ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2019

Πλησίασε ο καιρός για να αναμετρηθούν οι αθλητές που είναι συνεπείς στις προπονήσεις,  με τη μεζούρα και το χρονόμετρο και να επιδιώξουν να «πιάσουν» ΤΑ ΟΡΙΑ που θα τους δώσουν το εισιτήριο για τη συμμετοχή τους στα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Τα ΟΡΙΑ πρέπει να επιτευχθούν σε επίσημους αγώνες (όχι μόνο στην προπόνηση) από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου (Μάρτιο) μέχρι και μία εβδομάδα πριν από το κάθε  Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που αναφέρεται στην ηλικία των αθλητών.

ΙΟΥΝΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΟΣ – ΟΙ ΜΗΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.

Γονείς και κηδεμόνες, η συμμετοχή των παιδιών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα είναι η επιβράβευση των προσπαθειών τους στις προπονήσεις όλης της χρονιάς. Όλοι μας έχουμε ανάγκη στόχων για να μας ωθούν να προσπαθούμε και να βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Τακτοποιήστε έτσι το οικογενειακό πρόγραμμα ώστε εφόσον ο αθλητής ή η αθλήτρια «επιλεγεί» να συμμετάσχει στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και δηλωθεί από το σύλλογο να μπορούν να ζήσουν το όνειρό τους. (Όσοι πιάσουν τα όρια δηλώνονται σίγουρα,  μπορούν όμως να δηλωθούν και 2,3 άτομα «χωρίς τα όρια» συνήθως δηλώνονται  όσοι είναι συνεπείς στις προπονήσεις και οι επιδόσεις τους είναι πιο κοντά στα όρια…).  Μην τους στερείτε την επιβράβευση των προσπαθειών τους στις προπονήσεις γιατί εκείνο το ΣΚ εσείς προγραμματίσατε να πάτε για … μπάνιο! Μπάνιο κάνετε και άλλο ΣΚ οι Πανελλήνιοι όμως αγώνες είναι μία φορά το χρόνο.

Υπενθυμίζω ότι οι αθλητές έχουν μόνο (2) δύο ευκαιρίες το χρόνο να αγωνιστούν και για το σύλλογο, αυτές είναι: 1) Οι Διασυλλογικοί αγώνες και 2)τα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Όλοι οι άλλοι αγώνες είναι  για τους αθλητές χωρίς να μπορούν να προσφέρουν κάτι στην αξιολόγηση του συλλόγου.

Και για να μαθαίνετε κάτι αφού εσείς οι γονείς και κηδεμόνες είστε οι χρηματοδότες του Ελληνικού αθλητισμού. Οι σύλλογοι αξιολογούνται ανάλογα με τις επιδόσεις και την κατάταξη των αθλητών τους  στους δύο προαναφερόμενους αγώνες και στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς οι (377 ±  σύλλογοι) ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ  ανάλογα με τους βαθμούς αξιολόγησης που συγκέντρωσαν στους αγώνες. Ανάλογα με τη σειρά κατάταξης επιχορηγούνται από τον ΣΕΓΑΣ π.χ. ένας σύλλογος που θα συγκεντρώσει 1000 βαθμούς και θα είναι 100ος θα επιχορηγηθεί με 150 ευρώ το μήνα! Όμως είναι κοροϊδία να μιλάμε για στήριξη του συλλόγου με 150 ευρώ τον μήνα όταν τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν ούτε για 1 προπονητή! Οι άλλοι 8-9-10 για να βρίσκεται ο κάθε σύλλογος σε αυτή τη θέση από πού θα πληρωθούν; Τώρα καταλαβαίνετε γιατί ο κάθε σύλλογος  φροντίζει να λειτουργεί μέσα από το θεσμό των συνδρομών (πληρώνουν οι γονείς);

 Εσείς κρίνετε το πώς πρέπει να εκλαμβάνει ο σύλλογος τη ΜΗ συμμετοχή στους αγώνες (χωρίς ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ) κυρίως όσων παιδιών έχουν τα όρια και ίσως θα μπορούσαν να βαθμολογηθούν.  Εάν οι λίγοι που θα μπορούσαν να βοηθήσου πάνε για … μπάνιο δεν υφίσταται σύλλογος δεν υπάρχει αυτός ο αμοιβαίος σεβασμός  που πρέπει να χαρακτηρίζει τις σχέσεις συλλόγου και αθλητών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ
Όσοι/ες δεν έχουν τα όρια αλλά είναι κοντά σε αυτά θα πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία των αγώνων που ακολουθούν για την επίτευξη των ορίων.

Ο σύλλογος θα προγραμματίσει και αγωνιστικά ταξίδια σε κοντινές πόλεις που γίνονται αγώνες για να δώσει ακόμη μία ευκαιρία σε όσους προσπαθούν να πιάσουν τα όρια. Όσο περισσότεροι πιάσουν τα όρια τόσο περισσότερους  δικαιούμαστε να δηλώσουμε και χωρίς τα όρια. Όποιοι είστε κοντά “πιάστε” τα όρια για να έρθει και η φίλη σας που είναι πολύ κοντά και ίσως δεν θα το πιάσει στους λίγους αγώνες που ακολουθούν.

Βέβαια μερικοί αθλητές όταν πλησιάζει η ώρα των ορίων και των αγώνων τότε ξεχνούν τις προπονήσεις! Με αυτή τη «συνέπεια» στην προσπάθεια βελτίωσης, όσα προσόντα και να σου έδωσε ο Θεός ποτέ δεν θα τα αξιοποιήσεις (δεν χρειάζονται ονόματα ξέρουν …).

Πρώτος στόχος, να πιάσουμε τα ΟΡΙΑ (όσοι δεν τα έπιασαν) ή να βελτιωθούν (όσοι τα έχουν πιάσει) και δεύτερος ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ χώρο στο πρόγραμμά μας για συμμετοχή στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, και εύχομαι ΟΛΟΙ να μπορέσετε κάποτε να το ζήσετε. Για όσους τα όρια για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα έρχονται εύκολα, στο χέρι σας είναι να πάτε για τα επόμενα ΟΡΙΑ που είναι για την Εθνική Ομάδα, για Διεθνείς συναντήσεις, για Βαλκανικούς, Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους ή Ολυμπιακούς αγώνες.

Στον Κλασικό Αθλητισμό (Στίβο) αμέσως μόλις πατήσουμε ένα σκαλοπάτι υπάρχει ένα επόμενο και ένα μεθεπόμενο.  Στον αθλητισμό δεν υπάρχει ταβάνι ακόμη και όταν τους ξεπεράσουμε όλους, γιατί Ο ΘΕΟΣ μας έδωσε όλα τα απαραίτητα προσόντα-χαρίσματα απλόχερα, υπάρχει ο εαυτός μας, που από εκεί αρχίζει και εκεί ξαναγυρνάει η προσπάθειά για βελτίωση.

Πρώτος και κυριότερος στόχος ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ (ο 2ος να ΚΑΝΩ ΦΙΛΟΥΣ)…

Με την ολοκλήρωση της λίστας για κάθε πρωτάθλημα, θα την περνάμε παρακάτω για την ενημέρωσή σας.
Παρακαλούνται οι προπονητές να υποδείξουν τις πιθανές παραλείψεις – διορθώσεις (αθλητών & επιδόσεων).

22-23/6/2019    1Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  (Ε/Ν)  ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Ε-Ν ΠΑΝΕΛ. 2019 ΟΡΙΑ & ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

 

29-30/6/2019   2Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  (ΝΕΩΝ)  ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
ΝΕΟΙ ΠΑΝΕΛ 2019 ΟΡΙΑ & ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

 

04-05/7/2019   3Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  (Π/Κ) ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Π-Κ ΠΑΝΕΛ. 2019 ΟΡΙΑ & ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Prokirixi_U18_Trikala NEW Pem_par

 

13-14/7/2019   4Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  (ΠΠ/ΠΚ) ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
ΠΠ-ΠΚ Α ΠΑΝΕΛ. 2019 ΤΑ ΟΡΙΑ & ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

 

27-28/7/2019   5Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  (Α/Γ)  ΣΤΗΝ  ΠΑΤΡΑ
Α-Γ ΠΑΝΕΛ. 2019 ΟΡΙΑ & ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

print

Written by