Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙ ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ – ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Είχε την ιδέα, την υλοποίησε, (έβαλε μυαλό, κόπο, χρόνο, αγόρασε τα υλικά) και κατασκεύασε -με τη βοήθεια και άλλων- έργα τέχνης (Λαμπάδες του ΑΣ ΡΗΓΑΣ για το ΠΑΣΧΑ).
Τις διαφήμισε, τις «πούλησε» (αυτή τη φορά) και  συγκέντρωσε 300 ευρώ από τις λαμπάδες!
Τα χρήματα που συγκέντρωσε, τα έδωσε όλα στο φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίων  Αποστόλων ΠΕΤΡΟΥ-ΠΑΥΛΟΥ των Γιαννιτσών για να καλύψουν τις ανάγκες των συνανθρώπων μας τις ημέρες του ΠΑΣΧΑ.
Μέχρις εδώ ακούγεται αγγελικό και υπέροχο, δε θα περιμέναμε τίποτε λιγότερο από την «Κυρία» μας…

Όμως η ιστορία με τις Λαμπάδες δε σταματάει εδώ.
Στο Φιλόπτωχο Ταμείο, που παρέδωσε τα συγκεντρωθέντα χρήματα, δηλώνει ότι είναι «Δωρεά του ΑΣ ΡΗΓΑΣ», κυρίως γιατί είναι «βαμμένη ΡΗΓΑΣ» [μέχρι και τη μικρή ανεψιά της, τη Σοφία, ΡΗΓΑΚΙ την έκανε⋅ (καλά τα μεγαλύτερα ανίψια της, Πολυξένη και Σταύρος, είναι ΡΗΓΑΚΙΑ με … δράση)], αλλά και γιατί  οι περισσότεροι που αγόρασαν τις «συλλεκτικές λαμπάδες» ήταν μέλη του ΑΣ ΡΗΓΑΣ!

Αυτό πώς να το ονομάσουμε;

Σε ποια κατηγορία προσφοράς και ανιδιοτέλειας να κατατάξουμε την ενέργεια της κ. Σοφίας Γκοτζαμάνη;

Αμάν κ. Σοφία μας όλο δύσκολα μας βάζεις!

Για να είμαι ειλικρινής, έψαξα στο διαδίκτυο μπας και βρω καμιά «θυμόσοφη Ρήση», που να ταιριάζει. Με την ευκαιρία ας δώσουμε και τον ορισμό: [ΘΥΜΟΣΟΦΕΣ ΡΗΣΕΙΣ είναι Ρήσεις, Συμβουλές και Αποφθέγματα με θυμοσοφικό ύφος. Με άλλα λόγια, ρήσεις που είναι καταστάλαγμα της εμπειρίας της ζωής και έχουν διατυπωθεί με φιλοσοφική διάθεση και ηρεμία. Πρόκειται για ένα είδος Λαϊκής Σοφίας, πολύ κοντά με τις Παροιμίες. Κατά κανόνα οι ρήσεις αυτές είναι ανώνυμες].

Βρήκα μερικές αλλά δεν είναι αυτό ακριβώς που ήθελα, όπως και να έχει όμως σε όλες αυτές τις ρήσεις μπορείς να βρεις την κ. Σοφία Γκοτζαμάνη,  για την οποία συζητάμε, να είναι πανταχού παρούσα. (Το γλίτωσες το «Αχώνευτη» είδες, δεν το έγραψα)!

  • Δεν είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνεις, αλλά τα πράγματα που κάνεις με ευχαρίστηση που καθορίζουν τη ζωή σου.

  • Είναι εύκολο να κρίνεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου από τον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτούς που δεν είναι σε θέση να τον βλάψουν ή να τον ωφελήσουν.

  • Όποτε σου παρουσιάζεται η ευκαιρία να κάνεις το καλό, δεν πρέπει ποτέ να την αφήνεις να περνάει ανεκμετάλλευτη.

  • Οι φάροι δεν τρέχουν στις ακτές ψάχνοντας ποιο καράβι να σώσουν, απλά στέκονται και φωτίζουν.

  • Μια γενναία πράξη αποτελεί από μόνη της και την ανταμοιβή της.

Το ρεζουμέ όμως το βρήκα μόνος μου!

Κυρία Σοφία μας,

Σε ευχαριστούμε που μας ταράζεις τα νερά -και τα νεύρα- με τις ιδέες σου κάθε τόσο. Όταν οι ιδέες ωριμάσουν, ξεπηδούν σαν καθαρόαιμα, από  τα μαγικά σου τα «σκονάκια».

Αγαπητοί  μου «κρατηθείτε γερά» όταν είστε με την κ. Σοφία και τη δείτε να βγάζει αργά και προσεκτικά ένα διπλωμένο χαρτάκι «το σκονάκι» από την τσέπη της. Χαλαρώστε και αφήστε τη φαντασία σας να πετάξει κάπου εκεί θα σας ταξιδέψει, κυρίως αν είστε διαφορετικής  γενιάς από την Κυρία μας.

Σε ευχαριστούμε γιατί, χωρίς να το επιδιώκεις, μας κάνεις να σκεφτόμαστε το πόσο άδικοι είμαστε -ΟΛΟΙ ΜΑΣ- με τους κοντινούς μας ανθρώπους, όταν την προσφορά τους και τη φροντίδα τους τη θεωρούμε δεδομένη.
ΟΧΙ δεν είναι τίποτε δεδομένο και κάποτε ΟΛΟΙ ΜΑΣ πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και να το εκτιμήσουμε.

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι: Ένα «ευχαριστώ» να βγαίνει πιο συχνά από το στόμα μας.

Εδώ ταιριάζει το:

Ο κόσμος χειροκροτεί τα πυροτεχνήματα, αλλά ποτέ την ανατολή του ηλίου…

 

print

Written by