TEST COOPER 2018 – ΑΝΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

Μετά την ολοκλήρωση και της 2η εβδομάδας  της αντοχής, όλοι όσοι είναι γεννημένοι από το  2006 και  πάνω θα δοκιμαστούν στην αντοχή με το Test Cooper.
Το Test Cooper θα γίνει για όλους τους αθλητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ τη Δευτέρα, την Τρίτη και την  Τετάρτη (8,9,και 10 Οκτωβρίου) για να μην το χάσει κανείς,  την ώρα της προπόνησης, στο Κεντρικό.

Κανένας αθλητής δεν θα ενταχθεί σε ξεχωριστή ομάδα αγωνισμάτων εάν δεν διαθέτει τα βασικά στοιχεία μιας καλής φυσικής κατάστασης.

Όσοι δεν πιάσουν τα όρια, σε οποιαδήποτε φυσική ικανότητα, θα τους δοθεί ακόμη μια ευκαιρία να τα πιάσουν, αν θέλουν να ενταχθούν στην αντίστοιχη  ομάδα αγωνισμάτων.

Με άλλα λόγια, προσπαθήστε σοβαρά και στην αντοχή, στη δύναμη, κ.λ.π.  ακόμη και αν δεν σας αρέσει καθόλου η αντοχή ή η δύναμη….

Μια καλή Φυσική κατάσταση, που θα την δείξετε στο test Cooper (μην αγχώνεστε, οι προπονητές έχουν τις απαιτήσεις τους ανάλογα και με το σωματότυπο ή τον χρόνο προπόνησης των αθλητών), είναι το εισιτήριο σας να προχωρήσετε και να φτάσετε στο αγώνισμα που σας αρέσει και ίσως για το οποίο διαθέτετε τα φυσικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται.

Το καμπανάκι ή η καμπάνα χτυπάει για όσους με την πρώτη δυσκολία παρατούν την προσπάθεια στη μέση, αυτοί δεν θα … πάρουν ποτέ πτυχίο!!!

Το Test Cooper  θα μας βοηθήσει να βγάλουμε συμπεράσματα επιλογής των αγωνισμάτων:

  • Όσοι δείξουν ότι η αντοχή τους  είναι πολύ κάτω από το Μ.Ο. θα συνεχίσουν σε ένα γενικό πρόγραμμα βελτίωσης της Γενικής Φυσικής κατάστασης.
  • Όσοι πιάσουν τα «συντηρητικά» όρια που θα τους βάλουν οι προπονητές τους , θα προκριθούν  για να συνεχίσουν σε άλλες μορφές φυσικών ικανοτήτων (δύναμη, αλτική ικανότητα, ταχύτητα) κ.α.

Όσοι περάσουν  τα «συντηρητικά» όρια, θα μας δείξουν ότι έχουν την Φυσική ικανότητα «ΑΝΤΟΧΗ»  για να ασχοληθούν σοβαρά με δρόμους  αντοχής ή την παρατεταμένη ταχύτητα, εφόσον τους αρέσει.

Κανείς δεν θα υποχρεωθεί να ασχοληθεί με αγώνισμα που δεν του αρέσει, αλλά και κανένας δεν θα περάσει σε αγώνισμα αν του λείπει κάποιο από τα απαραίτητα στοιχεία του αγωνίσματος.

ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

Το Test Cooper είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος σε ομάδα αγωνισμάτων σύμφωνα με τα ξεχωριστά του προσόντα.

Για όσους πιάσουν το όριό τους,  που θα καθοριστεί από τους προπονητές, θα ακολουθήσει ένα 15ήμερο Γενικής Δύναμης και …  έπεται συνέχεια με αλτική ικανότητα, Ταχύτητα, ικανότητα για τεχνικά αγωνίσματα,  κ.λ.π.

print

Written by