ΜΕ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ –ΑΠΑΛΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ – Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ

EIKONA 1
EIKONA 2

Όταν η διάθεση ορισμένων ανθρώπων να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους  «ξεχειλίζει» και όταν η διάθεση αυτή -της χειμαρρώδους προσφοράς-  συναντά την ταπεινοφροσύνη και τη σεμνότητα, τότε θα σας πω με δυο λόγια τι κάνουν οι «Θεόμουρλοι».

Ξεκινούν την προσπάθεια της προσφορά τους με όλες τους τις δυνάμεις, σωματικές και πνευματικές,  όμως δεν τους φτάνει μόνον αυτό θέλουν να εφαρμόσουν  και το «με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια».

Κοντολογίς, δεν τους αρκεί  η προσφορά τους και ο στόχος τους που είναι να βοηθήσουν όσο μπορούν κάποιες οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια…  ψάχνουν να βρουν και αυτούς που  αγαπούν τον « ΑΣ ΡΗΓΑΣ» για να του πιστώσουν τη δική τους προσφορά! Ε! θα μας τρελάνουν οι Θεόμουρλοι!

Μας γράφει λοιπόν ο αρχηγός των Θεόμουρλων, ο «Ορεσίβιος».

«Το Πάσχα πλησιάζει και μας καρφώθηκε η ιδέα να κάνουμε καμιά λαμπάδα «Ρήγας» λίγο πιο ψαγμένη από αυτές που κάναμε παλαιότερα. Μάλιστα η ιδέα είναι να γίνει λίγο πιο οργανωμένο αυτή τη φορά. Την προηγούμενη φορά που είχαμε κάνει τις λαμπάδες αρκετοί επέμεναν να τις πληρώσουν, βέβαια δεν το δεχτήκαμε.
Όμως για φέτος είπαμε να μη τους χαλάσουμε το χατίρι!

Σκεφτόμαστε λοιπόν, ότι θα μπορούσαμε να το μετατρέψουμε «όλο αυτό» σε μία ακόμη ευκαιρία να βοηθήσουμε, ως σύλλογος, αυτούς που έχουν ανάγκη. Το Πάσχα είναι μια πολύ καλή αφορμή για κάτι τέτοιο. Έτσι θα μπορούσαμε να δώσουμε τα έσοδα από τις λαμπάδες στο φιλόπτωχο ταμείο κάποιας εκκλησίας ώστε άμεσα να φτάσουν στα χέρια ανθρώπων για τους οποίους τα λίγα έχουν πολλαπλάσια αξία, με τη μορφή … (τρόφιμα, φάρμακα, εξόφληση κάποιας ανάγκης για μια ενδεή οικογένεια ή ότι άλλο). Οι υπεύθυνοι κάθε φιλόπτωχου ξέρουν την κάθε περίπτωση στην ενορία τους.

Με λίγα λόγια όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι.
-Εμείς θα κάνουμε την τρέλα μας!
-Όσοι θέλουν λαμπάδα «Ρήγας», θα κάνουν τη δική τους!
– Ως σύλλογος, θα κάνουμε μια καλή πράξη (οργανωτικά μάλλον πιο εύκολη από τη συγκέντρωση ρούχων ή τροφίμων που κάνουμε τα Χριστούγεννα).
– Όμως το σημαντικότερο, οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη έστω και από τα λίγα που θα μαζέψουμε, θα λάβουν μία «μικρή βοήθεια» μέρες που είναι…

Έχουμε  κάνει 6 σχέδια και σας τα στέλνουμε στη φωτογραφία.
Σκεφτόμαστε  λοιπόν, αν συμφωνείτε κι εσείς, να ανεβάσουμε τη φωτογραφία στο site  και ο καθένας να μπορεί να έρθει να πάρει τη λαμπάδα που του αρέσει.

Όποιος παίρνει μία λαμπάδα θα ρίχνει (7) επτά ευρώ μέσα στον «κουμπαρά».

Τα χρήματα που θα μαζευτούν θα τα δώσουμε στο φιλόπτωχο μιας ενορίας για να φτάσουν στον προορισμό τους. (Προτείνουμε από τώρα Γιαννιτσά, χωρίς να διαφωνούμε με όποια άλλη πρόταση. Άλλωστε αυτό είναι το τελευταίο.)

Αν κάποιος θελήσει κάποια λαμπάδα από το δείγμα της φωτογραφίας θα μπορεί να την παραγγείλει στο σύλλογο  κι εμείς αν μπορούμε θα την ετοιμάσουμε.
Το «παιχνίδι» παίζεται χωρίς «δεσμεύσεις» γιατί ούτε τα απεριόριστα υλικά για κάθε σχέδιο έχουμε ούτε και τον απεριόριστο χρόνο.
Προσφέρθηκαν  να βοηθήσουν στην κατασκευή των έργων τέχνης «Λαμπάδες του ΑΣ ΡΗΓΑΣ» και άλλοι.
Ίσως μας βοηθήσουν και όσοι-ες έχουν μέσα τους την καλλιτεχνική  φλόγα της δημιουργίας και που θα ήθελαν με αυτό τον τρόπο και ΤΟ ΠΑΣΧΑ να είναι ιδιαίτερο για τα παιδιά αλλά και τα χρήματα για τη λαμπάδα να «πιάσουν τόπο».

Εκτός από τα σχέδια της φωτογραφίας υπάρχουν και  άλλα 6-7 σχέδια που τριγυρίζουν στο το μυαλό μας και  που ελπίζουμε να τα κατασκευάσουμε σύντομα.» ….
Ήδη κατασκευάστηκαν και μπορέιτε να τα θαυμάσετε στη 2η φωτογραφία.

Πάρτε την Πασχαλινή σας Λαμπάδα για σας και τα παιδιά σας, από τα έργα τέχνης της ομάδας των «Θεόμουρλων» του ΑΣ ΡΗΓΑΣ … είναι για καλό σκοπό.

7 ευρώ η λαμπάδα, με προσωπική εργασία κατασκευής και υλικά από την ομάδα του «Ορεσίβιου».
Όποιος προλάβει να παραγγείλει στους προπονητές, τη συλλεκτική «Λαμπάδα της αγάπης», θα κάνει φέτος ένα ξεχωριστό από κάθε άποψη ΠΑΣΧΑ.
Μπορείτε να παραγγείλετε και τηλεφωνικά τη λαμπάδα σας στην υπέυθυνη των Ακαδημιών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ κ. Σοφία Γκοτζαμάνη 6976350313 

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

print

Written by