ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ε.Κ. ΡΗΓΑΣ Vs ΣΕΡΡΕΣ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ε.Κ. 28.12.17

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ  – “ΑΧΩΝΕΥΤΕΣ”
ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ & ΜΑΓΔΑΛΕΝΑ ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ

Δυο λόγια για τον αγώνα έκπληξη που διοργανώθηκε -με «δυο κουβέντες»- και είχε μεγάλη συμμετοχή (πάνω από 22 αθλητές) αν και ήταν μόνο μεταξύ δύο συλλόγων και μάλιστα στο άλμα επί κοντώ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ!  Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ;
Και εδώ έρχεται και η εξήγηση στο γιατί δεν καλέσαμε και άλλους συλλόγους που καλλιεργούν το αγώνισμα. Με τα 30 άτομα που δηλώθηκαν και τα 22 που αγωνίστηκαν ξεκινήσαμε στις 16:00 και φύγαμε στις 21:00! Φανταστείτε τι θα γίνονταν αν είχαμε και άλλους.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ή (2) ΔΥΟ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ
Ίσως όσοι ασχολούμαστε με το άλμα επί κοντώ θα πρέπει να συντονιστούμε και να κάνουμε συχνούς αγώνες σε κάθε κατηγορία χωριστά. Αν περιμένουμε τις ημερίδες της ΕΑΣ με όλες τις κατηγορίες μαζί και με ένα στρώμα, οι αγώνες θα είναι μαρτύριο για ΟΛΟΥΣ από τους αθλητές μέχρι και τους Κριτές.
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ «ΦΟΡΕΙΣ» ΣΤΙΒΟΥ  ΤΗΣ  Β.Ε.
Το άλμα επί κοντώ στην ευρύτερη περιοχή μας [Θεσσαλονίκη (Καυτανζόγλειο, Αμπελόκηπους), Σέρρες, Δράμα, Κέρκυρα, Θράκη…] παρουσιάζει μεγάλη κίνηση. Πολλά παιδιά δοκιμάζουν σε κάθε «πυρήνα» και αρκετά προσπαθούν στο αγώνισμα.
Με κόπους και θυσίες κάποιων συλλόγων-προπονητών οι αθλητές αυξάνονται κάτι που είναι και το ζητούμενο της φιλοσοφίας του αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ.  (Με μεγάλη βάση στο αγώνισμα … υπάρχουν ελπίδες να εμφανίζονται συχνότερα στην κορυφή αθλητές που να μπορούν να διακριθούν και σε «μεγάλους» αγώνες).

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ – ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ
Εφόσον υπάρχουν αθλητές που ασχολούνται με το επί κοντώ, θα πρέπει και η κάθε ΕΑΣ να στηρίξει το αγώνισμα.
Εκεί π.χ. που υπάρχουν πολλοί αθλητές του επί κοντώ να δίνεται η δυνατότητα και για 2ο στρώμα όχι μόνο στους αγώνες που αυτό, από ότι δείχνουν τα νούμερα, είναι αναγκαίο αλλά και για τις προπονήσεις. Για να υπάρχουν αθλητές σημαίνει ότι υπάρχουν Φυτώρια και αθλητές κάθε βαθμίδας. Όλοι αυτοί αν έχουν μόνον ένα στρώμα να προπονηθούν είναι φυσικό να μην έχουν την ανάλογη εξέλιξη.

Στο Καυτανζόγλειο π.χ. για τους Δρόμους υπάρχουν τόσοι διάδρομοι (μέχρι και περιμετρικά του Σταδίου μπορούν αν προπονηθούν οι δρομείς ΕΦΟΣΟΝ ΜΠΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ).
Για τα οριζόντια άλματα, υπάρχουν σε κάθε στάδιο (Κεντρικό και Βοηθητικό από 4 σκάμματα, σύνολο 8). Σε ώρες αιχμής οι προπονητές μοιράζονται  στα σκάμματα και έτσι ο καθένας μπορεί να κάνει τη δουλειά του.
Το ίδιο ισχύει -λίγο πολύ- με τις βαλβίδες των ρίψεων. Υπάρχουν αρκετές κυρίως για τη σφαίρα όπου και εκεί μπορούν αν χωριστούν οι αθλητές σε πολλά γκρουπ.

Για το άλμα επί κοντώ υπάρχουν σε κάθε στάδιο από δύο βαλβίδες που μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα αλλά δυστυχώς σπάνια βγαίνει και δεύτερο στρώμα. Χωρίς το στρώμα δεν μπορεί να γίνει επί κοντώ. Με την πληθώρα των αθλητών σε ένα στρώμμα ποιός θα πρωτοκάνει προπόνηση και πόσοι αθλητές μπορούν να κάνουν άλματα την ίδια ώρα;

Όσο για τα στρώματα του επί κοντώ, υπάρχει τέτοια φροντίδα και προστασία από τους προπονητές του αγωνίσματος που με τα ίδια στρώματα που πηδούσαν οι μπαμπάδες τώρα πηδούν και τα παιδιά  τους! Μπορεί να είναι χιλιοραμμένα και χιλιομπαλωμένα, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις  να κακοποιούνται –γιατί δεν αξιώθηκαν (ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και Στάδιο) να βάλουν δύο κανόνες χρήσης- παραμένουν όμως ασφαλή.  Η ερώτηση είναι – μέχρι πότε;

Ζητάμε από το Στάδιο και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ αφού τα βρουν μεταξύ τους -ως προς το ποιός είναι υπεύθυνος για τα όργανα- να βγάλουν δύο (2) στρώματα έξω αφού το αγώνισμα διαθέτει αθλητές. Τα δύο στρώματα είναι απαραίτητα διότι δεν μπορούν να προπονηθούν στο ίδιο στρώμα πάνω από 7-8 αθλητές συγχρόνως πολύ περισσότερο δεν μπορούν να προπονηθούν την ίδια ώρα αρχάριοι και φτασμένοι.

Όσο για το να φέρουμε τα παιδιά διαφορετικές ώρες, αυτό και πάλι δεν είναι εφικτό γιατί οι περισσότεροι αθλητές είναι μαθητές και έχουν συγκεκριμένο ωράριο που διαθέτουν για τις προπονήσεις. Ίσως για επαγγελματίες αθλητές να ήταν η λύση.
Ξέρει κανείς κανέναν επαγγελματία αθλητή στο Στίβο;

Δεν φαντάζομαι η πληθώρα των παιδιών που ασχολούνται με το επί κοντώ να ενοχλεί… επειδή θα πρέπει να βγάλουμε τα στρώματα από τις αποθήκες.

Μακάρι τα στρώματα να φθαρούν από τη χρήση θα έχουν «βγάλει το ψωμί τους». Αν όμως τα στρώματα τα κρατάμε στις αποθήκες -μήπως και χρειαστούν για τους αγώνες- δεν θα έχουμε ποτέ αθλητές να συμμετέχουν σε αγώνες.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε πόλεις που ενώ έχουν στρώμα δεν έχουν αθλητές. Το στρώμα παραμένει όλο το χρόνο έξω σαπίζει από τις καιρικές συνθήκες γιατί κανένας δεν το φροντίζει και όταν θα χρειαστεί για κάποιον αγώνα τότε δεν παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια των αθλητών. Το να βάζει η κάθε διοργανώτρια πόλη αθλητές των 5,00 μέχρι και 6.00μ. μέτρων να πηδούν σε στρώματα που ποτέ δε χρησιμοποιήθηκαν και σαπίζουν στη βροχή είναι έγκλημα! Ακόμη μου έρχεται στο μυαλό το Πανελλήνιο που έγινε κάπου στην Πελοπόννησο όταν ο Φιλιππίδης, ο Πατσουκάκης  και άλλοι εξελίξιμοι αθλητές ήταν έφηβοι και έπρεπε να κάνουν άλματα με τρελό αέρα σε ένα στρώμα εντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ!

Από τώρα ενημερώνουμε όλους τους υπεύθυνους φορείς (ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, Στάδια, Σύνδεσμο προπονητών) ότι αρκετοί σύλλογοι και προπονητές ασχολούνται πλέον σοβαρά με το αγώνισμα και υπάρχουν αρκετοί αθλητές σε κάθε βαθμίδα (το ζητούμενο).  Με την έναρξη της αγωνιστικης περιόδου θα χρειαστεί οπωσδήποτε και 2ο στρώμα τουλάχιστον στο Καυτανζόγλειο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ 28.12.2017 ΚΑΙ Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ  ΣΕΡΡΑΙΩΝ
Αξίζει να σημειωθεί ότι το άλμα επί κοντώ ανθεί όπου υπάρχουν «παθιασμένοι τύποι» που προσπαθούν. Με «τύπους» που απλά ακολουθούν το ρεύμα το επί κοντώ δεν ευδοκιμεί.

ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ  – Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ Ένας προπονητής με “πολλά καντάρια”…

Ένας από τους «τύπους» αυτούς είναι και ο Σάββας ο Κεφαλίδης που λειτουργεί στις Σέρρες. (Ας μην είχες τον υπέροχο «assistant coach» αγόρι μου και τα λέγαμε).
Θέλει πολλά «καντάρια» πάθους για να ξεσηκώσεις  15 αθλητές με γονείς και συνοδούς και Χριστουγεννιάτικα να ταξιδέψεις από Σέρρες  – Θεσσαλονίκη και πίσω. Θέλει αυτό το κάτι που δεν μπορείς να το βρεις σε νορμάλ προπονητές, θέλει θυσίες το αγώνισμα αλλιώς, άστα διάλεξε κάτι άλλο «κάτσε απάνω στον αραμπά και όπου σε πάει»!
Σερραίοι, άραγε ξέρετε ότι έχετε έναν ξεχωριστό άνθρωπο που προσφέρει πολλά στα παιδιά σας, το εκτιμάτε ή το θεωρείτε δεδομένο;

Όχι κύριοι, αυτού του είδους οι προσφορές δεν είναι κάτι το συνηθισμένο είναι πολλά «καντάρια υλικού», το οποίο κάποτε πρέπει να μάθουμε να εκτιμούμε και να «βγάζουμε και κανένα καπέλο»…
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ παθιασμένε Σερραίε, που μας κάνεις τη ζωή δύσκολη…
Όμως μας δίνεις το ερέθισμα και εμείς να προσπαθούμε περισσότερο.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΦΛΩΡΙΑ (ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΓΔΑΛΕΝΑ)
Μας αρέσει να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Μπορεί η φωτογραφία με τα ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ να είναι ωραία, να δίνει την εικόνα του πως πρέπει να είναι ο αθλητισμός, μπορεί η φωτογραφία να βγήκε στη μέση του αγώνα που ήταν ακόμη όλοι εκεί όμως η ιδέα είχε πέσει από την προηγούμενη και κάποιος άρπαξε την ευκαιρία να την υλοποιήσει. Έκοψε, έραψε, κόλλησε και την προηγούμενη μέρα μας λέει.

  • Εγώ αύριο δεν θα έρθω, αφήνω αυτή τη σακούλα… αν νομίζετε ότι μπορεί να γίνει … κάντε το. (Ήταν η σακούλα με τα γράμματα για ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ και τα ονόματα των δύο Αχώνευτων ΜΑΓΔΑΛΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΡΚΕΛΛΑ).
  • Μέσα μου: – Ωχ! πάλι ιδέα κατέβασε….
  • Ε! κάποια στιγμή το θυμηθήκαμε και το κάναμε πράξη (μόνο αυτό κάναμε εμείς).
  • Σοφία αν περίμενες να πω το όνομά σου κορίτσι μου είσαι γελασμένη. Το μόνο που θα σου πω (χωρίς να σε φανερώσω)! είναι:
  • Είσαι ο Δάσκαλος της αρπαγής των ευκαιριών, (αν ήσουν στις Ακαδημίες μέσα από το Point System θα είχες κερδίσει όλα τα αυτοκολλητάκια), αλλά μην το παρακάνεις … άσε μήπως πάρει και κανένας άλλος κανένα αυτοκολλητάκι!  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ … (Αχώνευτη²)!

ΦΛΩΡΙΑ:
Νέοι αθλητές, αυτός  είναι ο αθλητισμός και γι’ αυτό όποιος σέβεται τον ιδρώτα του άλλου που παίζει το παιχνίδι με όλους τους κανόνες, μόνο φίλους θα θυμάται όταν εγκαταλείψει την ενεργό του δράση. Παίξτε το παιχνίδι Τίμια και κάντε Φίλο τον πιο δύσκολο αντίπαλό σας, σε αυτόν θα χρωστάτε την όποια βελτίωσή σας και την όποια αξία θα έχει η νίκη σας. Μην ξεχνάτε ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ, χρωστάτε μεγάλη χάρη σε αυτούς που τους κερδίσατε, η παρουσία του καθενός προσθέτει μεγαλύτερη αξία στη νίκη σας.
Τους χρωστάτε χάρη, το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τους συμπεριφέρεστε όπως τον καλύτερό σας Φίλο…

ΜΕΡΙΚΑ ΑΛΜΑΤΑ – ΤΟ 3.80 του ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΥ
Πολλοί οι αθλητές, πολλά τα άλματα (έγκυρα και μη)… είναι επόμενο να μην τα καταγράφουμε όλα.
Η καταγραφή των αλμάτων πλέον είναι σχετικά εύκολη όμως και αυτή χρειάζεται «χέρια». Εάν η καταγραφή γίνεται από τον προπονητή!  Δεν μπορεί να έχει εικόνα του άλματος για να διορθώσει τον αθλητή για το επόμενο άλμα. Ναι μεν εφόσον υπάρχει χρόνος κάπου κατά τις 02:00! Μπορεί να δει τα άλματα και να βγάλει τα συμπεράσματα για το τι χρειάζεται ο κάθε αθλητής. Την ώρα του αγώνα όμως … είναι απών! Γι’ αυτό ακόμη και η καταγραφή των αλμάτων χρειάζεται «χέρια»…

Τα περισσότερα άλματα στη χθεσινή ημερίδα τα κατέγραψε ο κ. Κοσμάς (ο κ. «Αχώνευτος», οπότε όσοι έχετε άλματα του χρωστάτε ένα ευχαριστώ. Θα περάσω μερικά άλματα (τα καλά για να δείτε ότι και η παραμικρή λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά αλλά και μερικά με χοντρά λάθη (όχι για να σας κάνω … ρεζίλι!) αλλά για να δείτε επίσης ότι το παραμικρό λάθος (στη φορά, στο πάτημα, στη τοποθέτηση, στην αιώρηση, αναστροφή, …) οδηγεί σε λανθασμένο ή ακόμη και σε επικίνδυνο άλμα.

Κούκλοι, το επί κοντώ δεν είναι για τους απρόσεχτους και μη σοβαρούς. Ενενήντα εννέα (99) άλματα να κάνετε με προσοχή σε ένα (1) να μην είστε συγκεντρωμένοι η ζημιά θα γίνει. Με το «συγκεντρωμένοι» δεν αναφερόμαστε στο να γίνει το άλμα τέλειο -από άποψη τεχνικής- σε χοντρά λάθη αναφερόμαστε που θα οδηγήσουν σε επικίνδυνο άλμα.
Γι’ αυτό όταν έχουμε κοντάρι στα χέρια μας το μυαλό μας είναι αποκλειστικά στο άλμα και σε κανέναν άλλον (ας τσιρίζει αυτή… Φλώρε)! Για ποιόν άραγε είναι το καρφί;

Γιώργο Τριανταφύλλου πες αλεύρι! Το πρώτο ρεκόρ της οικογένειας (το κάτω των 15 ετών) πάει περίπατο. Καλά τόσο Φλώρος είσαι ούτε ρεκόρ οικογένειας δεν έχεις!
Ρίξε μια ματιά στην τεχνική …
Αλλά Θανάση, με τέτοια κερκίδα (έφερες την κ. “Γουρλού” και από Αθήνα, Θεία, ξαδέφια …) και εγώ ρεκόρ θα έκανα!
ΜΠΡΑΒΟ Φλώρε, αλλά έχε το νου σου στον Ντούρο (μου ζήτησε προπόνηση και την Πρωτοχρονιά) έλεος!!!

Σημ.: Πατήστε το σύνδεσμο για να δειτε τα άλματα. Στην εικόνα του Βίντεο, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε αργή ταχύτητα, για να το δείτε σε αργή κίνηση.
Ευθύμη
, θα περάσω και ένα ακόμη δικό σου άλμα. Κούκλε, στην πρώτη προπόνηση θέλω να μου πεις -τι δεν κάνεις με αποτέλεσμα να μην “περνάς μέσα”. Ψάξε το άλμα σου από το πάτημα και μετά.

MAH01017 TriantA 380o

MAH00999 Ntouros 360o

MAH01005 Mateo 400o

MAH00984 Markop 4xo         MAH00977 Markop 4o

MAH00967 Papag 4o

MAH00991 Pantak 5o

MAH00986 PapadopN 4o

MAH01006 Mpel 480o         MAH00996 Mpelos 460o

MAH00953 Maleas 1o

MAH00955 Xasiwt 2x     MAH00952 Xasiwt 1x

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ (ΦΛΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ)

ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018

print

Written by