ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ – OIKONOMIKA & «ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ»

Το δυνατό κομμάτι της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, που ακούει στο όνομα ΑΣ ΡΗΓΑΣ, είναι η ενημέρωση και η συχνή επαφή με τους ανθρώπους του συλλόγου.
Παρόλα αυτά από την καθημερινή μας επαφή με τους γονείς και κηδεμόνες ανακαλύπτουμε ότι δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι.
Φυσικό είναι αφού για να μάθουμε κάτι, κάποιος πρέπει να μας τα πει. Αυτό κάνουμε με τα παιδιά μας -κυρίως τα μικρά-, αυτό θα κάνουμε και με όσους θέλουν να γνωρίζουν τα του συλλόγου αλλά δεν έχουν το χρόνο να ρωτήσουν τους προπονητές.

Αγαπητοί μου θα το παίξουμε τίμια:
Θα προσπαθήσω να αναφερθώ σε όλους τους τομείς που ίσως θα σας ενδιαφέρουν. Φυσικό είναι όλοι οι γονείς να μην ενδιαφέρονται για τα ίδια πράγματα αφού η ηλικιακή διαφορά των αθλητών μας καλύπτει 20ετία και βάλε.

Για κάθε θέμα που έχουμε ξαναγράψει … θα σας παραπέμπω  εκεί που θα βρείτε τις πληροφορίες  και όσοι θέλετε θα πατάτε το σύνδεσμο για να μαθαίνετε ό,τι σας ενδιαφέρει.
Νομίζω ότι θα είναι πιο εύκολο για εσάς αλλά και για μένα … για να δούμε.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:

Ο σύλλογος δημιουργήθηκε το 1999 και έχει πλέον τη δική του ΙΣΤΟΡΙΑ.

Διοικείται από 9-μελές Δ.Σ. τη σύνθεση του οποίου μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Το προπονητικό δυναμικό για την περίοδο που διανύουμε 2017-2018 μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.
(Σύντομα θα ενημερώσουμε τη σχετική σελίδα προσθέτοντας και τα νέα μέλη μας).

Οι κανόνες με τους οποίους λειτουργεί ο σύλλογος (οικονομικά, υποχρεώσεις, δικαιώματα, καθήκοντα, επιβραβεύσεις, εγγραφές αθλητών, μεταγραφές … και οτιδήποτε ενδιαφέρει τον αθλητή, το γονέα ή το σύλλογο), πρόσφατα συγκεντρώθηκαν στον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (Ε.Κ.)

Ο καθένας πλέον μπορεί να δει τη φιλοσοφία και τις ΑΡΧΕΣ αλλά και τις ΑΞΙΕΣ τις οποίες επέλεξε ο σύλλογος και προσπαθεί να τηρεί και να υπηρετεί.
Είναι αυτές που προσπαθούμε να περάσουμε και στα παιδιά «μας» και εφόσον έχετε χρόνο, καλόν είναι να τις μελετήσετε. (Με την ευκαιρία, κάθε Μάρτιο στη Γ.Σ. προσθέτουμε, αφαιρούμε, τροποποιούμε, τον Ε.Κ. οπότε, αν κρίνετε ότι κάτι δεν είναι «σωστό» μπορείτε να το αλλάξετε! κάνοντας τη σχετική πρόταση στο Δ.Σ. ή και στη Γ.Σ. (τόσο δημοκρατικά λειτουργεί ο Σύλλογος).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Αν και στον Ε.Κ. θα βρείτε τα πάντα για τις συνδρομές και γενικά τα οικονομικά θα κάνω μιαν εξαίρεση και θα ξαναγράψω τα πιο σημαντικά.

  1. Μετά τις 1-3 δοκιμαστικές προπονήσεις, που μπορεί να κάνει το κάθε παιδί χωρίς να έχει κάνει εγγραφή, και εφόσον του αρέσει το κλίμα του συλλόγου και περνάει καλά, το κάθε νέο παιδί θα πρέπει να κάνει εγγραφή (εφάπαξ 25 ευρώ) και να πληρώσει μαζί τουλάχιστον και τη συνδρομή ενός μηνός (25 ευρώ), σύνολο 50 ευρώ.
  2. Από τη στιγμή που θα πρωτοεμφανιστεί το παιδί στο σύλλογο πληρώνει μέχρι και τον Ιούνιο.
  3. Αν εμφανιστεί πριν από τις 16 του μήνα πληρώνει και τον 1ο μήνα. Αν εμφανιστεί μετά τις 16 του μήνα δεν πληρώνει τον 1ο μήνα.
  4. Η συνδρομή πληρώνεται σε ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ που σημαίνει:

    α) Εγγραφή (25 ευρώ εφάπαξ) και  συνδρομή 250 ευρώ το χρόνο, (δηλαδή για τους 10 μήνες από Σεπτέμβριο μέχρι και Ιούνιο 10Χ25=250 €).
    β) Για δύο αδέλφια η εγγραφή είναι 40 € (και για τα δύο) και το 2ο παιδί πληρώνει συνδρομή 150 € το χρόνο, (σύνολο 400 €).
    γ) Για τρία αδέλφια η εγγραφή 50 € (και για τα τρία) και για το 3ο παιδί 100 € το χρόνο, (σύνολο 500 €).
    δ) Για 4ο παιδί και πάνω όλα είναι δωρεάν. (Κάποια στιγμή είχαμε και τα 5 παιδιά του κ. Κόλλια Η. … καλά να είναι).

    ε) Στον Εσωτερικό Κανονισμό θα βρείτε, πότε δικαιούται έκπτωση λόγω αγωνιστικής παρουσίας και πότε «απαλλάσσεται» (δεν πληρώνει συνδρομή) ο αθλητής που διακρίνεται σε αγώνες.

  5. Εφόσον πληρώσουμε  (σε 1 μέχρι 3 δόσεις, όλο το ποσό) τότε έχουμε έκπτωση 10%, δεν πληρώνουμε τον Ιούνιο.
  6. Για παιδιά που θα έρθουν στη μέση της χρονιάς, την έκπτωση τη δικαιούνται εφόσον:
    α) Για διάστημα πάνω από 6 μήνες πληρώσουν τουλάχιστον σε δύο δόσεις.
    β) Για διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών πληρώσουμε όλο το ποσό σε 1 δόση.
    γ) Για κάτω από 4 μήνες δεν έχει έκπτωση.
  7. Για να δικαιούμαι την έκπτωση πρέπει να πληρώνω στην αρχή της περιόδου της δόσης. Δεν δικαιούμαι έκπτωση εάν πληρώνω τις δόσεις με καθυστέρηση πάνω από δύο εβδομάδες και σίγουρα ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ εάν πληρώνω στο τέλος της περιόδου με καθυστέρηση 3-4 μηνών!
  8. Η συνδρομή πληρώνεται στην αρχή του μήνα ή της δόσης, όχι στο τέλος του μήνα.
  9. Για τη διευκόλυνση των γονέων, η πληρωμή μπορεί να γίνει ανά μήνα μέχρι και τον Ιούνιο (χωρίς έκπτωση).
  10. Ο Ιούνιος πληρώνεται ανεξάρτητα αν το παιδί φύγει στην αρχή στα μέσα ή στο τέλος του μήνα.
  11. Εάν το παιδί λείψει για λίγο διάστημα (μέχρι 2 μήνες) χωρίς σοβαρό λόγο,  συνεχίζει να πληρώνει κανονικά και τους μήνες που έλειπε. (Δεν είναι σοβαρός λόγος η παράταση των διακοπών του Πάσχα ή των Χριστουγέννων….)!
  12. Εάν σταματήσει λόγω τραυματισμού ή “σοβαρού οικογενειακού λόγου …”  και έχει ενημερώσει* το σύλλογο, δεν πληρώνει όσο θα λείπει. Συνεχίζει να πληρώνει κανονικά από την ημέρα που θα ξαναέρθει, χωρίς νέα εγγραφή.
  13. Εάν σταματήσει πάνω από 3 μήνες (στη μέση της χρονιάς) και ξανάρθει, τότε δεν πληρώνει τους μήνες που έλειπε αλλά υποχρεούται να πληρώσει ξανά εγγραφή. Αυτό δεν ισχύει για τους τελευταίους μήνες της χρονιάς.
  14. Όσα παιδιά δεν πλήρωσαν τους τελευταίους μήνες της περσινής περιόδου θα πρέπει να τους πληρώσουν για να έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν.
  15. Εφόσον γονέας προπληρώσει αρκετούς μήνες ή και ολόκληρη την Ετήσια συνδρομή και για τον οποιοδήποτε λόγο (τραυματισμός, ασχολία με άλλο αντικείμενο, …) αναγκαστεί να διακόψει (εφόσον ενημερώσει το σύλλογο), δε χάνει τα όσα πλήρωσε.  Τα όσα πλήρωσε θα καλύψουν την περίοδο από τη στιγμή που θα ξανάρθει και μετά, ακόμη και για το επόμενο έτος!

Ειδοποιώ – Ενημερώνω το σύλλογο* σημαίνει:
Ενημερώνω τον προπονητή του παιδιού μου ή τους υπευθύνους των Τμημάτων (Ακαδημιών ή Αγωνιστικού) και με ευθύνη του προπονητή, είναι περασμένο «σχόλιο» στη μερίδα του αθλητή.
«Ειδοποίησα» χωρίς «σχόλιο» στη μερίδα του αθλητή, δε γίνεται αποδεκτό από το σύλλογο.

Εφόσον υπάρχουν αποδείξεις ή γίνει δεκτό από τον προπονητή ότι (ο γονέας τον ενημέρωσε), τότε η ευθύνη  βαρύνει τον προπονητή που δεν ενημέρωσε το σύλλογο ή δεν έλεγξε αν περάστηκε το «σχόλιο» στη μερίδα του συγκεκριμένου αθλητή.

Γονείς και Κηδεμόνες, μη διστάζετε να ρωτήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί ή δεν είναι σαφές. Ρωτήστε, αφενός μεν για να μάθετε εσείς και αφετέρου για να μας βοηθήσετε να καλύψουμε και τις περιπτώσεις που δεν καλύψαμε, γιατί ακόμη δε μας έχουν τύχει.

Να περνάτε καλά.

Θεσσαλονίκη 3.10.17
Συθμπληρώσεις 10.10.17
Με τιμή
Φώτιος Κατσίκας

print

Written by