ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ ΝΕΦΕΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΡΟΣ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (Π/Κ) – ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ δίνει την ευκαιρία στους αθλητές του -που προσπαθούν- να ζήσουν τα συναισθήματα ενός Πανελληνίου Πρωταθλήματος από κοντά. Τους οδηγεί στον αγώνα για  να “κονταροχτυπηθούν” με τους άλλους διεκδικητές της διάκρισης στο αγώνισμα τους, να γνωρίσουν μέσα από τον αγώνα τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους ώστε στη συνέχεια να αποφασίσουν εάν θα είναι απλοί θεατές στον αγώνα των άλλων για τη διάκριση ή θα θελήσουν να είναι και αυτοί ανάμεσα στους διεκδικητές της …  (με ιδρώτα και σοβαρή προσπάθεια).

Η συμμετοχή σε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι από μόνη της μια διάκριση. Όταν όμως αθλητές/τριες από όλη την Ελλάδα επιδιώκουν τη νίκη και τη διάκριση μόνον όσοι έχουν τα ανάλογα προσόντα, την αποφασιστικότητα και δούλεψουν σκληρά, μπορούν αν ελπίζουν στην όποια επιτυχία. Η συμμετοχή σε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι η πρώτη πραγματική δοκιμασία μέσω της οποίας θα αξιολογήσει ο καθένας  το είναι του στον αθλητισμό αλλά και σε κάθε πτυχή της ζωής του.

ΜΟΥΡΟΥΔΕΛΗ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΠΕΕΣΕ, ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ (ΟΜΑΔΑ 4Χ100)

dav

4Χ100 (Π) ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΜΑΛΕΑΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ, ΧΑΣΙΩΤΗΣ.

Από τους αθλητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ ην καλύτερη παρουσία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Π/Κ έκαναν οι:

Σκλαβούνου Νεφέλη Ευδοξία (2003) που αγωνίστηκε στο επί κοντώ στην κατηγορία (Κ) αν και είναι ακόμη ΠΚ/Α. Πολλά τα ΑΝ ΚΑΙ για τη Νεφέλη. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις 26 Ιανουαρίου 2018 και πέτυχε 2.35. Μέσα σε 5 μήνες κατάφερε όχι μόνο τα όρια των Πανελληνίων να πιάσει αλλά και να περάσει στον Τελικό των (Κ)με 3.20 που ήταν ατομικό της ρεκόρ.  [Κατάφερε να είναι στις 12 ανάμεσα σε 26 κορασίδες].

Στον Τελικό ήταν ακόμη καλύτερη! Με νέο ατομικό ρεκόρ 3.30 κατάφερε να είναι 8η στην μεγαλύτερη κατηγορία των (Κ) και μάλιστα σ το άλμα επί κοντώ που είναι από τα πλέον τεχνικά αγωνίσματα όπου η επιτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

ΤΟ ΜΠΡΑΒΟ που απευθύνουμε στη Νεφέλη δεν είναι από τα συνηθισμένα Μπράβο που απλόχερα μοιράζουμε σε κάθε προσπάθεια, για παιδαγωγικούς λόγους. Είναι ένα ΜΠΡΑΒΟ θαυμασμού και αναγνώρισης της προσπάθειας της Νεφέλης και το προβάλουμε ως παράδειγμα για όλα τα παιδιά που νομίζουν ότι η επιτυχία είναι ένα άπιαστο όνειρο.

Τα άλλα μας κορίτσια που αγωνίστηκαν στο επί κοντώ  (Αλεξάνδρα και Μαρία) αλλά και στην 4Χ100 (Αλεξάνδρα, Μαρία, Μυρτώ, Νεφέλη) αγωνίστηκαν μεν δεν κατάφεραν να διακριθούν δε. Η ομάδα σκυταλοδρομίας πέτυχε 54”79 χρόνος που δεν ήταν αρκετός για να την κατατάξει σε καλύτερη θέση από την 34η, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διάκριση.
Έχασαν μία ευκαιρία, όμως το τραίνο θα περάσει ξανά και ξανά … είναι στο χέρι τους να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε την επόμενη φορά να καταφέρουν να ανεβούν και αυτές στο βαγόνι της επιτυχίας.

Στα αγόρια είχαμε σχεδόν το ίδιο σενάριο.
Μόνον ο Γιάννης Ντούρος (2003) κατάφερε να περάσει στον Τελικό του αγωνίσματός του (το άλμα επί κοντώ) με 3.90, και να καταλάβει στον Τελικό τη 10η θέση  με 3.70 (μετά πήγε στα 4.00 που όμως δεν τα πέρασε).
Από τα άλλα μας αγόρια ο Ματέο και ο Θανάσης δεν κατάφεραν να περάσουν στο επί κοντώ το 3.90 για να διεκδικήσουν μια θέση στη 12άδα του Τελικού, αν και είχαν καλύτερο ρεκόρ από τον Γιάννη (4.30 και 4.24 αντίστοιχα). Λίγο ο αέρας που υπήρχε την ώρα του αγώνα, λίγο η μη αποφασιστικότητα που επέδειξαν έγινα αιτία να μην προλάβουν και αυτοί να ανέβουν στο τραίνο….
Ετοιμαστείτε για το επόμενο τραίνο κούκλοι, το ΣΚ που μας έρχεται είναι το επόμενο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αυτό των (ΠΠ-ΠΚ/Α) στην Καβάλα. Τραίνα υπάρχουν πολλά, όποιος πραγματικά «το θέλει» είναι στο χέρι του να μπορέσει να ανέβει την επόμενη φορά, πρέπει όμως να είναι έτοιμος…
Τα αγόρια μας της 4Χ100 αγωνίστηκαν μεν η προσπάθειά τους όμως δεν ήταν ικανή να τους κατατάξει σε καλύτερη θέση από την 23η με 48”16. Το συμπέρασμα είναι ότι χωρίς δουλειά σοβαρή πουθενά δεν συναντάς τη διάκριση…

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (Π/Κ) 23-24.6.2018

print

Written by