Η κ. ΔΗΜΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Η παρουσία στο σύλλογο αρκετών παιδιών μικρής ηλικίας (5-7 ετών) έφερε στο προσκήνιο και το “γκρουπ των 5-7 ετών”, των μελλοντικών μας αθλητών.  

Η δημιουργία  του νέου γκρουπ  επιβάλλει την  παρουσία ενός ακόμη προπονητή.    

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία «να αξιοποιούμε το δυναμικό του Συλλόγου» και να εμπιστευόμαστε  τους αθλητές μας σε «σίγουρα και δοκιμασμένα χέρια»  σας ενημερώνουμε ότι:

Από τη Δευτέρα 31η Οκτωβρίου 2011 στην προετοιμασία των μικρών ηλικιών, που μέχρι τώρα την ευθύνη είχε η κ. Γκοτζαμάνη Σοφία,  προστίθεται και η κ. Νικολέττα Δήμα.

 Η κ. Νικολέττα είναι αθλήτρια του ΑΣ ΡΗΓΑΣ και φοιτήτρια στο ΤΕΦΑΑ της Θεσσαλονίκης.

Το διαχωρισμό των ηλικιών και των παιδιών, θα ρυθμίσουν από κοινού  η κ. Σοφία με την κ. Νικολέττα.

Καλωσορίζουμε στην παρέα μας την κ. Νικολέττα και της ευχόμαστε «σιδεροκέφαλη». 

 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Βλέποντας τα γεγονότα στις σημερινές «παρελάσεις»  μεταξύ σοβαρού και αστείου, αναρωτηθήκαμε:  «τελικά το μόνο που δουλεύει σήμερα είναι … ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ;»

Είναι παράξενο, όσο τα πάντα γύρω μας φθίνουν και υπολειτουργούν τόσο ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ δυναμώνει, τόσο τα παιδιά πληθαίνουν.

Όμως, όσο τα παιδιά πληθαίνουν τόσο και οι προπονητές γινόμαστε περισσότεροι. Φτάσαμε αισίως να είμαστε (8) Οκτώ!   Οκτώ προπονητές στο «μικρό σύλλογο» ΑΣ ΡΗΓΑΣ;   Ναι Οκτώ!  και όλοι νοιώθουμε ότι είμαστε “μέλη μιας οικογένειας”.  Να το μυστικό μας.

Η αναλογία προπονητών αθλητών παραμένει σε σταθερό επίπεδο. 

Ίσως τώρα να καταλαβαίνετε ότι η μικρή μας μηνιαία συνδρομή έχει την αξία της αφού μας δίνει ένα μικρό στήριγμα για να κρατάμε ψηλά τον πήχη της προσφοράς μας.

 

ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝ

Είναι αδύνατο να ασχοληθείς σοβαρά με μικρά παιδιά, ιδιαίτερα με τους εκκολαπτόμενους μικρούς «αντάρτες» (μέχρι να στρώσουν), εάν ο αριθμός των παιδιών είναι μεγάλος. Η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται ακόμη πιο δύσκολη αν στις ομάδες υπάρχουν και παιδιά «αδιάφορα».

Θέλουμε να μπορούμε να ελέγχουμε τα παιδιά που έχουμε, θέλουμε να μπορούμε να τα μαθαίνουμε «όσα κρίνουμε ότι … πρέπει».

Δεν θέλουμε απλά να «σκοτώνουμε» την ώρα τόσο τη δική μας όσο και των παιδιών μας,  θέλουμε ο χρόνος μας και η προσπάθειά μας να “πιάνουν τόπο”.

Γι’ αυτό και δε βλέπουμε με «καλό μάτι»  τα εντελώς αδιάφορα παιδιά.  Τα παιδιά που έρχονται χωρίς κανένα ενδιαφέρον και μόνον για να περάσουν την ώρα τους. Αυτή η κατηγορία των παιδιών, συνήθως είναι και τα πιο “δύσκολα”, άτακτα και ζωηρά.

Δυστυχώς τα παιδιά αυτά μονοπωλούν την προσοχή μας, αφού δεν προσέχουν και υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν, με αποτέλεσμα η συμμετοχή τους να είναι σε βάρος όλων των άλλων παιδιών.  

Δεν θα απομακρύνουμε από την παρέα μας κανένα παιδί επειδή δεν θα έχει αθλητικά προσόντα.

Σκοπεύουμε όμως να μη δεχτούμε παιδιά, τα οποία παρά τις επανειλημμένες συστάσεις μας δείχνουν να αδιαφορούν και να μη συμμορφώνονται.

Γονείς,
αφουγκραστείτε το παιδί σας και εάν «δείτε» ότι δεν είναι ευτυχισμένο, ότι δεν περνάει καλά, δοκιμάστε και κάτι άλλο. Ίσως σε κάποιο άλλο άθλημα να βρει αυτό που του αρέσει, αυτό που θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον και τότε, ο μικρός “ανταρτάκος” θα γίνει ο πιο σωστός και ο πιο προσεκτικός. Το κάθε παιδί είναι πλασμένο με διαφορετικά χαρίσματα. Μολονότι ο στίβος καλύπτει όλα τα κινητικά χαρακτηριστικά των παιδιών δεν σημαίνει ότι και όλα τα παιδιά πρέπει να είναι ευτυχισμένα με το Στίβο.

Μην  παραξενευτείτε,
εάν θα σας «προτείνουμε» κάποια παιδιά  να δοκιμάσουν και σε άλλα αθλήματα. Θα το κάνουμε γιατί θέλουμε να κρατήσουμε το επίπεδο της προσφοράς μας στο ύψος που θα μας ικανοποιεί  και όχι στο ύψος που μας αναγκάζει να λειτουργούμε ο αδιάφορος «ανταρτάκος».

Φαντάζομαι να συμφωνούμε !

Για τις μικρές ηλικίες ο στόχος μας είναι:
Τα παιδιά να παίζουν, να χαίρονται και  να περνούν καλά.  
Εφόσον περνούν καλά, τότε μέσα από το παιχνίδι, σταδιακά, μπορούμε να περάσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι επιθυμητά για την κάθε ηλικία. 

print

Written by