ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ «ΨΥΧΙΚΑ» ΠΑΡΟΝΤΟΣ

Λείπαμε την ημέρα των Ε ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΩΝ.  

Ήμασταν στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν όπου ο επικοντιστής μας Τριανταφύλλου Γεώργιος  διεκδικούσε την πρόκρισή του στους 2ους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΙΔΩΝ της Κίνας. [Τελικά τα κατάφερε και με επίδοση 4.95 όχι μόνον είναι στην οκτάδα των αθλητών της Ευρώπης, που έδινε το εισιτήριο για την Κίνα, αλλά κατάφερε να πάρει και το Αργυρό μετάλλιο των αγώνων].

Από την ώρα που γυρίσαμε βρήκαμε μπροστά μας ένα σωρό τρέχουσες υποχρεώσεις.

«Ζήσαμε» ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ από τις ομολογίες των ανθρώπων του στίβου, τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τα έγγραφα, τα διπλώματα, τις βεβαιώσεις των εθελοντών, τα καρτελάκια των  εθελοντών, το τετρασέλιδο και από …. τόσα άλλα, και πλέον, μπορούμε να έχουμε άποψη. Σίγουρα τα Ε  ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ είναι η καλύτερη από όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις, σε όλους τους τομείς.

Προλαβαίνω τον φίλο μου κ. Ν.  Μουρατίδη, που πιθανά θα τονίσει ότι από απόψεως επιδόσεων οι φετινοί αγώνες ήταν υποδεέστεροι των προηγουμένων ετών. Δύο πολύ σύντομες απαντήσεις:

1) Όπως έχει τονίσει σε πολλές ηλεκτρονικές σελίδες των φίλων του στίβου και ο κ. Μουρατίδης, ο υπεύθυνος για τις χαμηλές επιδόσεις είναι και πάλι ο ΣΕΓΑΣ αφού επέτρεψε ακόμη και σε αθλητές που ζουν στη Θεσσαλονίκη να ταξιδέψουν στην Καλαμάτα να αγωνιστούν για να ενισχύσει το διεθνές Μήτινγκ! Αλήθεια γιατί ο ΣΕΓΑΣ αφού ονόμασε «αγώνα κριτήριο» και ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ -με τον τρόπο του- έστρεψε την προσοχή όλων των πρωτοκλασάτων αθλητών αλλά και των προπονητών του στην Καλαμάτα; Θα φταίμε εμείς αν του χρόνου δεν δεχτούμε να αποτελούν κριτήριο τα αγωνίσματα που θα έχουμε στο πρόγραμμα ή αν θα βάλουμε αγωνίσματα μόνο για μικρές κατηγορίες;

2) Το τονίσαμε δεκάδες φορές, τα μόνα πράγματα που μας ενδιαφέρουν όταν διοργανώνουμε τους συγκεκριμένους αγώνες “ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ” είναι:
α) Να Τιμήσουμε τη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ και β) Να  δώσουμε την ευκαιρία να αγωνιστούν και οι αθλητές που δεν είναι «πρωτοκλασάτοι». (Οι πρωταθλητές μας, όπως απεδείχθη, έχουν πολλές ευκαιρίες  για να αγωνιστούν).

 Σε αυτούς τους τομείς δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και αυτό μετράει. Η φιλοσοφία του συλλόγου θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην παρακάτω πρόταση. «Δεκάρα δε δίνουμε για το αν θα γίνει παγκόσμιο ρεκόρ στα ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ». Για τα παγκόσμια ρεκόρ και τις υψηλές επιδόσεις, που οδηγούν στις μεγάλες διοργανώσεις, ας ενδιαφερθεί ο ΣΕΓΑΣ και οι ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ. Ας διοργανώσουν αγώνες (στους οποίους θα καλύπτουν και όλα τα έξοδα). Όταν δεν θα βάζουν δραχμή, δεν θα έχουν λόγο σε περιορισμούς και κατευθύνσεις. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ:

Στην πληθώρα των ανθρώπων που βοήθησαν: Πριν τους αγώνες, κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλά και μετά τους αγώνες.

Απλά θα ονομάσω τους όσους βοήθησαν είτε με φυσική παρουσία είτε με άλλους τρόπους στο να έχουμε ένα τόσο λαμπρό αποτέλεσμα.

Ας ξεκινήσω από τα μέλη του Δ.Σ. Τι να πρωτοπώ! Μόνο θαυμαστικά χωράνε στην τόσο ενεργή συμμετοχή των ανθρώπων που κινούν τα νήματα του συλλόγου.

ΟΙ προπονητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και συνδυάζοντας το «απύθμενο» μεράκι των νεαρών με το «γεμάτο ως επάνω» βαρέλι, σε γνώσεις και εμπειρίες» των μεγαλύτερων  πέτυχαν το ακατόρθωτο.

Γονείς, τους βλέπω με τη στολή του συλλόγου στα διάφορα πόστα φορώντας τα ειδικά καρτελάκια να απολαμβάνουν τη γλυκιά τους κούραση.

Εθελοντές: φοιτητές, αθλητές, φίλοι Χειμωνίδη και του στίβου κατέκλυσαν τα πάντα, από τα μικρόφωνα και την παρουσίαση των αγώνων, τις κρίσεις στα Kids’ Athletics μέχρι τις γραμματείες και τις απονομές.

Οι μικροί μας αθλητές, βοήθησαν παντού: Από τις απονομές και τα αποτελέσματα, μέχρι και στην καθαριότητα του Σταδίου (πάλι βρήκε την ευκαιρία το Στάδιο να βάλει τα καλά του…).

Οι υπάλληλοι που απασχολήθηκαν, του Σταδίου, της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, οι κριτές που δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την αμοιβή τους, οι αθλοθέτες δούλεψαν με μεράκι και συνέπεια.

Ο Ερυθρός Σταυρός, Ο Γιατρός και φυσιοθεραπευτές, οι εθελοντές Σαμαρείτες και τόσοι άλλοι…

Σίγουρα μου ξεφεύγουν πολλοί και πολλές που βοήθησαν. Το ότι αυτή τη στιγμή δεν τους αναφέρω δεν μειώνεται η προσφορά τους, την οποία αυτοί ξέρουν και μάλιστα γνωρίζουν πολύ καλά και το “γιατί” βοήθησαν. Όλοι μαζί ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να Τιμήσουμε τον ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ αλλά και να  δώσουμε στις νέες γενιές των αθλητών μας ένα ακόμη «ζωντανό» παράδειγμα προς μίμηση. Αυτή είναι η προσφορά των αγώνων που γίνονται στη μνήμη του εκλιπόντος.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από όλους μας, όσοι πιστεύουμε ότι στην εποχή που ζούμε, ο χαρακτήρας, ο τρόπος συμπεριφοράς, οι Αρχές και οι Αξίες, είναι τα ζητούμενα για ένα καλύτερο αύριο.  

Όλοι μαζί ας στηρίξουμε και μεθαυριανά «ΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΕΙΑ» τα οποία και αυτά (όπως τα ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ) παραπέμπουν σε ανθρώπους που το “πέρασμά τους από τη ζωή” φώτισε μονοπάτια και γαλούχησε ψυχές.

Φώτιος Κατσίκας

print

Written by