Η ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΡΕΚΟΡ και ΤΟ 5,71 ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε  την Επικύρωση των Πανελληνίων Ρεκόρ για το 2010  (Κλειστός και Ανοιχτός) και για το 2011 (Κλειστός). 

Η σειρά αυτή προστέθηκε στις 5-5-2011 (Μην ψάξετε την ανακοίνωση στο σάιτ του ΣΕΓΑΣ, όλως παραδόξως δεν υπάρχει πλέον. Για κάποιους φίλους που ίσως θα ήθελαν να πεισθούν “ιδίοις όμμασι” ας κάνουν κλικ  ΕΔΩ

 

Δεν θα σταθούμε σε λεπτομέρειες, απλά θα δημοσιοποιήσουμε τις απορίες μας που φαντάζομαι θα είναι και δικές σας.

1.       Γιατί η Επικύρωση των ρεκόρ για το 2010 (Κλειστό και Ανοιχτό) δεν έγινε όταν έπρεπε; Δηλαδή αμέσως μετά την κάθε Αγωνιστική περίοδο (Κλειστό και Ανοιχτό) του 2010, όπως έγινε τώρα με το τέλος της Αγωνιστικής περιόδου του Κλειστού του 2011; Μήπως … τα ερωτήματα που προκύπτουν … δικά σας.

2.       Να εξωτερικεύσω τις σκέψεις  μου;  Μήπως η επικύρωση των ρεκόρ, ήταν στα ψιλά γράμματα και έγινε «διαδικασία» τώρα με τη φασαρία του 5,71;  Ακόμη και έτσι να είναι … κάτι προσφέραμε με την ενυπόγραφη ένσταση που κάναμε για το 5,71.

3.       Γιατί δεν είχε την ευθιξία – καλοσύνη κάποιος  να απαντήσει στα ερωτήματά μας «Ποιά είναι αυτή η επιτροπή που Επικυρώνει τα Ρεκόρ;» (τότε που έγινε ντόρος για το 5,71).  Τώρα την μαθαίνουμε από την ανακοίνωση! Η Κεντρική Επιτροπή Κριτών εισηγείται και το Δ.Σ.  ΣΕΓΑΣ Εγκρίνει – Επικυρώνει!

4.       Γιατί από όλα τα ρεκόρ προς επικύρωση, ΜΟΝΟΝ το “Πανελλήνιο ρεκόρ” στο επί κοντώ 5,71  θα συζητηθεί ξανά; “θα επικυρωθεί στο επόμενο Δ.Σ”.
(Βέβαια, το σωστό θα ήταν να διατυπωθεί:  «θα συζητηθεί η επικύρωσή του». Πώς εξασφαλίζει η ανακοίνωση ότι η επικύρωση θα είναι θετική; Μπορεί και να μην αναγνωριστεί, αν η επιτροπή κρίνει ότι δεν τηρήθηκαν όλοι οι κανονισμοί).

5.        Αφού το βίντεο του συγκεκριμένου άλματος το έχει ο ΣΕΓΑΣ (από την επόμενη των αγώνων, 12-2-2011) γιατί δεν το μελέτησαν τόσο καιρό;

6.       Γιατί θα χρειαστεί και δεύτερη συνεδρίαση για να επικυρωθεί αυτό το ρεκόρ; Μήπως είναι κάτι που προέκυψε μόλις χθες και δεν είχαν το χρόνο να το μελετήσουν;  Μα γι’ αυτό το άλμα έγινε τόσος ντόρος.  Βλέπε www. Stivoz.gr   Άλλοι έβριζαν! Άλλοι έκαναν ότι δε βλέπουν!  Άλλοι ότι δεν ακούν! Άλλοι, οι κυρίως υπεύθυνοι, ενοχλήθηκαν όταν τους ζητήσαμε να εφαρμόσουν τους κανονισμούς!  Αυτοί  οι άλλοι,  που δεν ξέρουμε γιατί ενοχλήθηκαν,  τώρα δεν επικυρώνουν το ρεκόρ και το αφήνουν (μόνον αυτό) να το συζητήσουν ξανά στο επόμενο Δ.Σ.!

7.       Γιατί δεν έφτασε το επίσημο βίντεο των αγώνων ποτέ στα χέρια μας από την ΕΡΤ; Το ζητήσαμε ως ΑΣ ΡΗΓΑΣ  με επίσημο έγγραφο.  Όταν μετά από καιρό τους ζητήσαμε το λόγο γιατί δεν μας το στέλνουν (το στείλαμε στον ΣΕΓΑΣ,  στον κ. Σεβαστή, μας απάντησαν !). Το ζητήσαμε ξανά μέσω της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης (ακόμη το περιμένουμε!!!).  Γιατί άραγε δεν μπορούμε να έχουμε και εμείς το επίσημο βίντεο της ΕΡΤ;

8.       Όλα αυτά (τα γιατί)  μας απασχολούν διότι, κάτι που ήταν τόσο απλό (ένα άκυρο άλμα!) το άφησαν να γίνει θέμα ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ των ρεκόρ μας.   

Δεν πειράζει έχουμε υπομονή θα περιμένουμε, μέχρι το επόμενο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, τόσον καιρό περιμέναμε!

ΠΡΟΣ ΤΗΝ  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΡΙΤΩΝ

Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε ποια είναι η εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής των Κριτών για το συγκεκριμένο άλμα – το 5,71  Η εισήγηση των Κριτών, για το συγκεκριμένο άλμα είναι “όλα τα λεφτά”. Το τι θα κάνει στη συνέχεια το Δ.Σ. του  ΣΕΓΑΣ είναι … άλλο πράγμα.


Κύριοι Κριτές,
Τώρα
που έχετε όλο το χρόνο, μελετήστε  το επίσημο βίντεο του συγκεκριμένου άλματος από όλες τις πλευρές. Ο ΣΕΓΑΣ το έχει το βίντεο και εσείς το έχετε ή μπορείτε να  ζητήσετε να σας το δώσουν.
Θα πρέπει να πάρετε θέση. Είστε οι μόνοι αρμόδιοι και σε εσάς θα αποδοθεί η ευθύνη για την πιθανή παράλειψη της εφαρμογής των κανονισμών.  Ο κανονισμός όχι μόνο σας  επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε κάθε δυνατό μέσο αλλά και σας υποχρεώνει να το κάνετε όταν πρόκειται να εισηγηθείτε την επικύρωση Πανελληνίων Ρεκόρ,  για να φτάσετε σε δίκαιη κρίση.
Εάν η κρίση σας στηρίζεται αποκλειστικά στην εφαρμογή των κανονισμών δεν θα πρέπει να έχετε πρόβλημα να δημοσιοιποιήσετε την εισήγησή σας, όποια και αν είναι αυτή,  για το συγκεκριμένο άλμα. 
Ευελπιστώ ότι θα κοινοποιήσετε την εισήγησή σας, για να μας αποδείξετε ότι το “ανθρώπινο λάθος” που όλοι μπορούμε να κάνουμε, είναι ανθρώπινο και όχι ….  οτιδήποτε άλλο. 
Πάντα πίστευα στη διαφάνεια  των αποφάσεων όταν αυτές μπορούν να αξιώσουν ή να απαξιώσουν ένα ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ όπως είναι αυτό του Κριτή το οποίο χρειάζεται τη στήριξή σας
Θα περιμένω υπομονετικά την εισήγησή σας.

Με τιμή

Κατσίκας Φώτιος

print

Written by