ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ – ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ «ΡΗΓΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ 2019» 9.6.19

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ (2007-2008-2009) ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ 
  ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ «ΡΗΓΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ 2019» 9.6.19

 

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Καλούνται όλοι οι Φορείς (Σχολεία, ιδρύματα σύλλογοι) αλλά και οι συνάδελφοι (Γυμναστές, Δάσκαλοι, προπονητές, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.) που έχουν πρόσβαση σε παιδιά Δημοτικού σχολείου ηλικίας (10-11-12 χρόνων) και θα ήθελαν να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά τους να γνωρίσουν το άλμα επί κοντώ, να επικοινωνήσουν μαζί μας  fotkatsi@phed.auth.gr τηλ. 6932626625.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΑΙΖΩ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ»
Η εκδήλωση «Παίζω επί κοντώ» θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής 9.6.19 από τις 13:30-15:00 στο Καυτανζόγλειο (πριν από το πρόγραμμα  των αγώνων).
Το πρόγραμμα «Παίζω επί κοντώ»  περιλαμβάνει: Εξοικείωση των παιδιών με τα βασικά του αγωνίσματος με έμφαση στο ρυθμό και προοδευτικές ασκήσεις  που καταλήγουν σε ολοκληρωμένα «άλματα» και πέρασμα πήχη (λάστιχου).

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Θα λειτουργήσουν 4 μηχανισμοί «Σπαστό κοντάρι» και σε κάθε μηχανισμό συμμετέχουν 15-20 άτομα.
Σταδιακά -με περπάτημα- τα παιδιά εκτελούν ασκήσεις απλές για την εκμάθηση του ρυθμού του αγωνίσματος. Εκτελούν εύκολες βασικές ασκήσεις μιμητικά (χωρίς κοντάρι)  π.χ. πιάνω «σωστά», πατάω «σωστά» και ταξιδεύω σε απόσταση, προσγειώνομαι με τα δύο πόδια σε μαλακή επιφάνεια.
Προοδευτικά: Μαθαίνω να τρέχω, να πατάω και να απογειώνομαι (μιμητικά). Επαναλαμβάνω το ίδιο με στόχο να πιάσω το κοντάρι, μαθαίνω την εξάρτηση από το κοντάρι (που ελέγχει ο προπονητής), μαθαίνω να μαζεύω τα πόδια (τα γόνατα στο στήθος)  για να περάσω το λάστιχο σε 40-50 εκ. και ίσως σε μία προπόνηση να «γυρνάω» για πέρασμα του «πήχη» με την κοιλιά.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ “ΠΤΗΣΕΙΣ”
Εφόσον πάρω τον «ρυθμό» αρχίζω να απογειώνομαι και προσπαθώ να ανέβω στο μεγάλο στρώμα. Στη συνέχεια προσπαθώ να περάσω το λάστιχο (σε μεγάλο στρώμα)!  Όλοι συνεχίζουν μέχρι να πετύχουν το στόχο τους. Όσοι δείχνουν να τα καταφέρουν εύκολα, ανεβάζουν τον πήχη με στόχο να περάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται. Όσοι τα καταφέρουν εύκολα προκρίνονται για την επόμενη φάση (σε Ημιτελικό και Τελικό) και δοκιμάζουν περισσότερες ασκήσεις.
ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ (που θα φτάσουν οι 10-12 καλύτεροι/ες) γίνεται αγώνας με πέρασμα λάστιχου και στα τελευταία άλματα με πήχη (για να έχουμε αντικειμενική κρίση για τους νικητές).

Όλοι χαίρονται το «παίζω επί κοντώ» ανεξάρτητα από τον τύπο του παιδιού.

Οι περισσότεροι ζουν εμπειρίες που δύσκολα θα συναντούσαν.

Μερικοί που τα καταφέρνουν εύκολα κατενθουσιάζονται.

Κάποιοι (λίγοι) που «το έχουν» δεν ξεκολλούν! Βρήκαν αυτό που τους γεμίζει , ΙΣΩΣ αυτό με το οποίο θα ήθελαν να ασχοληθούν.
Η συνέχεια εξαρτάται από «το περιβάλλον» του κάθε παιδιού.

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ:  Φεύγοντας όλα τα παιδιά θα έχουν γνωρίσει σε «εύκολες και ελεγχόμενες συνθήκες» το άλμα επί κοντώ, κάτι που δύσκολα θα συναντήσουν στην καθημερινότητά τους.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ:
Όσοι Φίλοι κρίνετε ότι αξίζει να δώσετε στα παιδιά σας αυτή την ευκαιρία … αρπάξτε την.

Η ΔΗΛΩΣΗ
Ήδη εστάλησαν προσκλήσεις σε Δημοτικά (τα οποία προηγούνται στη σειρά συμμετοχής, εφόσον απαντήσουν μέχρι την Τρίτη 4 Ιουνίου).

Στη συνέχεια θα συμπεριληφθούν όσοι επικοινωνήσουν μαζί μας, με την ημερομηνία της δήλωσης να αποτελεί το κριτήριο επιλογής (σε περίπτωση που θα εμφανιστεί μεγάλος αριθμός παιδιών). Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού παιδιών (και για να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους όσους θα ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν),  ίσως περιορίσουμε τον αριθμό των παιδιών από κάθε Φορέα.

Την ΤΡΙΤΗ 4.6.19 μετά τις 14:00, θα ανακοινωθούν οι ΔΗΛΩΘΕΝΤΕΣ αλλά και οι επιλεγέντες από όσους δήλωσαν.

ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ «ΡΗΓΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ» που με το παράδειγμά του και την εν γένει συμπεριφορά του ως αθλητής και ως άνθρωπος,  προσέφερε «ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ» ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και ιδιαίτερα στο ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ.

print

Written by