ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΟΝΤΩ ΚΑΙ 60Μ. – 7.3.18

Η Προπονητική Ημερίδα στο άλμα επί κοντώ έφερε 17 νέους αθλητές που ο καθένας ξεχωριστά «τα έβαλε» με τον δικό του πήχη στο δικό του ύψος.
Οι πιο μικροί και νέοι στο αγώνισμα με μεταλλικό παλμό (με κοντάρι που δεν λυγίζει) προσπάθησαν να ξεπεράσουν το όποιο ρεκόρ τους.
Οι κάπως προχωρημένοι κάνουν τα πρώτα τους βήματα (άλματα) προσπαθώντας να λυγίσουν το κοντάρι και αυτό με τη σειρά του να τους πετάξει ψηλά. Εδώ και αν θέλει υπομονή και επιμονή! Στη φωτογραφία, Ο Εμμανουήλ Καραλής στο 5.80 που από ότι βλέπετε τα δίνει ΟΛΑ για να φορτώσει το κοντάρι με ενέργεια την οποία ενέργεια με τη σειρά του το κοντάρι θα του τη δώσει πίσω και θα τον πάει “ψηλά” στην καλύτερη περίπτωση…
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το άλμα επί κοντώ είναι ένα απαιτητικό αγώνισμα, ένα δύσκολο αγώνισμα, ένα αγώνισμα για αυτούς που δεν το βάζουν κάτω, ένα αγώνισμα για ΛΙΓΟΥΣ.
Εάν οι δυνάμεις σου χρησιμοποιηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση, με τη σωστή σειρά και τη σωστή  χρονική διάρκεια τότε ο αθλητής “πετάει”. Τότε ο αθλητής χαίρεται το άλμα ανεξάρτητα από το ύψος που βρίσκεται ο πήχης, τότε το άλμα επί κοντώ φαντάζει εύκολο, συναρπαστικό και διασκεδαστικό.

Ο ίδιος αθλητής όμως αν δεν είναι συγκεντρωμένος και κάνει κάτι λάθος σε οποιαδήποτε από τις φάσεις του άλματος ή αν εφαρμόσει τις δυνάμεις του προς λάθος κατεύθυνση ή για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όσο χρειάζεται, τότε το κοντάρι από σύμμαχος γίνεται αντίπαλος.
Το παραμικρό λάθος το παίρνει (το κοντάρι) και το διογκώνει το κάνει τεράστιο και ενώ ο στόχος είναι να περάσεις τον πήχη και να προσγειωθείς μαλακά και ωραία στο στρώμα, σε πάει όπου αυτό θέλει.
Προσεχτικός και ευγενικός με το κοντάρι χαράς θεού το άλμα!
Απρόσεχτος και επιπόλαιος εσύ, τιμωρός το κοντάρι με αποτέλεσμα από ανεπιτυχές άλμα μέχρι προβληματικό και επικίνδυνο άλμα! Το απρόσεχτος και επιπόλαιος μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα σωρό άλλα επίθετα που όλα θα οδηγούν σε επανάληψη λαθών και θα κρύβουν το επικίνδυνο άλμα….

Όμως κανείς δεν γεννήθηκε έτοιμος να κάνει άλμα επί κοντώ και μάλιστα λυγίζοντας και το κοντάρι. Επαφή με το αγώνισμα και επιμονή χρειάζεται κάτι που σε συνδυασμό με την  υπομονή μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση της τεχνικής, που μεταφράζεται σε ασφαλή και υπέροχα άλματα.

Αυτή την επαφή και την εμπειρία των αλμάτων προσπαθούν να αυξήσουν όλοι όσοι συμμετέχουν στις προπονήσεις και στις ημερίδες. Σήμερα περνάω το 1.70, αύριο τα 2.00μ., μεθαύριο τα 2.20 και σκαλί-σκαλί με σύνεση και προσοχή φτάνω να λογίζομαι επικοντιστής. Φτάνω να είμαι ένας από τους λίγους που χαίρονται αυτή την ξεχωριστή αίσθηση του “να ταξιδεύω στον αέρα”.
Υπομονή, εμπιστοσύνη στον εαυτό μας,  προσπάθεια και συγκέντρωση σε κάθε άλμα είναι το μυστικό της επιτυχίας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΚΟΝΤΙΣΤΕΣ.

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (4) ημερίδων Ε.Κ. (28.2.18, 1.3.18, 2.3.18, 7.3.18)

print

Written by