ΒΕΛΒΕΝΤΟ – ΑΣ ΡΗΓΑΣ- ΙΩΑΝΝΙΝΑ 3.11.2019 – ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Με μπροστάρη τον Δήμαρχο Βελβεντού κ. Μανώλη Στεργίου (που έκανε και την πρώτη απονομή), το αληθινό ενδιαφέρον των ανθρώπων του ΑΣ «ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ  του ΑΣ ΡΗΓΑΣ και του ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, αλλά και με τις αξιομνημόνευτες ευνοϊκές καιρικές συνθήκες ακόμη μία εκδήλωση ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ και ΦΙΛΙΑΣ μέσα από τον  αθλητισμό πέρασε με χρυσά γράμματα στην ιστορία των συμμετεχόντων.

Η επιτυχία της οποιασδήποτε εκδήλωσης με τα όσα πιθανά προβλήματα θα εμφανιστούν μέχρι την ημέρα της διοργάνωσης, δεν έχει να κάνει με την αριθμητική συμμετοχή. Η διάθεση και η σοβαρότητα της διοργάνωσης έρχεται να καλύψει τα όποια μικροπροβλήματα που προκύπτουν στο σχεδιασμό λόγω καιρικών συνθηκών ή και συγκυριών.

Ο καιρός μολονότι την προηγούμενη έδειχνε τα «δόντια του» την ημέρα της εκδήλωσης (αγώνων και περπατήματος στο Σκεπασμένο), δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος. Επιβεβαίωση του μότο «ο τολμών νικά» ή του κουτσομπολιού που μας λέει ότι κάποιοι «τα έχουν καλά» με τον Ύψιστο και με ένα απλό τηλεφώνημα ο καιρός μας κάνει τα κέφια!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Έπεσαν κορμιά για τη διεκδίκηση της νίκης μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, τόσο στους δρόμους όσο και στα άλματα και τις ρίψεις. Η υποδειγματική διδασκαλία του άλματος επί κοντώ με “το Σπαστό κοντάρι” που στήθηκε μπροστά στην κερκίδα των γονέων, κύλισε υπέροχα.  Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες, ακόμη και αυτοί που δοκίμασαν για πρώτη φορά,  έδειξαν ότι διαθέτουν τα στοιχεία για μια πετυχημένη πορεία ακόμη και σε αυτό το απαιτητικό αγώνισμα.

Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΘΛΩΝ: Με ιδιαίτερη χαρά και καμάρι φύλαγαν τα συλλεκτικά Διπλώματα νικητών και συμμετοχής που υπήρχαν για όλους τους συμμετέχοντες. (Εάν υπάρχουν Διπλώματα με λάθος στοιχεία ή μουτζούρες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν καθαρά Διπλώματα να τα αντικαταστήσουν (υπάρχουν σε Βελβεντό, σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη).
Είναι φυσικό, το με τόσο κόπο κερδισμένο μετάλλιο να μη φεύγει από το λαιμό των όσων τα κατάφεραν.
Είναι ενδεικτική η απάντηση του νεαρού που τον είδαμε με το μετάλλιο στο λαιμό στο εστιατόριο.
– Πρόσεξε μη το χάσεις.
–Σιγά μη το χάσω τόσο κόπο έκανα να το κερδίσω.
Αργότερα, το εμπιστεύτηκε μόνον στη μητέρα του, που την υποχρέωσε να το “φοράει στο λαιμό” όσο εκείνος έπαιζε με τους συναθλητές του μετά το φαγητό…

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ: Σε ανάλογες εκδηλώσεις (αγώνες, περπάτημα και φαγητό, όλοι μαζί γονείς και παιδιά) οι ώρες που ξοδεύονται δεν είναι απλές ώρες. Οι ώρες που έχουν το ξεχωριστό όνομα ΠΑΤΕΡΟΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΟΩΡΕΣ και  είναι ανεκτίμητης αξίας για τους γονείς αλλά κυρίως για τα παιδιά.
Αυτές οι εκδηλώσεις, οι ώρες, η προσπάθεια με τον μπαμπά και τη μαμά να τον/την καμαρώνουν, χαράσσονται βαθιά στη μνήμη των παιδιών και τους καθοδηγούν -αργότερα- για συμμετοχή σε ανάλογες εκδηλώσεις  με τα δικά τους παιδιά.

ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ: Τις φυσικές ομορφιές της περιοχής οι «Βιλβινιοί» δεν τις άφησαν απλά να υπάρχουν ανεκμετάλλευτες και χωρίς φροντίδα. Εδώ και πολλά χρόνια, από τις προηγούμενες γενιές  … «σόι πάει το Βασίλειο», η κάθε γενιά έχει βιώματα από τους παππούδες και τους γονείς τους και συνεχίζουν με ιδιαίτερο ζήλο. Δημιουργούν νέες ομορφιές  προστατεύουν τις υπάρχουσες και διορθώνουν τα όσα οι καιρικές συνθήκες χαλούν και καταστρέφουν.

Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ: Με τέτοια φιλοσοφία η συνέχιση των όσων τους άφησαν οι γονείς τους είναι δεδομένη. Για να τονίσω τη σημαντικότητα των εθίμων ή των εκδηλώσεων που επαναλαμβάνονται και κάνουν τη διαφορά για τους  «Βιλβινιούς» θα αναφέρω μερικά παραδείγματα.

ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ:  Όσοι έχουν σταφύλια για … τσίπουρα, παίρνουν σειρά στα 4-5 καζάνια  που υπάρχουν και στα οποία βράζονται τα «τσίπρα» στο Βελβεντό και ανάλογα με την ποσότητα που έχουν διοργανώνουν συμμαζώξεις (σμαζώξεις) των φίλων και συγγενών με τη συμμετοχή 3 ή και 4 γενιών. Παππούδες, παιδιά, εγγόνια ακόμη και δισέγγονα  έρχονται και ενώ βράζουν τα καζάνια διοργανώνουν γλέντι με υπέροχο κρασί και μεζέδες αλλά κυρίως με τη συμμετοχή των όσων αγαπούν που μπορεί να έρθουν από κάθε γωνιά της χώρας -και όχι μόνο- για να παραστούν στο «καζάνι» του σογιού. Συναντήσεις ανεκτίμητης αξίας για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ συγγενών και φίλων.

ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΘΙΜΑ  π.χ. ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ. Στο Βελβεντό υπάρχουν αρκετά εκκλησάκια τα οποία έχουν υιοθετηθεί από οικογένειες που τα φροντίζουν αλλά και που την ημέρα της γιορτής του Αγίου διοργανώνονται «σμαζώξεις» για φίλους και συγγενείς με το κέφι να περισσεύει.

Υπάρχουν και γιορτές π.χ. Αγίου Αθανασίου που όχι μόνον όλοι οι κάτοικοι αλλά και οι εκτός Βελβεντού που επισκέπτονται ειδικά την ημέρα αυτή το Βελβεντό βγαίνουν στην γύρω από τον Άγιο Αθανάσιο περιοχή και ψήνουν με κυρίαρχο έδεσμα τα λουκάνικα. Όλη η περιοχή τσικνίζει.

Το σημαντικό που δείχνει τη Φιλοξενία των “Βιλβινιών” είναι ότι όποιος και να βρεθεί στο γλέντι τους είναι καλοδεχούμενος και τον συμπεριφέρονται έτσι ώστε να αισθάνεται ως “το ξεχωριστό” μέλος της παρέας!

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους τους Βιλβινιούς που χρόνια τώρα μας βγάζουν ασπροπρόσωπους σε κάθε επίσκεψη και εκδήλωση που διοργανώνουμε με στόχο να γνωρίσουν και άλλοι τα όσα ανεπανάληπτα και υπέροχα ζήσαμε εμείς από το 1975 και μετά στο Βελβνετό.!!!

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ: Ακόμη μια φορά σε όσες ταβέρνες εστιάστηκαν οι συμμετέχοντες έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Μέχρι και μουσική υπήρχε από τους προπονητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ Εύγε! Με τέτοια αντιμετώπιση των επισκεπτών όλοι θέλουν να ξαναέρθουν και την επόμενη φορά να φέρουν και όσους αγαπούν γιατί είναι σίγουροι ότι δεν θα εκτεθούν στα μάτια αυτών τους οποίους έπεισαν να ακολουθήσουν.

ΤΟ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ: Δεν χρειάστηκε δεύτερη κουβέντα για να κάνει ότι το καλύτερο μπορούσε η Δημαρχία αλλά και η κοινότητα του Βελβεντού με μπροστάρη τον ίδιο τον Δήμαρχο αλλά και τους υπευθύνους του Αθλητικού Κέντρου και του Αθλητικού Συλλόγου. Ακόμη και οι συνεταιρισμοί ΑΣΕΠΟΠ και ΔΗΜΗΤΡΑ ευαισθητοποιηθήκαν και έστειλα φρούτα (υπέροχα Μήλα) για όλους τους αθλητές και τους συνοδούς των αποστολών.

ΓΟΝΕΙΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ:  Δεν ήταν λίγοι οι γονείς και κηδεμόνες (από όλους τους συμμετέχοντες Φορείς) οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν και προσέφεραν στην εκδήλωση την εθελοντική τους χείρα σε διάφορες φάσεις της όλης εκδήλωσης.

Σε όλους όσους βοήθησαν, ο καθένας με τον τρόπο του απευθύνουμε ένα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» που μπορεί να είναι «μικρό» αλλά είναι από το βάθος της καρδιάς μας και αυτό μετράει.

 ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Ευελπιστούμε ότι η εκδήλωση αυτή που στόχο έχει τη ΦΙΛΙΑ μέσα από τον Αθλητισμό θα συνεχιστεί με ταξίδια και αγώνες κάθε φορά σε διαφορετική έδρα. Είναι ευκαιρία τα παιδιά αλλά και οι γονείς και κηδεμόνες να επισκέπτονται διαφορετικά μέρη και να γνωρίζουν μέσα από τον αθλητισμό τη ΦΙΛΙΑ την ΑΓΑΠΗ και τη  ΕΚΤΙΜΗΣΗ του συναθλητή που στον αγώνα είναι ο συνδιεκδικητής της νίκης αλλά στη συνέχεια είναι ο Φίλος και ο Συναθλητής, αυτός που δίνει νόημα στη νίκη ή την προσπάθεια για τη νίκη του καθενός.
ΒΕΛΒΕΝΤΟΣ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ (και ΣΕΡΡΕΣ -93 εφόσον το επιθυμούν), δημιουργούν μία σειρά εκδηλώσεων κάθε φορά σε διαφορετική βάση για τη σύσφιξη των σχέσεων μέσα από τον Αθλητισμό.

Σημ.: Σε άλλο επίπεδο βάζει ο ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ την εκδήλωση αφού ως αναμνηστικό της εκδήλωσης προσέφερε στους συλλόγους ΒΕΛΒΕΝΤΟ και ΑΣ ΡΗΓΑΣ το παρακάτω υπέροχο Γιαννιώτικο αναμνηστικό.

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

Για την εκδήλωσης οι συμμετέχοντες ΑΣ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ έγραψαν.

ΑΣ «ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ»

Διεξήχθησαν σήμερα φιλικοί αγώνες στίβου μεταξύ αθλητών του Α.Σ ΒΕΛΒΕΝΤΟ του Α.Σ ΡΗΓΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και του ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
Το Αθλητικό Κέντρο Βελβεντού γέμισε παιδιά που αγωνίστηκαν σε αθλήματα στίβου διασκέδασαν και το κυριότερο έκαναν καινούριους φίλους μέσα απ’ τον αθλητισμό.
Ο Α.Σ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ευχαριστεί θερμά τον ΔΗΜΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες.
Τους συν/σμους ΑΣΕΠΟΠ και ΔΗΜΗΤΡΑ για την προσφορά των φρούτων που μοιράστηκαν στα παιδιά.
Τους παράγοντες προπονητές και γονείς των παιδιών που τα συνόδευσαν, στήριξαν και χειροκρότησαν την προσπάθειά τους.
Όλους όσους εθελοντικά βοήθησαν για τη διεξαγωγή των αγώνων.
Ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε τον αγαπητό φίλο κ. Φώτη Κατσίκα εμψυχωτή και οργανωτή αυτής της συνάντησης των συλλόγων.
Και τέλος να πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλα τα παιδιά του Α.Σ ΒΕΛΒΕΝΤΟ του Α.Σ ΡΗΓΑΣ και του Α.Γ.Σ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για τη συμμετοχή τους.
Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξανανταμώσουμε!!!

 

Α.Γ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΙΒΟΣ-AGSI

Από όλα είχε η σημερινή μέρα…Αγώνες..πολλά μετάλλια…πεζοπορία στο φαράγγι του Σκεπασμένου ..καλό φαγητό αλλά πάνω από όλα…πολύ κέφι και πολλά χαμόγελα..Κάναμε νέους φίλους από το Βελβεντό και την Θεσσαλονίκη και περάσαμε πραγματικά υπέροχα…
Ευχαριστούμε πολύ τον Α.Σ. ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ και τον Α.Σ. ΡΗΓΑΣ Θεσσαλονίκης για την όμορφη διοργάνωση..

print

Written by