ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ


Σε μια αίθουσα γεμάτη, μετρώντας κεφάλια από τις φωτογραφίες μπορεί να είμαστε και πάνω από 150 άτομα! έγινε η οικογενειακή μας γιορτή. Κόψαμε την πίτα μας (ακόμη κόβει ο πρόεδρος κ. Θεοφανίδης την πίτα των τριών κιλών), βραβεύσαμε τους αθλητές μας που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους αγώνες, τους  αθλητές μας που Αρίστευσαν στο σχολείο και τον μαθητή Μάριο Χατζηδήμου από τα Γιαννιτσά,  που μας έκανε υπερήφανους που είμαστε Έλληνες  με την παγκόσμια διάκρισή του στην έκθεση με θέμα τον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς αγώνες.


Έγινε μια μικρή αναδρομή στα δρώμενα του συλλόγου για το 2012. [Ο σύλλογος συμμετείχε σε αγώνες, διοργάνωσε αγώνες Γ’ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ, ημερίδες άλματος επί κοντώ και βοήθησε στη διοργάνωση των αγώνων της Ι.Μ. Θ., το 6ο διενοριακό πρωτάθλημα κατηχητικών σχολείων. Με σκοπό να περάσει τα σωστά μηνύματα στους αθλητές του ασχολήθηκε με την ανακύκλωση, τη συγκέντρωση τροφίμων για τους άπορους συνανθρώπους μας, έκανε διαγωνισμό διπλώματος ρούχων, διαγωνισμό έλξεων κ.ά. Διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικη γιορτή με ανταλλαγή δώρων, σκετς, ποιήματα και  παραστάσεις, όλα με διδάγματα και ξεχωριστά μηνύματα.]  

Και όλα αυτά είναι ένα μικρό δείγμα από το τι συμβαίνει όλο το χρόνο στο σύλλογο!


Ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί της πίτας ήταν ο … σύλλογος «Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ», για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα (έτυχε και εχθές το φλουρί στην πίτα των Κριτών). Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλος ο χρόνος θα κυλίσει ομαλά και με τύχη για όλο το έμψυχο δυναμικό και τις προσπάθειες του ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Το φλουρί των αθλητών το έτυχε ο αθλητής Κώστας Στακουλάς, ο αρχηγός των ΠΠ/Β και τώρα των ΠΠ/Α.


Την παράσταση και τα χειροκροτήματα τα έκλεψαν, και με το δίκιο τους, και πάλι οι μικροί μας αθλητές. Απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν όλοι μαζί, παρουσίασαν εκπληκτικά σε ομορφιά αλλά και σε νόημα σκετς  για το «ευ αγωνίζεσθαι» που έκαναν τη διαφορά από τις συνηθισμένες γιορτές που συναντάμε στην κοπή της Βασιλόπιτας άλλων συλλόγων.



Ένα μικρό κομμάτι της γιορτής, αλλά με μεγάλη συναισθηματική αξία, αποτέλεσε και ο ΥΜΝΟΣ  του συλλόγου. Αθλητές και προπονητές τον τραγούδησαν ενώ όλη η αίθουσα ακολουθούσε με ρυθμικά παλαμάκια. (Επειδή συμμετείχαμε στην ομάδα που τραγούδησε τον  Ύμνο – μας έβαλαν γιατί έχουμε ωραία φωνή! -, δεν έχουμε καμία φωτογραφία από την ομάδα που τραγουδάει τον Ύμνο. Παρακαλούμε, όποιος έχει φωτογραφία της ομάδος που τραγούδησε τον  Ύμνο να μας τη στείλει γιατί είναι ιστορική στιγμή για το σύλλογο (η πρώτη φορά που τραγουδήθηκε ο Ύμνος του ΑΣ ΡΗΓΑΣ) και θέλουμε να την έχουμε). …..   Ευχαριστούμε για τη φώτο, ήρθε κιόλας!



Ευχαριστούμε τους φίλους και τους γονείς για την υπομονή τους.  Όμως τα όσα μας παρουσίασαν οι μικροί μας αθλητές και μάλιστα με ελάχιστες πρόβες (στα διαλείμματα των προπονήσεων) είναι ένα θαύμα. Δεν θα επεκταθώ γιατί οι συντελεστές αυτού του θαύματος θα μας «μαλώσουν». Το μόνο που θα πω είναι ότι,  τέτοια θαύματα συμβαίνουν μόνον εκεί που κάποιοι τα οραματίζονται, τα πιστεύουν και δίνουν το είναι τους για να τα δουν να πραγματοποιούνται. Στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ είμαστε τυχεροί γιατί ανάμεσά μας έχουμε αρκετούς που είναι φτιαγμένοι από «αυτή τη συνταγή».


Το ελάχιστο που έχουμε υποχρέωση να κάνουμε είναι να πούμε ένα «μεγάλο ευχαριστώ» σε όσους βοήθησαν για να ζήσουμε αυτή την «ξεχωριστή γιορτή».


Αν για τους μεγάλους  η πίτα μας ήταν μια «ξεχωριστή γιορτή» φανταστείτε τι θα ήταν για τους μικρούς μας φίλους.  Το λιγότερο θα πρέπει να χαράχτηκε στο μυαλουδάκι τους ως «ο ορισμός της γιορτής». Ίσως η σημερινή μας γιορτή να αποτελέσει το σημείο αναφοράς και σύγκρισης για όλες τις μελλοντικές  γιορτές που θα ζήσουν τα παιδιά «μας» και ευχόμαστε να είναι πάρα πολλές και … καλύτερες!


Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ: ΤΑ  ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ.


print

Written by