Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ «ΤΑ ΟΡΙΑ» ΣΤΟ ΣΤΙΒΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Ακούω στην κουβέντα των παιδιών, όταν καθορίζουν το πρόγραμμά τους, να λένε π.χ. … και στις 19:00-21:00 «έχω Στίβο».
Προσαρμοζόμαστε λοιπόν στην ορολογία των παιδιών και με το παρόν σημείωμα θα τα βοηθήσουμε να ιεραρχήσουν τους στόχους τους, να βάλουν σε μια σειρά τις σκέψεις τους για να ξέρουν  τί χρειάζεται για να κατακτήσουν την κάθε κορυφή και μέχρι πόσο ψηλά «να επιτρέψουν τον εαυτό τους να ονειρεύεται», ότι μπορούν να φτάσουν.

Όλοι μπορούμε να βάλουμε «υψηλούς» στόχους και το σίγουρο είναι ότι μπορούμε να τους επιτύχουμε, αρκεί να το προσπαθήσουμε σοβαρά και να εδράζονται σε «λογικές» βάσεις.

 

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Η ΓΙΝΕΤΑΙ ;
Ακούω γονείς να λένε:  «το παιδί θέλει πολύ, μπορεί 24 ώρες /24ωρο να τις αφιερώσει στην προπόνηση, μπορεί να γίνει πρώτο»;   Η απάντηση στην ερώτηση -και μόνο που διατυπώνεται έτσι είναι: – ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ !

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο πρωταθλητής ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ και ΓΙΝΕΤΑΙ (με σκληρή δουλειά). Αυτά τα δυο πάνε πακέτο κανένα από τα δύο –από μόνο του- δεν είναι αρκετό για να φτάσεις στην κορυφή.

ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ; – ΜΕ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ; – Η ΜΕ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ;
Βέβαια υπάρχουν  και άλλες  κατηγορίες  «αθλητών» που θέλουν και αυτοί να φτάσουν στην κορυφή. Με δυο λόγια είναι η κατηγορία όσων χρησιμοποιούν «ασανσέρ» με μικρή η μεγαλύτερη ταχύτητα ή και αυτή των «ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ».

 ΟΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ
 Όσοι δεν χρησιμοποιούν τις σκάλες (Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ)  και φτάνουν στην κορυφή «με άλλα μέσα» (με το «ασανσέρ» ή με «αλεξίπτωτο») δεν δικαιούνται να απολαμβάνουν τη «θέα της κορυφής». Όσοι θέλουν να φτάσουν «μηχανοκίνητα» στην κορυφή δεν παίζουν ΤΙΜΙΑ το παιχνίδι του αθλητισμού δεν δικαιούνται να βρίσκονται μεταξύ μας.

Η δική τους πορεία δεν μας αγγίζει, η δική τους πορεία δεν είναι «ο αθλητισμός» με την έννοια του παρόντος σημειώματος αλλά και κανενός άλλου  σημειώματος που ξεπήδησε από τη δική μας πένα.
Με αυτούς που απαξιώνουν και ντροπιάζουν τον αθλητισμό δεν ασχολούμαστε. Εμείς, όλοι οι αγνοί φίλοι του αθλητισμού  και σίγουρα το έμψυχο δυναμικό του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, όταν μιλάμε για κορυφές και στόχους …. πάμε πάντα «με τα πόδια» και όπου φτάσουμε!

 

Την κορυφή, την όποια κορυφή (από το λόφο της γειτονιάς μας μέχρι και την υψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων το Έβερεστ*) έχει μεγάλη σημασία το πώς σχεδιάζουμε να την φτάσουμε.

*(Ας μάθουμε όμως και μερικά πράγματα για το Έβερεστ!).
Το Έβερεστ είναι η ψηλότερη κορυφή της οροσειράς των Ιμαλαΐων και η κορυφή της το υψηλότερο σημείο της Γης πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων. Το ύψος της μεταβάλλεται κατά μερικά χιλιοστά κάθε έτος λόγω της διαδικασίας ορογένεσης που δημιούργησε τα Ιμαλάια και συνεχίζεται και στην εποχή μας καθώς η Ινδική τεκτονική πλάκα συγκρούεται με αυτήν της Ασίας.
Τα 8.850 μέτρα είναι στα δύο τρίτα του ύψους της Τροπόσφαιρας. Σε αυτό το ύψος, ο αέρας είναι αραιός και η έλλειψη οξυγόνου, οι δυνατοί άνεμοι και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες εμποδίζουν την ανάπτυξη χλωρίδας ή πανίδας στις ανώτερες πλαγιές.

Όταν μιλάμε για κορυφή και επίτευξη του στόχου φέρνουμε αμέσως στο μυαλό μας «σκαλιά», αμέτρητα σκαλιά που καταλήγουν σε πλατύσκαλα. Κάθε πλατύσκαλο είναι και ένας στόχος από όπου, αφού χαρεί τη «θέα» και πάρει τις ανάσες του ο αθλητής, ξεκινάει για το επόμενο πλατύσκαλο -τον επόμενο στόχο του- που κάποτε… μακάρι να είναι και η τελευταία κορυφή…

ΣΤΟΝ ΑΣ ΡΗΓΑΣ – ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ …

Ας γνωρίσουμε τα σκαλιά που πρέπει να ανέβουμε για να φτάσουμε στην κάθε κορυφή. «Κορυφή» θα ονομάζουμε την επίτευξη κάθε στόχου, το πλατύσκαλο ή το μπαλκόνι από το οποίο θα μπορούμε να χαρούμε τη θέα (από όσο ψηλά φτάσαμε)!

ΞΕΚΙΝΑΩ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Και επειδή αν κάνουμε αθλητισμό ή πρωταθλητισμό με το μάτι μας «καρφωμένο στην όποια κορυφή» θα χάσουμε τη διαδρομή, που έχει απείρως μεγαλύτερη αξία από τον τελικό προορισμό, η δική μας συμβουλή προς τους αθλητές είναι:

Επιλέξτε όποια διαδρομή θέλετε που οδηγεί στο στόχο σας, όμως γνωρίστε και χαρείτε τη διαδρομή αυτή θα σας γεμίσει. Στο στόχο μπορεί να μη φτάσετε ποτέ, αν όμως ζείτε την καθημερινότητα της διαδρομής θα έχετε απολαύσει ένα υπέροχο ταξίδι μέχρι να φτάσετε στην όποια κορυφή.
Όμως αν τύχει και δε φτάσετε στο στόχο σας δε θα σας νοιάξει καθόλου, θα έχετε κερδίσει τόσα πολλά από τη διαδρομή που ο τελικός στόχος θα φαντάζει … μικρός και χωρίς ιδιαίτερη σημασία.

Όμως για να γίνεις «πρώτος» πρέπει από κάπου να ξεκινήσεις.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά τα σκαλιά που πρέπει να ανεβεί ένας αθλητής μέχρι να φτάσει στην κορυφή, αν ποτέ φτάσει!
Από το να γνωρίσουμε το Στίβο μέχρι να αξιωθούμε να συμμετέχουμε στις Μεγάλες διοργανώσεις που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (που παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες στους δέκτες μας) ή οι Ολυμπιακούς αγώνες που είναι «η τούρτα με το κερασάκι μαζί».

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ (ΤΟΝ ΣΤΙΒΟ).
Σιγά μη σας ξαναγράψω τα όσα υπάρχουν εδώ και χρόνια δημοσιευμένα στη σελίδα μας και με χαρά τα βλέπω να αναδημοσιεύονται και σε άλλε αθλητικές σελίδες  που όμως (μόνο σε μερικές αναφέρουν την πηγή)!
Όσοι θέλετε βοήθεια στην ερώτησή σας «που να πάω το παιδί μου;» πατήστε ΕΔΩ.

ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΣΤΙΒΟ  – ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ
Εφόσον ισχύουν (τα του τίτλου) και θέλει το παιδί να γνωρίσει όλες εκείνες τις «Αξίες» που εμπεριέχονται στο Στίβο, θα πρέπει να συμμετέχει σε αγώνες.
Στην αρχή σε ανεπίσημους αγώνες με τους συναθλητές του, όπου θα μάθουν τα βασικά και στη συνέχεια σε επίσημους αγώνες που είναι «το σφυρί και το αμόνι» που θα διαπλάσουν το χαρακτήρα του.

Εδώ χρειάζεται η κατάλληλη φωτιά, τα κατάλληλα εργαλεία (το σφυρί και το αμόνι) και η ξεχωριστή δημιουργική ικανότητα (του σιδερά) του “παιδαγωγού” προπονητή.

ΒΓΑΖΩ ΔΕΛΤΙΟ
Το επόμενο βήμα είναι να βγάλει Δελτίο Αθλητή το οποίο θα του επιτρέπει να συμμετέχει και σε επίσημους αγώνες. [όσοι ακόμη δεν κάνατε Αίτηση στον ΣΕΓΑΣ μέσω του συλλόγου που επιλέξατε, ζητήστε πληροφορίες για την έκδοση Δελτίου αθλητή.  Οι τελευταίες οδηγίες του ΣΕΓΑΣ για την έκδοση Δελτίου θα τιε βρείτε ΕΔΩ

Σημ.:  Στην τελευταία Γ.Σ. του ΣΕΓΑΣ 24.3.2018 πέρασαν μερικές αλλαγές στο καταστατικό σχετικές με την έκδοση Δελτίων (π.χ. αλλαγή στην ηλικία, από 6 ετών!,  από το 2020 είναι δυνατόν να θεσμοθετηθούν ειδικά παράβολα-εισφορές για την έκδοση νέων δελτίων αθλητικής ιδιότητας  κ.α.), οι οποίες όταν θα ανακοινωθούν από τον ΣΕΓΑΣ επίσημα, θα σας τις κοινοποιήσουμε.

Ο ΣΤΙΒΟΣ έχει το προνόμιο να είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ:

  • Αντικειμενική είναι και η ανάδειξη του νικητή γιατί αντικειμενική είναι και η μέτρηση της επίδοσης π.χ. σε ένα δρόμο, σε μία ρίψη ή σε ένα άλμα,  είναι αυτή που μας δείχνει το χρονόμετρο ή η μεζούρα.
  • Στον καθορισμό του νικητή στο στίβο δε χωρούν «υποκειμενικές» κρίσεις δεν υπεισέρχεται ο παράγοντας «εγώ νομίζω» ότι ο  Α΄ αθλητής είναι καλύτερος από τον Β΄. Η μεζούρα καθορίζει τον νικητή, όποιος πηδήξει μακρύτερα αυτός είναι και  ο νικητής.
  • Το χρονόμετρο και η μεζούρα δίνουν την πολυτέλεια να γίνεται «ο χαμός» σε έναν αγώνα χωρίς να χρειαστεί να ακουμπήσει ο ένας αθλητής τον άλλον. Στο στίβο δεν χρειάζεται να κάνεις «μαύρο στο ξύλο» τον συναθλητή σου για είσαι ο  νικητής. Αρκεί η μεζούρα να δείξει περισσότερα εκατοστά στη δική σου προσπάθεια από ότι στην προσπάθεια του συναθλητή σου και είσαι εσύ ο νικητής.

Ο κάθε αθλητής μπορεί, ακόμη χωρίς επίσημο αγώνα, να δει την πρόοδό του και τη βελτίωσή του μέσα από τη διαρκή προσπάθεια  (την  προπόνηση), εξετάζοντας το χρονόμετρο ή τη μεζούρα. Ούτε καν αντίπαλο χρειάζεται για να διαπιστώσει ότι βελτιώθηκε ότι έγινε καλύτερος … το δείχνει η μεζούρα και το χρονόμετρο.

 ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ

ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ «ΤΑ ΟΡΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ»
Έχοντας λοιπόν αδιάψευστο μάρτυρα τη μεζούρα και το χρονόμετρο (ανάλογα με το αγώνισμα) ξέρω ανά πάσα στιγμή «πόσο καλός είμαι». Ξέρω ακόμη και χωρίς να συμμετέχω σε επίσημο αγώνα το «πόσο καλός» είμαι, συγκρίνοντας την επίδοσή μου με τις Λίστες των ΟΡΙΩΝ που έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια των «μέσων όρων» των επιδόσεων των αθλητών σε κάθε ηλικιακή κατηγορία.
Αθλητές αλλά και γονείς μπορείτε να έχετε τη δική σας πληροφορία ως προς το “πόσο καλός είμαι» ανά πάσα στιγμή, συγκρίνοντας την επίδοσή σας με τους μέσους όρους «ΤΑ ΟΡΙΑ» των επιδόσεων που καθορίζει ο ΣΕΓΑΣ (της βαθμολογίας των διασυλλογικών, της υψηλής πριμοδότησης στα διασυλλογικά, της πρόκρισης για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα, κ.α.).

ΤΑ ΟΡΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ (Ο.Δ.)
Με οδηγό τις επιδόσεις των αθλητών για κάθε ηλικιακή κατηγορία έχουν δημιουργηθεί πίνακες με «ΟΡΙΑ» τα οποία καθορίζουν και αξιολογούν τις επιδόσεις των αθλητών. Για να βαθμολογηθεί έστω και με 1 βαθμό κάποια επίδοση στα διασυλλογικά πρωταθλήματα (που είναι η κατώτερη κλίμακα των αξιολογούμενων αγώνων)  θα πρέπει να είναι από κάποιο ΟΡΙΟ και επάνω. Τα όρια των Διασυλλογικών για κάθε αγώνισμα και για κάθε κατηγορία θα τα βρείτε ΕΔΩ.
ΟΡΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΕΓΑΣ 2018

 ΤΑ  ΟΡΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ. (Ο.Υ.Π.)
Στα διασυλλογικά, βαθμολογούνται οι 12 (± ανάλογα και αν δεν υπάρχουν 12 όσοι πιάσουν τα όρια ) με βαθμούς που φθίνουν π.χ. 13, 11,10 …2,1, και ίσως με 1 βαθμό όλοι όσοι θα πιάσουν τα ΟΡΙΑ ή μέχρι τον 16ο . Αν όμως είναι π.χ. 5 η βαθμολογία ξεκινάει από το 6,4,3,2,1 (Ο 1ος  πάντα παίρνει 2 βαθμούς περισσότερους από το 2ο).
Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που σε κάποιο τεχνικό αγώνισμα π.χ. Σφύρα, εμπόδια, επί κοντώ κ.α. να μην υπάρχουν 12 αθλητές που πιάνουν τα όρια. Αν π.χ. υπάρχουν μόνο (2) δύο τότε ο 1ος θα πάρει 3 βαθμούς και ο 2ος (που είναι και τελευταίος) 1 βαθμό.
Πιθανά όμως οι επιδόσεις του ενός ή και των δύο να είναι πολύ καλές. Σίγουρα δεν ευθύνονται οι λίγοι αθλητές που δεν υπάρχουν και άλλοι.  Αυτοί με την επίδοση τους αποδεικνύουν ότι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την πρώτη θέση και στους 10 ή και στους 20.
Τη δίκαιη λύση, σε αυτές τις περιπτώσεις τη δίνει το ΟΡΙΟ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗΣ.
Εκτός από το όριο βαθμολογίας των διασυλλογικών υπάρχει και ένα 2ο όριο (πιο αυστηρό) που εφόσον οι αθλητές επιτύχουν επίδοση ίση ή και καλύτερη από αυτό, παίρνουν τους περισσότερους βαθμούς που θα έπαιρναν αν στο αγώνισμα ήσαν π.χ. 12 αθλητές (δηλαδή 13 βαθμούς ο 1Ος και 11 ο 2ος).
Αν υπάρχει και 3ος αθλητής που έπιασε το όριο βαθμολογίας αλλά όχι το υψηλό, αυτός θα πάρει τον 1 βαθμό του τελευταίου. Βλέπετε στο παράδειγμά μας, ο 2ος παίρνει 11 βαθμούς και ο 3ος μόνον 1 βαθμό (γιατί δεν έπιασε το υψηλό ΟΡΙΟ).
Όσοι δεν πιάσουν τα όρια βαθμολογίας των διασυλλογικών δεν βαθμολογούνται, αν δηλαδή υπήρχε και 4ος που δεν έπιασε το όριο αυτός δεν θα είχε βαθμό. Άρα θα είχαμε:( 1ος 13, 2ος 11, 3ος 1, 4ος χωρίς βαθμό).

ΠΟΤΕ ΛΟΓΙΖΟΜΑΙ «ΑΘΛΗΤΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΓΑΣ;
Με άλλα λόγια για τον ΣΕΓΑΣ και το σύστημα  αξιολόγησης των συλλόγων, όποιος «αθλητής» δεν πιάνει κάποια ελάχιστα όρια επίδοσης και συνεπώς δεν προσφέρει σε αξιολόγηση στο σύλλογό του, δεν λογίζεται ως «αθλητής»!
Σε κάθε διασυλλογικό πρωτάθλημα σύλλογοι που δηλώνουν 20 ή 30 παιδιά –χωρίς ξεχωριστά προσόντα– συγκεντρώνουν ελάχιστους βαθμούς  και άλλοι σύλλογοι με 3-4 παιδιά «εφόσον είναι καλοί αθλητές» μπορούν αν συγκεντρώσουν 50 και 60 βαθμούς! Και εδώ ξεκινάει το “παιχνίδι” που καθορίζεται από την “Φιλοσοφία του Συλλόγου” που θα τη βρείτε στο Καταστατικό, στον Εσωτερικό του Κανονισμό (αν έχει)  αλλά και στη Φιλοσοφία των ανθρώπων που ανα περιόδους διοικούν το σύλλογο.  Γονείς και κηδεμόνες ΨΑΞΤΕ τη φιλοσοφία των συλλόγων, όλα τα άλλα διαφέρουν μεν αλλά είναι “ήσσονος σημασίας”.

ΤΑ ΟΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (Ο.Π.)
Στον ίδιο πίνακα Ο ΣΕΓΑΣ ορίζει και τα ΟΡΙΑ για να δικαιούται κάποιος αθλητής να συμμετέχει και σε Πανελλήνιους αγώνες. Τα όρια αυτά κάθε χρονιά αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τις φουρνιές των αθλητών.
Η επιτροπή που καθορίζει τα ΟΡΙΑ αποφασίζει ανάλογα με τον αριθμό των αθλητών που επιθυμούν να έχουν στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Αν π.χ. θέλουν να έχουν 20-25 αθλητές καθορίζουν «ως ΟΡΙΟ» την επίδοση που αντιστοιχεί στον 25ο αθλητή.
Στις περισσότερες περιπτώσεις το ΟΡΙΟ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗΣ και το ΟΡΙΟ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ είναι το ίδιο. (Σε μερικές περιπτώσεις τα όρια αυτά είναι διαφορετικά).
Για το 2018 υπάρχουν διαφορετικά όρια στα αγωνίσματα (5.000 μ. ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, σε όλα τα άλματα στις ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ,  το Μήκος και το ΚΟΝΤΩ στις ΠΚ/Α, κ.α.).

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΓΩΝΕΣ
Με την έναρξη κάθε αγωνιστικής χρονιάς ο  1ος  στόχος για κάθε αθλητή είναι τα όρια βαθμολογίας  για τα διασυλλογικά (ο.Δ.) της κατηγορίας του.
Όσοι καταφέρουν με την προπόνηση να φτάσουν τον 1ο  τους στόχο, βάζουν ως στόχο το ΟΡΙΟ για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα (2ος στόχος).
Η συμμετοχή σε Πανελλήνιους αγώνες είναι το πρώτο επίπεδο διάκρισης για τους νέους αθλητές.  Εφόσον το καταφέρουν, ήδη έχουν διακριθεί είναι στους 20-25 καλύτερους της Ελλάδας. Εάν δε καταφέρουν να μπουν και στον τελικό των Πανελληνίων πρωταθλημάτων η διάκρισή τους γίνεται ακόμη πιο αισθητή.

Στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ υπάρχει πρόβλεψη στον Εσωτερικό Κανονισμό που επιβραβεύει τους αθλητές που συμμετέχουν στον Τελικό σε Πανελλήνιους αγώνες:
α) Με βράβευση στην ΠΙΤΑ του συλλόγου και
β) Για τους αθλητές από την ηλικία των (Π/Κ) και πάνω  με το να απαλλάσσονται από την μηνιαία συνδρομή.

Για όσους τα κατάφεραν με το όριο των Πανελληνίων (Ο.Π.)  … υπάρχει και άλλο κίνητρο.  Επόμενος στόχος ενός καλού αθλητή που έπιασε το όριο των Πανελληνίων (Ο.Π.). π.χ. των ΠΠ/Α είναι να πιάσουν και τα όρια της κατηγορίας των (Π) ή των Εφήβων κ.ο.κ.
Εφόσον τα πιάσουν, δικαιούνται να αγωνιστούν και στο μεγαλύτερο για την ηλικία τους πρωτάθλημα ας είναι μικρότεροι κατά 2-3 χρόνια. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αθλητές των μικρών κατηγοριών κερδίζουν σε Πανελλήνια πρωταθλήματα και τους μεγαλύτερους σε ηλικία συναθλητές τους, τότε μιλάμε για ξεχωριστές επιδόσεις και αθλητές με ξεχωριστά προσόντα π.χ. Εμμανουήλ Καραλής ο «Φλώρος» στο επί κοντώ, αν και έφηβος ήταν το 2018 5ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του κλειστού των Ανδρών! Μπράβο στον «Φλώρο»!

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ Η ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ

Κάθε χρόνο δημοσιοποιούμε την Λίστα με τις επιδόσεις και τα όρια των αθλητών μας για να τους κεντρίσουμε να προσπαθήσουν να επιτύχουν ΤΑ ΟΡΙΑ (πρώτα τα εύκολα και με προπόνηση και τα δυσκολότερα). Ο αθλητισμός και η βελτίωση των επιδόσεων στηρίζεται στο:   «προσπαθώ να ΞΕΠΕΡΝΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ».  Έτσι βελτιώνω την επίδοσή μου, έτσι φτάνω να ξεπερνώ τα ΟΡΙΑ και γενικά έτσι χαίρομαι το κάθε σκαλί στον ανηφορικό, δύσκολο αλλά συγχρόνως ενδιαφέροντα δρόμο, προς την επίτευξη του στόχου μου για την κάθε περίοδο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα επιδόσεις τους σε επίσημους ή ανεπίσημους αγώνες, οι αθλητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ που «έχουν» τα ΟΡΙΑ του αγωνίσματος των ή είναι κοντά σε αυτά είναι:
ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΠΟΥ για το 2018 «ΕΧΟΥΝ» ΤΑ ΟΡΙΑ Η ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ (γίνεται η ενημέρωση, σε λίγο)

Για να τους συμπεριλάβει ο ΣΕΓΑΣ στη λίστα όσων δικαιούνται να δηλωθούν για τους Πανελλήνιους αγώνες θα πρέπει  να επιτύχουν ΤΑ ΟΡΙΑ  σε «επίσημους αγώνες» δηλαδή σε οποιονδήποτε αγώνα που διοργανώνεται με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ή του ΣΕΓΑΣ (διασυλλογικά, Ελληνικά Grand Prix, Πανελλήνια πρωταθλήματα, επώνυμους αγώνες, επίσημες ημερίδες, διεθνείς αγώνες, σχολικούς αγώνες  (Γ΄ Φάσης και Πανελλήνιους),  κ.α.

Μικροί και μεγάλοι (σε ηλικία αθλητές),

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΣΑΣ.

Θεσσαλονίκη
30.4.2018
Με Τιμή
Κατσίκας Φώτιος

print

Written by