ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 26.1.20 – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΑΝΩΜΑΛΟΥ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Με τον καιρό να είναι υπέροχος για αγώνες ανωμάλου δρόμου διεξήχθη ο αναπτυξιακός ανώμαλος δρόμος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

Αθλητές, προπονητές, γονείς και κηδεμόνες ήσαν παρόντες περιμένοντας ο καθένας τη σειρά του για να «παίξει το ρόλο του».

Όλοι οι αθλητές έζησαν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία, του να κάθονται στην αφετηρία ενός δρόμου αντοχής, οι περισσότεροι χωρίς να έχουν ξανατρέξει.

Σε μερικές περιπτώσεις λίγο η ένταση της προσπάθειας λίγο το άγχος του άγνωστου οδήγησαν τους αθλητές σε μια πρόσκαιρη ανακατωσούρα, σύνηθες φαινόμενο σε καταστάσεις όπου οι αθλητές προσπαθούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

Το ρεζουμέ είναι ότι όλοι το χάρηκαν, όλοι πήραν το βάπτισμα του πυρός, όλοι έχουν πλέον τις εμπειρίες τους και με άλλη ψυχολογία θα στηθούν την επόμενη φορά στην εκκίνηση.

Σε όλους αξίζουν τα συγχαρητήρια και σε αυτούς που κατατάχτηκαν σε υψηλές θέσεις αλλά και σε όσους από «ευγένεια» άφησαν τους συναθλητές τους να τους περάσουν!

Όλοι οι συμμετέχοντες «τόλμησαν» να σταθούν στην εκκίνηση, έτρεξαν σε ρυθμό ανάλογο με τη φυσική τους κατάσταση είτε αυτή είναι αποτέλεσμα της προπόνησης είτε των φυσικών ικανοτήτων (λόγω ποσοστού των ερυθρών μυϊκών ινών με το οποίο γεννήθηκαν).

Από τους αθλητές που συμμετείχαν σε ατομικά αγωνίσματα ανάλογα με την ηλικία τους ξεχωριστά καλά τα πήγαν οι:

Φαρδής Κωνσταντίνος (2006) που κατάφερε να τρέξει τα 3000μ. σε χρόνο 14΄08΄΄ και να τερματίσει στην (4) τέταρτη θέση στην κατηγορία (Κ-16). Με την εμφάνιση του αυτή «πήρε το εισιτήριο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που θα γίνει στην Πηγή Τρικάλων στις Φεβρουαρίου.

Πουρνάρας Ανδρέας (2004) και Χατζημιχαηλίδης-Ντε Αλάβα Δανιήλ-Φίλιππος (2003) που έτρεξαν 3.500 μ στην κατηγορία των αθλητών κάτω των 18 ετών (Κ-18).

ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ800 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Κ-12 (ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ).

                Ξεχωριστά καλά τα πήγε η μικτή ομάδα 4Χ800 που αποτελούνταν από τους: Γιώβου Νεφέλη, Αντωνακούδη Απόστολος, Τσιώτρα Αθανασία,  Αντωνακούδη Κωνσταντίνος. Με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ κατάφεραν να τερματίσουν στην πρώτη εξάδα μεταξύ όλων των ομάδων, που δεν ήταν και λίγες.

                Η 2η ομάδα 4Χ800 δεν συμπλήρωσε 4τράδα (λόγω δικαιολογημένης απουσίας ενός παιδιού που αρρώστησε) και έτσι δεν έτρεξαν ως ομάδα. Έτρεξαν όμως ως μεμονωμένοι αθλητές και τα πήγαν περίφημα.

Με αφορμή την Σκυταλοδρομία των μικρών, γράφουμε τις παρακάτω γραμμές και παρακαλούμε τους γονείς να τα μεταφέρουν στους μικρούς, που ακόμη δεν ξέρουν.

ΟΙ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ είναι το μόνο αγώνισμα του Στίβου που είναι “Ομαδικό”.

  • Με άλλα λόγια όλη η ομάδα μαζί κερδίζει ή όλη η ομάδα μαζί χάνει. Οι απονομές γίνονται στις «Ομάδες» και όχι σε μεμονωμένους αθλητές που ίσως έτρεξαν καλύτερα από τους συναθλητές τους.

Βέβαια, όταν υπόσχεσαι κάτι σε παιδί, πρέπει να το τηρείς … και θα το τηρήσουμε (ως προς το δίπλωμα και το μετάλλιο) χωρίς όμως  να αδικήσουμε και τα άλλα παιδιά …  Όμως σε δεύτερη σκέψη, κρίνουμε ότι τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν από νωρίς το σωστό και να μην ταλαιπωρούν τους γονείς τους (ζητώντας ατομικό μετάλλιο  όταν νοιώθουν ότι μεμονωμένα το δικαιούνται).

  • Στις Σκυταλοδρομίες οφείλουμε να είμαστε διπλά προσεκτικοί, διότι η δική μας συμπεριφορά επηρεάζει όλη την ομάδα. Μιλάμε για επιπολαιότητες  που έχουν συνέπεια στην ομάδα π.χ. (δεν είμαι στην ώρα μου, τραυματίστηκα από επιπολαιότητα και απροσεξία, δεν συμμετέχω χωρίς σοβαρό λόγο, … κ.λπ.).

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις αυτόματα χαλάει η ομάδα και δεν έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν οι άλλοι (3) αθλητές αφού δεν συμπληρώνουν την ομάδα των τεσσάρων. Διευκρινίζω ότι αφορμή πήρα από την απουσία (ασθένεια) του ενός παιδιού για να περάσω το μήνυμα της «ευθύνης προς την ομάδα» και όχι για να ρίξω ευθύνες στην ούτως ή άλλως «δικαιολογημένη απουσία» του παιδιού).

Τα ονομαστικά αποτελέσματα όλων των κατηγοριών, θα τα βρείτε  ΕΔΩ:
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΑΓΟΡΙΑ & ΜΙΚΤΗ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 26.1.2020
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 26.1.2020

Οι αθλητικές και οικογενειακές φωτογραφίες από τη σημερινή εκδήλωση.

print

Written by