ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 13.12.17 ΜΕΧΡΙ 20.12.17

Χριστούγεννα έρχονται, πολλά πράγματα που στην καθημερινότητά μας ίσως δεν τα προσέχαμε τις ημέρες αυτές αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Ίσως είναι τα τόσα μηνύματα αγάπης που είναι συνυφασμένα με τα Χριστούγεννα  που μας αλλάζουν –ευτυχώς- και δείχνουμε και τον καλό μας εαυτό γιατί –Ναι! όλοι μας διαθέτουμε .

οι περισσότεροι από εμάς στην καθημερινότητά μας κινούμαστε με παρωπίδες  κάτι που μας  εμποδίζει να αντιληφθούμε το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας.

Φεύγουμε από το σπίτι βιαστικά, τρέχουμε να τα προφτάσουμε όλα, γεμίζει το κεφάλι μας με προβλήματα μικρά ή μεγαλύτερα και κουρασμένοι και με τον ίδιο ρυθμό παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής.  Το αποτέλεσμα αυτού του ρυθμού είναι να μη βλέπουμε καν ποιόν προσπεράσαμε ή ποιόν συναντήσαμε στο δρόμο μας.
Πού να προσέξουμε με αυτό το ρυθμό, τον γεράκο ή την ανήμπορη γριούλα  που βρίσκονται ζαρωμένοι στη γωνία και διστακτικά ζητούν τη βοήθειά μας!

Όσο όμως πλησιάζουν τα Χριστούγεννα με κάποιο μαγικό τρόπο οι παρωπίδες εξαφανίζονται, η οπτική μας γωνία μεγαλώνει και ω! του θαύματος βλέπουμε περισσότερα και το κυριότερο βλέπουμε και «σε βάθος».

Τώρα βλέπουμε και με τα μάτια της ψυχής και βλέπουμε ότι, γύρω μας δεν είναι όλα «αγγελικά πλασμένα». Τώρα βλέπουμε καθαρά ότι μπορούμε να βοηθήσουμε και είναι ευκαιρία να μάθουμε και στα παιδιά μας να βλέπουν με αυτόν τον τρόπο.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τα αναγκαία. Υπάρχουν άνθρωποι που δοκιμάζονται ακόμη και από αυτά τα στοιχεία της φύσης και που σε πολλές περιπτώσεις  δεν έχουν τίποτε.

Τότε είναι που οι άποροι συνάνθρωποί μας «μας κάνουν τη χάρη» να δείξουμε τον καλό μας εαυτό. Τότε είναι που μας «δίνουν την ευκαιρία» και το μόνο που μένει για όλους εμάς -τους τυχερούς-  που «δόξα τω θεώ» δεν είμαστε από την άλλη πλευρά, είναι να την αρπάξουμε και να μην την αφήσουμε να πάει χαμένη. Τότε είναι που μας επιτρέπουν να γίνουμε «οι άνθρωποι» που νοιάζονται για τους συνανθρώπους τους.

Ε! αυτή τη στιγμή ζούμε, αυτή την ευκαιρία δίνουμε σε όσους μπορούν να βοηθήσουν και όλοι μαζί  να απαλύνουμε όσο γίνεται τον πόνο των πιο άτυχων από εμάς. Μακάρι Ο Θεός να μας έχει πάντα από την πλευρά που να μπορούμε να δίνουμε
Ω! πόσο τυχεροί θα είμαστε και πόσο καλά θα νοιώθουμε όταν θα δίνουμε;

Μακάρι να είμαστε από εκείνους που να μπορούμε να δίνουν μια ζωή τότε θα «παίρνουμε» χωρίς να τα ζητάμε, τα όσα δίνουμε στο εκατονταπλάσιο.

Όλα αυτά … για να σας πω ΦΕΡΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ:  ½ κιλό φασόλια, 1 κιλό ζάχαρη, 1 κιλό ρύζι, ένα γάλα παστεριωμένο, … τα οποία θα διαθέσουμε στους άπορους συνανθρώπους μας.

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ αρχίζει την  Τετάρτη 13.12.17 ΜΕΧΡΙ και τη γιορτή των Χριστουγέννων 20.12.17.

Βάλτε σε ένα σακουλάκι το «ό,τι μπορείτε» (δε χρειάζονται πολλά) και δώστε το στο παιδί σας να το φέρει, ακόμη και μαζί να έρθετε δώστε το στο παιδί σας να μας το κουβαλήσει και να το παραδώσει. Εξηγήστε το «γιατί» και το «πώς» περισσότερο στα μικρά και ο σκοπός μας θα έχει πετύχει από όλες τις πλευρές.

Σημ. 1: Η ίδια “επιτροπή” που ορίστηκε για τη διάθεση των ρούχων, θα φροντίσει ώστε και τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν όπου τα έχουν ανάγκη.
Σημ. 2: (Εάν κάποιος γνωρίζει ότι υπάρχει “κοντά μας” οικογένεια/ες που έχουν “πραγματική ανάγκη” ενημερώστε το σύλλογο (τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Κατσίκα Φώτιο) και διακριτικά ο σύλλογος θα βοηθήσει όσο μπορεί).

print

Written by