέλεσμα είναι «χάρμα ιδέσθαι» = χάρμα οφθαλμών. Οι εικόνες παραμένουν στη μνήμη των παιδιών για όλη τους τη ζωή.

Για την ιστορία, κατετάγησαν στη 12-άδα των Πανελληνίων αγώνων και βαθμολογήθηκαν οι:
Τριανταφύλλου Αθανάσιος  4ος, Παπαδόπουλος Νικόλαος 5ος (ψηλέ! δε το γλιτώνεις το ξύλο επειδή τα πήγες καλά στους αγώνες …), Ντούρος Ιωάννης 6ος, Μαρκοπούλου Μαρία 8η, Χασιώτης Τρυφέρης Ευθύμιος 8ος, Μαλέας Στέφανος 9ος .
Πολύ καλά τα πήγαν και οι άλλοι μας αθλητές αφού προσπάθησαν και απέκτησαν εμπειρίες τις οποίες θα αξιοποιήσουν με την πρώτη ευκαιρία.

Περνάμε μερικές αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες, κυρίως από την πρώτη ημέρα. Δυστυχώς τη 2η ημέρα δεν είχαμε καθαρό μυαλό για να επαναλάβουμε τις ομαδικές φωτογραφίσεις.

1η ημερα ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΚΑΒΑΛΑ 2η μέρα πρωί

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2η ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

IMG_5875 το άλμα του Τριανταφύλλου στο 3.40

IMG_5864 το άλμα του Παπαδόπουλου στο 3.20

τα άλματα του Ντούρου στο 3.10 και 3.30  IMG_5858 Ntouros 310o  IMG_5870 Ntour 330ox

το άλμα του Χασιώτη_Τρυφέρη στο 2.90 IMG_5849 Xasiwt 290o

το άλμα του Μαλέα στο 2.90 IMG_5852 Maleas 290o

το άλμα της Μαρκοπούλου στο 2.60 IMG_5800 Mark 260o

print

Written by