ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ – 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ;

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ: Αθλητικά παπούτσια, (δεν είναι απαραίτητα τα ορειβατικά μποτάκια).  Καπέλο (ευχόμαστε να έχει ήλιο!), νερό και κάποιο μπαστούνι πεζοπορίας (Μπατόν πεζοπορίας, γκλίτσα, μαγκούρα). Ένα δεύτερο μπλουζάκι και κάποιο μπουφάν θα χρειαστούν, γιατί θα γυρίσουμε ιδρωμένοι! Όλα αυτά σε ένα σακίδιο πλάτης (μας αφήνει ελεύθερα τα χέρια).

ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ (Β.Β.Q):   Καρεκλάκια και τραπεζάκι κατασκήνωσης ή παραλίας, είτε κουβέρτα για πικ-νικ (ίσως και νάιλον από κάτω για την  υγρασία) και καλή διάθεση και όρεξη για ψητά! Πάρτε κάτι να στρώσετε κάτω (στο Praktiker έχει κάτι πράσινες νάιλον «ψάθες» 3Χ4 κάπου στα 3-4 ευρώ).

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ: Μια σακούλα και ίσως γάντια για να μη μας τσιμπάει το περίβλημα του κάστανου.
Μην ξεχάσετε τη φωτογραφική μηχανή!

ΤΟ  ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ.

Στο μονοπάτι, αριστερά από τις κεραίες (χωματόδρομος κάπου στα 2,5 χλμ.) λίγο πριν το καταφύγιο ΣΕΟ του Χορτιάτη (θα υπάρχει σήμανση).

ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ:  10:30

Το ΡΑΝΤΕΒΟΥ μας ορίζεται για την ΚΥΡΙΑΚΗ 13-10-19 στις  10:30.
Χρειαζόμαστε λίγη ώρα να παρκάρουμε, να πάρουμε από το αυτοκίνητο τα απαραίτητα, να ενημερωθούμε για τις διαδρομές  και να ετοιμαστούμε για το περπάτημα.

Το ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ξεκινάει στις 11:01΄ (Δεν περιμένουμε κανέναν, να είστε στην ώρα σας).

ΠΩΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ;

Ο καθένας κινείται με δικό του μέσο. Όσοι είστε μόνοι ή δύο συντονιστείτε με κάποιον άλλον.  Ξεκινήστε στην ώρα σας, θα χρειαστείτε περίπου 40 λεπτά (±) από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Κατευθυνόμαστε (από Πανόραμα ή το Ασβεστοχώρι) προς το χωριό Χορτιάτης. Αφού διασχίσουμε το Χορτιάτη από τον κεντρικό δρόμο, ανεβαίνουμε από τη Ρέμβη  προς τις κεραίες της ΕΡΤ, σε ασφαλτοστρωμένη διαδρομή. Μόλις φτάσουμε στις κεραίες (υπάρχει απαγορευτικό για ίσια), οπότε στρίβουμε αριστερά υποχρεωτικά και ακολουθούμε το χωματόδρομο.

Σε 2,5 χλμ από τη διασταύρωση φτάνουμε στον τόπο συνάντησης που βρίσκεται λίγο πριν το καταφύγιο του ΣΕΟ.

ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ;

Μπορούμε να παρκάρουμε τα αυτοκίνητα κατά μήκος του χωματόδρομου πριν και μετά από το σημείο συνάντησης. Ο χωματόδρομος μέχρι και το σημείο συνάντησης είναι καλός και όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν. Εάν αφήσετε το αυτοκίνητο μακριά να μην ξεχάσετε στο αυτοκίνητο πράγματα που θα χρειαστείτε (φαγητά, ρούχα, κλπ). Όποιος έχει οποιοδήποτε πρόβλημα … επικοινωνεί με τους συντονιστές τα τηλέφωνα θα βρείτε στο τέλος).

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ: Θα υπάρχουν 3 διαδρομές.

  1. Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ (αυτή των 2 ωρών και 10΄± κάτι, ανάλογα με το περπάτημα).
  2. Η ΜΕΣΑΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ  (1 ώρα) περίπου.
  3. Η ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ: Σε απόσταση 500 μ. υπάρχει το ορειβατικό καταφύγιο του Χορτιάτη, γνωρίστε το! (Για όσους δεν θέλουν να περπατήσουν πολύ ή έχουν μικρά παιδιά).

Στις 11:01!   ξεκινάμε το περπάτημα από το σημείο συνάντησης.
Με τόσα άτομα στο βουνό, δε σηκώνει να περιμένουμε τον καθένα που θα έρχεται με το πάσο του.

Σε ΕΚΤΑΚΤΕΣ περιπτώσεις (χάθηκα, βλάβη στο αυτοκίνητο, κ.α.) επικοινωνήστε με κάποιον υπεύθυνο (τα τηλ. θα βρείτε στο τέλος, σημειώστε τα κάπου) για να σας βοηθήσουμε ή για να σας περιμένει κάποιος στο σημείο συνάντησης, που θα ξέρει τη διαδρομή.
Όσοι αργήσετε αρκετά …  μαζέψτε βατόμουρα και κάστανα στη γύρω περιοχή, στρώστε το νάιλον και από πάνω την κουβέρτα σας  και ετοιμαστείτε για φαγητό.  Α!  … βοηθήσετε και λίγο τους ψητάδες αν χρειαστεί.

ΚΑΣΤΑΝΑ: Υπάρχουν παντού, περπατάμε και μαζεύουμε (στη μικρή διαδρομή). Ψάξτε για λίγο μεγάλα κάστανα μη μείνετε στα «βρέφη».
Σημ.: Στη μεγάλη διαδρομή δεν έχει στάσεις για κάστανα, κ.ά, είναι αρκετά τα χιλιόμετρα. Όποιος αργήσει πολύ στο περπάτημα, κινδυνεύει! να φάει μόνο σουβλάκια και λουκάνικα … να μη βρει σουτζουκάκια!

ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ
: Υπάρχουν λίγα κοντά στο σημείο συνάντησης, αλλά και κατά μήκος της διαδρομής. Ψάξτε τα!

Οι καλλίφωνοι και οι γνώστες μουσικών οργάνων ας οργανωθούν. Συντονιστές: Η κ. Γκοτζαμάνη, και όποιος άλλος επιθυμεί!

ΠΟΤΕ ΤΡΩΜΕ;

Το B.B.Q. θα είναι έτοιμο μετά τις 13:00 και θα περιλαμβάνει (σουβλάκια χοιρινά & κοτόπουλο), σουτζουκάκια, λουκάνικα, κ.α.).
Κανείς δεν πλησιάζει τον ψητά πριν τις 13:00, ούτε τα μικρά παιδιά, αφήνουμε ήσυχους τους ψητάδες να κάνουν τη δουλειά τους. (Βλέπετε κόκκινες σημαίες γύρω από τις ψησταριές).
θα υπάρχουν πλαστικά (πιάτα, ποτήρια & μαχαιροπήρουνα) και  χαρτοπετσέτες.
Θα υπάρχουν πίτες αλλά και ψωμί.
Θα υπάρχει νερό, και αναψυκτικά (για τα παιδιά), θα πάρουμε και ένα (5 Lit.) κρασί λευκό. (Για άλλα ποτά… ο καθένας κάνει το κουμάντο του, ανάλογα με την όρεξή του).
Τα ψητά θα μπουν σε ένα τραπέζι και ο καθένας θα περνάει και θα παίρνει ό,τι του αρέσει.
Δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσο θα φάει ο καθένας ή πόσες φορές θα περάσει να πάρει φαγητά.
Όμως,
κάθε φορά και κυρίως στην πρώτη, ο καθένας παίρνει περιορισμένο αριθμό από τα ψητά για να φτάσουν να πάρουν και οι άλλοι. Με άλλα λόγια, δεν γεμίζω εγώ, που ήμουν πρώτος στη σειρά το πιάτο μου και οι άλλοι να περιμένουν το πότε θα ψηθεί η δεύτερη φουρνιά.
Τρώμε όλοι τα πρώτα και όταν ψηθούν τα επόμενα, πάμε ξανά και … ξανα, όσες φορές θέλει ο καθένας.  Συνήθως τα ψητά περισσεύουν κανείς δεν θα μείνει νηστικός.
Επί πλέον εάν  παίρνουμε από λίγα, θα τα τρώμε πάντα ζεστά.

Μέχρι να ψηθούν τα κρεατικά, όσοι θέλουν βγάζουν τα μεζεδάκια τους και ξεκινούν με ουζάκι, κρασάκι, σαλατικά και ότι άλλο θέλουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ: 

Μετά από δεύτερη σκέψη, αφήσαμε τα ποτά και τα αναψυκτικά στη διάθεση του καθενός. Οι μερακλήδες με ιδιαίτερες προτιμήσεις στα εκλεκτά ποτά!  (τσίπουρα, Μπύρες, ρετσίνες, ουζάκι), ας κάνουν το κουμάντο τους!!! (Ο υπογράφων θα φέρει τσίπουρο από το Βελβεντό).
Ιδιαίτερες προτιμήσεις,  σαλάτες, ορεκτικά, γλυκά, ο καθένας κάνει το κουμάντο του.
Κάθε προσφορά … σε πίτες και γλυκά…. Δεκτή.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Για να παραγγείλουμε τα χρειαζούμενα (κρεατικά κ.α.) θα πρέπει να γνωρίζουμε περίπου τον αριθμό των συμμετεχόντων. Για τον λόγο αυτό, όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν στην εκδρομή πρέπει να δηλώσουν είτε στους προπονητές των παιδιών τους, είτε στον κ. Κατσίκα Φώτη ηλεκτρονικά, στο  fotkatsi@phed.auth.gr  μέχρι και την Παρασκευή 11.10.19  μετά την προπόνηση.
(Όσοι δηλώσετε  δίνετε και 5 € το άτομο).

ΟΙ  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11.10.19

2019-ΛΙΣΤΑ-ΔΗΛΩΘΕΝΤΩΝ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ 113

(Παρασκευή βράδυ 11.10.19 παρακαλώ τους προπονητές να μου στείλουν τις τελευταίες δηλώσεις για να τις περάσω στη σελίδα μας).

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΕΡΩ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ;

ΝΑΙ – ΜΠΟΡΕΙΤΕ να φέρετε και τους φίλους σας ή γνωστούς σας … όσους θέλετε. Αρκεί να τους δηλώσετε από τώρα ή ακόμη και την ημέρα της εκδρομής (αν τους πείσατε την τελευταία στιγμή) για να τους υπολογίσουμε στον ρεφενέ! Τόσο απλά!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ :

Αρχηγός ο κ. Καρματζόγλου Σταύρος, Γ.Γραμματέας του ΑΣ ΡΗΓΑΣ
Κατσίκας Φώτιος       (6932626625)  fotkatsi@phed.auth.gr
Γκοτζαμάνη Σοφία (6976350313)
Βοσκίδου Ευδοξία    (6989650768)
Τοσίδης Λάζαρος    (6995714747)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

ΤΑ ΕΞΟΔΑ Για το ΒΒQ (κρεατικά, ψηστικά και διάφορα κοινά έξοδα) θα πληρωθούν «ρεφενέ» από όλους τους συμμετέχοντες  στο φαγοπότι. Όποιος δηλώσει και δεν εμφανιστεί –χωρίς να ενημερώσει έγκαιρα– (μέχρι το βράδυ της παρασκευής, που θα παραγγείλουμε τα κρεατικά), ΔΕΝ δικαιούται τα χρήματα της προκαταβολής πίσω. (Για ειδικές περιπτώσεις αποφασίζει η  επιτροπή των Οικονομικών).

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Αποτελείται από τους  κ.κ.:
1.       Μουρουδέλη Σωτήριο, πρόεδρος του ΑΣ ΡΗΓΑΣ,
2.       Πασσάς Εμμανουήλ, Ταμίας ΑΣ ΡΗΓΑΣ
3.       Παντακίδης Κωνσταντίνος, Μέλος ΑΣ ΡΗΓΑΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ «ΧΩΡΟ» ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ

Μην αφήσετε τη συμμετοχή σας  στο :  «Αν δεν έχω κάτι άλλο θα πάμε»!
Με αυτό το σκεπτικό….  ποτέ δεν θα πάτε εκδρομή.  Δημιουργείστε «χώρο» στο πρόγραμμά σας: –  (Κυριακή πρωί πάμε στο Χορτιάτη).-

ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ …. (ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ).

Εάν το δελτίο καιρού της Παρασκευής, μας δώσει βροχές και καταιγίδες, μόνον τότε θα ματαιωθεί η εκδρομή.

Η εκδρομή θα ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ την Παρασκευή 11/10 στις (12:00) το μεσημέρι, με ανακοίνωση στη σελίδα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

Ευχόμαστε να μη μας τα χαλάσει ο καιρός.

print

Written by