ΥΠΕΡΟΧΟΣ Ο ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΠΕΛΟΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΜΕ 5.20

Με 5.20 που είναι ισοφάριση του ατομικού του ρεκόρ, ο Θεοφάνης Μπέλος κατατάχτηκε στην 6η θέση στο άλμα επί κοντώ, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου 2019, που διεξάγεται στη Πάτρα.

Ο αγώνας του άλματος επί κοντώ ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες  πανελληνίου πρωταθλήματος αφού με 4.90 ήταν ο 11ος!

Τον αγώνα κέρδισε για μια ακόμη φορά ο Κώστας Φιλιππίδης με 5.71 με 2ο τον Εμμ. Καραλή 5.60, 30ς ήταν ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος με 5.40 που κέρδισε τον  Δημήτρη Πατσουκάκη (5.40) στις προσπάθειες. 5ος ο Βαλ. Νταμοτσίδης με 5.30 και 6ος ο Θεοφάνης Μπέλος με 5.20, 7ος ο Γ. Ρίζος με 5.05 όσο και ο 8ος και 9ος Σάντας και Χαντζίου. Με 4.90 10ος ο Κ. Γκούτης και 11ος ο Κ. Κεφαλίδης. Την 12άδα συμπλήρωσε ο Μητακίδης Α. με 4.70. 13ος ο Σ. Τσολακίδης με 4.50, 14ος ο Σ. Χατζηιωαννίδης με 4.30  και 15ος ο Ν. Πέτρου με 4.00.

Ο Θεοφάνης αμέσως μετά τον αγώνα ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής με τη μηχανή του, για να είναι συνεπής στην εργασία του την Κυριακή πρωί) παρέα με τον Παντελή Ρίζο. (Κάπως έτσι αντιμετωπίζουν τους αγώνες όσοι θέλουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους αλλά να αγωνίζονται και για το σύλλογο στους αξιολογούμενους  αγώνες)………

Αύριο Κυριακή το πρωί αγωνίζεται ο Δήμ. Μουρουδέλης στον προκριματικό του Μήκους (και εφόσον περάσει στον τελικό θα αγωνιστεί και το απόγευμα στον τελικό).
Το απόγευμα θα αγωνιστεί στον τελικό του άλματος επί κοντώ (Γ) η Μαρκέλλα Θεοδωρίδου με στόχο μία επίδοση πάνω από 3.80 που είναι το ατομικό της ρεκόρ.

Κατσίκας, Μουρουδέλης και Θεοδωρίδου θα ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής από την Πάτρα-Θεσσαλονίκη μετά το τέλος του τελευταίου αγωνίσματος των αθλητών μας.

Δευτέρα απόγευμα στις 19:00 θα πάμε από το στάδιο για να αφήσουμε τα κοντάρια αλλά και για να ταχτοποιήσουμε τις όποιες οικονομικές εκκρεμότητες με αθλητές και προπονητές.

Στο πρόγραμμα μας είναι να πιούμε και την Μπύρα μας που δεν ήπιαμε λόγω της ξεχωριστής επιστροφής των μελών της αποστολής…. Όσοι πιστοί προσέλθετε…

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ – ΜΟΥΡΟΥΔΕΛΗΣ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

ο Δημήτρης Μουρουδέλης στον προκριματικό του άλματος σε Μήκος, έπεσε θύμα της φοράς του. Λίγο το μη σταθερό τρέξιμο (λόγω ποδιού), λίγο η ασυναίσθητη προστασία στη φτέρνα οδήγησαν τον Δημήτρη σε έναν αγώνα χωρίς επιτυχία. Από τα τρία άλματα του προκριματικού το πρώτο δεν ολοκληρώθηκε έμεινε στο “βήμα άλμα” με πάτημα πίσω και τα δύο επόμενα ήταν άκυρα.  Το τρίτο ήταν οριακά άκυρο και καλό άλμα αλλά δυστυχώς δεν μέτρησε.
Το ρεζουμέ,
ήταν ένας αγώνας που ξεκίνησε με αμφιβολίες ως προς το αν θα πονέσει το πόδι στο πάτημα και που τελικά προδόθηκε από τη “φορά” του!

Σχεδόν το ίδιο συνέβη και με τη Μαρκέλλα Θεοδωρίδου στον Τελικό του άλματος επί κοντώ.
Από την αρχή του τελικού παραπονιόταν ότι ζαλίζεται, ότι το κεφάλι της πάει να σπάσει (λόγω ήλιου και ζέστης) με αποτέλεσμα στα δοκιμαστικά να μη βάζει κοντάρι.

Στα πλάνα μας πριν τον αγώνα, είχαμε ως αρχικό ύψος το 3,70.  Με την εικόνα όμως που παρουσίασε στα δοκιμαστικά, αναγκαστήκαμε να μπούμε  20 εκ πιο χαμηλά (στο 3.50), τουλάχιστον να περάσουμε ένα ύψος.
Το 3.50 το πέρασε με τη 2η και απέτυχε στο 3.70…   έτσι κατατάχτηκε 9η.

Πρώτη φορά βλέπουμε τη Μαρκέλλα σε τέτοια αγωνιστική κατάσταση. Οπότε και το ότι πέρασε πήχη και βαθμολογήθηκε (πήρε 4 βαθμούς) είναι επίτευγμα για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Μαρκέλλα. Το χειρότερο σενάριο θα ήταν να μην περάσει πήχη και να ακυρωθεί αν και ήταν στον τελικό όπου αγωνίζονταν μόνον 9 κορίτσια (το 10ο ήταν εκτός συναγωνισμού, από την Κύπρο).

Μένουμε στο ότι σε αυτόν τον αγώνα η παρουσία της ήταν πολύ κατώτερη των δυνατοτήτων της και … φεύγουμε για τις Αυγουστιάτικες διακοπές … τόσο απλά.   

print

Written by