2.7.19 «ΜΙΛΗΣΕ» ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ Η ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Κ. ΜΕΝΕΜΕΝΛΗ ΜΑΡΘΑ

Στα πλαίσια της βοήθειας που μπορεί να προσφέρει ένας οργανωμένος σύλλογος στους αθλητές του, η πρόσκληση της κ. Μάρθας Μενεμενλή, εξελικτικής ψυχολόγου του Α.Π.Θ. που ειδικεύεται στην  ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ  ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ –ΕΦΗΒΩΝ απεδείχθη “φως” σε σκοτεινά τούνελ.

Στη γλώσσα των παιδιών  και με λόγια κατανοητά και ξεκάθαρα «ζωγράφιζε» την κάθε πιθανή αιτία παρουσίας προβλήματος στην αγωνιστική παρουσία των εφήβων. Προβλήματα προσωπικά αλλά και του κοινωνικού περιβάλλοντος του κάθε παιδιού, τα οποία οι έφηβοι υπερεκτιμούν και τα αφήνουν να τους επηρεάζουν μπήκαν στη θέση τους και κατέλαβαν το χώρο που τους αναλογεί. Υποδειγματικές συμβουλές για το πώς θα πρέπει να διαχειρίζονται το φυσιολογικό άγχος αλλά και τον πιθανό φόβο που προκαλεί η προσπάθεια υπέρβασης των ορίων των αθλητών. Συγκέντρωση στην προσπάθεια, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους εμπιστοσύνη στις συμβουλές των προπονητών και θετική αντιμετώπιση κάθε νέας προσπάθειας είναι μερικά από τα μυστικά της αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων τα οποία εμποδίζουν την επίτευξη των εκάστοτε τιθέμενων στόχων των αθλητών. Δυστυχώς χάσαμε κάποια βασικά γι’ αυτό και δεν θα προσπαθήσουμε να πούμε περισσότερα.

Η ουσία είναι ότι οι αθλητές άκουσαν και ακούστηκαν. Είπαν την γνώμη τους και έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις για τα όποια κοινά προβλήματα αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τον εαυτό τους είτε ασχολούνται με το χρονόμετρο, τη μεζούρα ή τον πήχη.

Η πρώτη επαφή έγινε με την παρουσία 14 αθλητών και αθλητριών. Εφόσον παρουσιαστούν  περιπτώσεις με κοινό πρόβλημα η κ. Μενεμενλή μπορεί να ασχοληθεί και με μικρότερα γκρουπ, ακόμη και προσωπικά  με τους αθλητές οι οποίοι θα ήθελαν να συζητήσουν το οτιδήποτε τους απασχολεί και τους εμποδίζει να πετύχουν τα όσα η προσπάθεια τους και τα προσόντα τους δικαιούνται.

Ευχαριστούμε την κ. Μενεμενλή Μάρθα και προτρέπουμε τους αθλητές μας αλλά και τους γονείς των αθλητών μας,  να μη διστάζουν να επικοινωνούν μαζί της (6945481515) εφόσον θέλουν να ζητήσουν την οποιαδήποτε επαγγελματική συμβουλή της.

Δεν σας κρύβουμε ότι και οι υπογράφοντες που είναι λίγο μεγαλύτεροι ζήτησαν και πήραν σημαντικές συμβουλές για το χειρισμό διαφόρων καταστάσεων. Όλοι χρειαζόμαστε τη γνώμη των ειδικών επιστημόνων που ασχολούνται με το μυαλό και την ψυχή.

Όλοι χρειαζόμαστε συμβουλές για το πώς να ξεκλειδώσουμε τις πόρτες και τα παράθυρα της ψυχής μας και της συμπεριφοράς μας, οι οποίες θα μας δώσουν διεξόδους  σε μικρά αλλά και μεγαλύτερα προβλήματα.

print

Written by